Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (711)

pavlovna 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Valmonta od Formana, možná proto mě film příliš neoslovil. Zbožňuju ale také Ryana Phillippa, takže jsem film dokoukala a tři hvězdičky jen proto, že příběh Valmonta mám prostě ráda. ()

petkac 

všechny recenze uživatele

celková atmosféra a výborně propracovaná psychologie postav...tento film se určitě řadí mezi mé oblíbené ()

D.R.Sch 

všechny recenze uživatele

Tento film patří mezi mou laťku TOP. Trochu jiný pohled na vztah rozmazlených, znuděných dětí bohatých rodičů v americké společnosti. Psychologický román skrz na skrz plný intrik, sexu, zášti a samozřejmě lásky. Sarah Michelle Gellar je jedna z mých nejoblibenějších hereček už od seriálu Buffy, přemožitelka upírů až po nejnovější seriál Ringer. Vyzdvyhla bych také film Possession, ve kterém Sarah zazářila ! ()

Pyrus 

všechny recenze uživatele

Zatímco všichni preferují Formanovu či Vadimovu verzi Nebezpečných známostí, mě se daleko více líbí právě tato novější adaptace klasického díla klasicistního francouzského spisovatele Pierra Choderlose de Laclose. Což samozdřejmě podtrhuje to, že je tohle dílo velmi nadčasové a že bohatsví, manipulace, touha a sex budou vždy aktuálními tématy v jakékoliv době. Bohuže, to se nedá říct o dalších pokračování tohoto snímku s jejichž kvalita je nedostačující a velmi podprůměrná. ()

Profík 

všechny recenze uživatele

Předělávka klasiky do moderního hávu, která nedosahuje kvalit klasiky, ale ujde. Několik zajímavých mladých herců. Jedna hvězda navíc za polibek mezi SMG a SB. 65% ()

nihiliste 

všechny recenze uživatele

Perfektní teenagerské drama, které jsem svého času úplně miloval a pouštěl několikrát do týdne. Sarah Michelle Gellar tady představovala, myslím že nejen mou, ztělesněnou bohyni, stejně jako Mena Suvari v Americké kráse :-) Sex, drogy, intriky i láska - to vše doplněné úžasným soundtrackem, kterému dominuje Placebo. ()

Dr.Kepler 

všechny recenze uživatele

tento film poukazuje na zkaženou a ovlivněnou moderní mláděž, která má jako svoje koníčky a hobby si navzájem něco dokazovat.. avšak je zde krásně znázorněno, jak tohle vše může špatně dopadnout.. když se člověk probere a uvědomí si spoustu věci, které dříve nechápal.. musím k tomuhlen filmu říct jedině Bravo ;) je to moje srdeční záležitost a snad nejoblíbenější film proto nemůžu jinak než (10/10) ()

Majez 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety to byl asi můj nejoblíbenější film. Časem se z něj stal průměrný. Ale DVD má u mě stále čestné místo u přehrávače a občas si film pustím z nostalgie. Scény typu terapie, bazén a samozřejmě závěrečný smuteční ceremoniál jsou nezapomenutelné, do toho skladba bitter weet symphony, kterou mám i v současném MP3, dělají z filmu citovku ()

Kate.25 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený film! S kamarádkou jsme do poslední chvíle doufaly, že se Sebastian objeví na svém pohřbu živý a zdravý...! Opravdu podařený snímek. :) ()

rebel2009 

všechny recenze uživatele

The Verve - Bittersweet Symphony ....tento song mi vyvolává příjemné vzpomínky ...ale opět klasika: sex, drogy, intriky, tragedie...jinak dívčí obsazení perfektní. ()

Terik88 

všechny recenze uživatele

Dvě zhýralé, bohaté a zkažené děti, kteří si zahrávají s city druhých lidí. Ale láska si nevybírá a zatímco jednoho z nich změní k lepšímu, druhý je stále stejný beach. Všichni zahráli úžasně, Sarah Michelle Gellar jsem tu mrchu skutečně věřila. Konec smutný, nicméně se k tomuto filmu asi hodil, vymyšleno dobře. ()

mr_radek 

všechny recenze uživatele

Skvělá Sarah Michelle Gellar a výborný soundtrack jsou tou hlavní ozdobou tohoto snímku. I dějová linie mi nepřišla špatná, hlavně vztah Sebastian a Annette, tak dlouho mu odolávala, až ho tím vlastně zničila. Je to celé v takovém teenagerovském duchu, takže je jasné, že nelze moc čekat nějakou větší hloubku nebo hlubší psychologii postav. Ale ta Sarah zahrála svoji roli bestie fakt naprosto famózně, už jen kvůli ní stojí za to vidět tento film. ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

Já vím, je to hrozně moc, ale co mám dělat, když doba Velmi nebezpečných známostí je dobou, kdy mě ještě po ránu nebolely záda, kdy jsem neznal slovo hypotéka a kdy mou jedinou starostí bylo, zda proflákám den u počítače nebo u televize. Navíc to byla doba, kdy jsem zjistil, že ženy opačného pohlaví nejsou tak k ničemu, jak jsem si myslel. Samotný film mi dnes přijde už trošku úsměvný, ale za tu nostalgii a večery s báječným soundtrackem prostě nemůžu jinak. ()

1p1100 

všechny recenze uživatele

Knihu neznám a film jsem si pustila bez předchozí znalosti tématu. Musím říct, že jsem nějak neuvěřila celkovému vyznění filmu. Celkově mi spoustu věcí přišlo nedotažených (Kat se chtěla pomstít svému ex, což mi přišlo jako poměrně hybný motiv ke všemu, co se alespoň v její dějové lince odehrávalo a nakonec to tak nějak zapadlo) a možná i nedomyšlených. Nejvíc jsem měla problém s hlavním hrdinou, kterému jsem nevěřila ani jeho "ďábelskou" stránku, ani tu zamilovanou. Zajímavá hudba a klasika na konci mě potěšily. Taky se mi líbila Reese. Je to tak na 3 a půl hvězdy. ()

pirat87 

všechny recenze uživatele

skor priemerna zalezitost no pridavam 1* za Reese Witherspoon ktora (nielen) v tom case bola neodolatelnou takze 4**** ()

Lapis 

všechny recenze uživatele

Sice nedosahuje kvality Frearsových Nebezpečných známostí, přesto se tahle interpretace umí dotknout srdce. Tenhle film jsem viděla v době, kdy by se mi takový žánr neměl dostat do ruky, stejně ve mě ještě pořád rezonuje úžasná houslová sekvence v závěru. Svět krásných a bohatých je prostě lákavý, a to v každém století. ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Ideální pohled na "americkou zlatou mládež", která nebude řešit práci, studium, politiku, ... jedinou a hlavní potřebou je se dobře bavit a tím bavením je v tomto případě zvláště sexem. Nevlastní sourozenci uzavřou sázku, zda-li se svůdníkovi Sebastianovi podaří dostat do postele cudností reprezentovanou R.Whiterspoon. Kdyby film točili Češi, tak uvidím kozy a šukačku každý dvě minuty. Zde však vidím zajímavý děj, jak se moderní Casanova postupně zamilovává. Vadí mi konec filmu (bez ohledu na knižní předlohu). ..."Radím ti, aby jsi vystřídala, co možná nejvíce kluků. - Mám se chovat jako štětka? To já nechci - Cecile, všichni to dělají. Jen o tom nikdo nemluví" ... SVATÁ PRAVDA. ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama