Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (711)

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ryan Phillippe je asi největší překvapení tohoto filmu. Velmi se mi líbil způsob, jakým ztvárnil Sebastiana Valmonta. a Sarah je zase úžasná mrcha. Do tohoto dua pak skvěle zapadá naivní blondýnka Reese. A nejlepší ze všech postav je mladá Cecile. Ačkoli je děj přenesen do současnosti, není mu to na škodu. Možná právě naopak. Je lidem víc bližší. Jednoznačných pět hvězd a doporučení českého dabingu. Sebastian pak vyzní víc krutě...aspoň ze začátku, ež se změní. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je americká předělávka klasiky do současnosti. Nic proti předělávkám, leckdy to má šmrnc a přes notoricky známý děj to pak voní přesto novotou... Tady mi to ale dvakrát neselo. Americké klisničky a vyvonění bejči můžou fungovat na pubertální diváctvo, nikoliv však na ty odrostlejší, kterým se při slově souložit nehrne krev do hlavy (a jinam) a nečervenají jim navíc uši. Film si celkem zakládá na silném sexuálním podtónu, takže je určen odrostlejším teenagerům. Herecky to není nic moc, ve filmu zažijeme i několik scén se slzičkami (to pro teenagerky). Naštěstí nakoc je zlo potrestáno, hříšník pochopí svoji zrůdnost a zprzněná děva získá suprkáru. no není to překrásný happa end? ne není. Závěr byl neskutečně pitomý a opět zcela jasně potvrdil, že cílovovou skupinou diváctva jsou teenageři... * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Moooc šteklivé! Síce tu neuvidíme ani pol prsníka, je to erotickejšie ako množstvo pornofilmov. Scéna, keď Sarah Michelle Gellar učí kamarátku bozkávať sa - uh, zdalo sa mi to, alebo fakt niekto v mojom byte zvýšil kúrenie? PS: A - "Stavíme sa. Ak vyhrám, tak mám tvoje auto." B - "A ak vyhrám ja?" A - "Môžeš sa so mnou vyspať." B - "Prečo by som to chcel?" A - "Viem, že po tom túžiš odkedy sa naši vzali." B - "Nemám záujem." A - "Môžeš mi ho strčiť kde chceš!" B - "Beriem." ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Velmi nebezpečné známosti s Ryanem Phillippem je svěží romantický film plný intrik a charakterového vývoje postav. Phillippe je neskutečný herecký talent a celý snímek si sympatickým způsobem krade pro sebe. Hudební doprovod výborný. Neztratily se ani Reese Witherspoon a Sarah Michelle Gellar, byť ta se na začátku jeví tuctově (ale to je čistě o vkusu každého z nás), ale i ona umí příjemně překvapit. A konec nemohl být lepší. Bravo! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak ten konec jsem nečekala. Možná i za něj přidám hvězdičku k jinak pro mě naprosto průměrnému, i když dobře obsazenému, filmu. 4* ()

666teen 

všechny recenze uživatele

75%? Ale no tak. Valmont v jaguáru(nebo co to bylo za kundolap)? Buffy na kokainu? Reese jako neojetá prvnička? Humus. Ovšem (nejen) americká zlatá mládež, která by o nějaký historický film ani nezakopla bude vrnět blahem. Valmont 90210. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pro mě mnohem lepší zpracování než Formanův Valmont, scénáristicky méně kvalitní oproti Fearsovi, ale za to mnohem žhavější. Sexuální dusno v podání mladých herců je v této verzi klasiky na úrovni papiňáku, z čehož mi nejednou regulérně zasmýkalo v koulích. Zahraný je tento film bravurně, dokonce ani Vytrspůnka mi tady ještě zamlada nevadila, a to už je co říct. Mně se tahle moderní variace líbila....a moc! Doporučuju! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto bezprostředně po dočtení Laclosova románu "Nebezpečné známosti", který byl tímto filmem zcela zrůdně adaptován. Samotná myšlenka přenosu původního libertinského námětu z Francie 18. století do současného New Yorku na partičku teenegarů je obludně nestoudná a měla by spolehlivě odsoudit tento film k zapomnění coby nicotný počin, který si nezaslouží pozornost. Skutečnost, že si tento film naopak - navzdory ubohosti scénáře i hereckých výkonů - vydobyl nejen mezi celou řadou mých vrstevníků jistou nemalou popularitu, svědčí podle mého v první řadě o době, v níž tento film přišel do kin. Všem nám bylo o 14 let méně, internet znalo jen pár vyvolených, mobil skoro nikdo neměl, všichni měli doma televizi, naše divácké zážitky byly formovány v drtivě většině případů hollywoodskou popkulturou a 11. září bylo teprve před námi. Jak moc se svět od té doby změnil! Osobně bych byl shovívavý k těm, kdo tento filmový paskvil měli v oblibě tehdy, neb je omlouvá mladická nezkušenost a fakt, že nic lepšího neznali, ale pokud někdo tuhle sračku oblibuje dodnes, pak mu podle mě není pomoci. Chudák Choderlos de Laclos se musí v hrobě vážně otáčet jak divej. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Dokud jsem si myslel, že je to nějaký to Prci prci, bavilo mě to tak za dvě hvězdy. Tohle přece nemohl nikdo myslet vážně. Jdu si, jak říkává niethustra, promazat topku. Jediná NinadeL je tady příčetná. A gudaulin. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Abych pravdu řekla, čekala sem něco mnohem lepšího, emotivnějšího, zralejšího a hlavně víc promyšlenějšího. Ale tohle byla jen splácanina keců od začátku do konce... Škoda jen, že to hezčí, upřímnější a dojemnější přišlo až po půlce filmu, kde to začalo být zajímavější mezi Sebastianem a Anette. Jediné, co mi na tom přišlo přirozené byl výkon Reese Witherspoon, která jediná stála za něco. Že Sarah Michelle Gellar je opravdu trapná, mě jen utvrdilo tady, že neumí vůbec hrát a působí fakt lacině. Celý film je jen hodně slabým odvarem Nebezpečných známostí a všem těm ,,intrikám" se dá jen těžko věřit. Konec celkem ušel, ale jako celkový dojem nic moc... ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nejpovrchnější, ale (proto) možná nejzábavnější adaptace klasické literární látky. Kumble nemá inteligenci Frearse nebo Formana, ale zato má k dispozici chytlavý soundtrack (Bittersweet Symphony od Verve dělá závěrečnou scénu nezapomenutelnou) a velmi hot herečky v hlavních rolích (S. M. Gellar sice herecky nestíhá, ale zase je nejvíc sexy). Příběh bezcharakterního svůdníka, který se poprvé v životě skutečně zamiluje, je zde podán maximálně přímočaře (což se o historických verzích určitě říct nedá), aby ho pochopily i děti z prvního stupně základní školy. Dříve jsem měl raději první půlku kvůli jejímu cynismu a odvázanosti (btw scény a hlášky typu: "Můžeš mi ho strčit, kam budeš chtít" nadchnou jenom zvrhlíky a nadržené puberťáky), teď už dávám jednoznačně přednost romantice, ve kterou film postupně přechází, jelikož mi připadá o mnoho přirozenější a naléhavější (scéna na eskalátoru je spolu s koncem emocionálním vrcholem snímku). 70 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V rámci teenagerského filmu dobre fungujúca dráma na motívy známeho románu. Istý Kumble vedel, čo teen publikum očakáva od podobného filmu a podarilo sa mu dodať v medziach žánru svojim postavám psychologickú vernosť . Všetci herci sú (zase v rámci žánru) presvedčiví a uveriteľní a tej cene MTV za najlepší bozk roka sa nečudujem. Raz to ale úplne stačilo, bol som vtedy vekom tesne za cieľovou skupinou. ()

francis 

všechny recenze uživatele

Kladně to musím hodnotit hlavně kvůli muzice, perfektně se tam hodila. Je to tak trochu hudební film, takže si ho (pop)rockovej fanda užije, i kdyby ho zpracování příběhu náhodou nudilo. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak čekal jsem, že to bude kokotina, to se dá vytušit už z obsahu. Ale že to byla kokotina až taková, tak to mě docela překvapilo. Totálně kriplovsky zahrané. Hercům a herečkám jsem nevěřil ani že jsou. Celkový děj, dá-li se to za děj považovat, si netroufám ani podrobněji rozebírat, protože je to kokotina za kokotinou. A z těchle malých kokotin je vlastně vybudována jedna velká. Tomu příběhu tady vážně někdo věří a bere ho vážně? Vždyť ten film předpokládá, že každý divák je totální kokot, který přemýšlet nezvládne. Mnoho uživatelů se tady rozplývá nad předlohou. Předlohu jsem nečetl(ani nebudu, tahle kriplovina mě dostatečně odradila), ale nepředpokládám, že by byla čirou náhodou zasazena do stejné doby, protože žiji bláhovou představou, že autoři knih nejsou až tak úplně vypatlaní. Kokotina někde na úrovni tomu nesmyslu o upírech, co si říká Stmívání. Jednoznačný ODPAD! P.S. Každý kdo hodnotil 4* a více v mých očích výrazně klesl, protože začínám pochybovat o jeho mentálním schopnostech. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jo, hudba se mi líbila, auto bylo fešné, stejně jako holky. Ale film jako takový? Sebastianovo procitnutí bylo na můj vkus moc jednoduché. Nejdřív přefikne cokoli (dostatečně atraktivního), co má díru, a najednou Bác ho! Ta je tak nevinná, že ji nepřefiknu a obrátím svůj život vzhůru nohama. Jeho smrt by si jistě našla místo v žebříčku nejabsurdnějších filmových smrtí, konec samotný mne tedy také nějak nedostal. Námět jako takový není špatný, většinu filmu jsem ho považoval za slibný, ale to co z něj vzniklo... 50% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který mi chyběl do filmů, které paroduje Bulšit. Je to vlastně moderní adaptace Valmonta. Mladý svůdník Sebastian z bohaté rodiny má všechno. Kromě jedné věci, kterou mít nemůže a to je jeho nevlastní sestra Kathryn. Proto dostane za úkol sbalit mladou Reese Witherspoon, která je ve svém věku stále panna a o kluky se nezajímá. No a celé se to samozřejmě zkomplikuje. Skvělý film kromě smutného konce. Ale tak Valmont taky neskončil úplně vesele... Závěrečný song od Verve mám hodně rád. :) ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

O můj bože, pokaždé když zhlédnu tento snímek tak mám husinu už na začátku z úvodní písničky, pokračuje to téměř během celého filmu a na konci je to nejhorší, jelikož závěrečná skladba + atmosféra = naprosto úžasné. Opravdu můj jeden z nejoblíbenějších snímků, dostane mě naprosto pokaždé! A to už sem ho viděla bezmála 10x. Celé to opravdu dokresluje doprovodná hudba, jelikož ta nemá chybu. Sarah Michelle Gellar je krásná a jedinečná a skvěle se hodí do této role, je takový protiklad Reese Witherspoon, která také exceluje. Samozřejmě musím zmínit i Ryana Philiippa jelikož ten je famózní, nejenom hereckým výkonem, ale i charizmatem. Dokonce mě baví i Selma Blair, i když ji moc nemusím, ale zde má opravdu roli ušitou na míru. Naprosto vynikající příběh a dějové zvraty. Rozmazlení, zazobaní nevlastní sourozenci, kteří mají rádi sex. Nejlepší film Rogera Kumbleho. ()

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama