Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta

  • Česko Vím, co jsi udělala minulé léto (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (322)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách naprosto průměrný slasher. Atmosféra kolem vraždícího rybáře je vystavěna slušně, ale časem se to strhne jenom v tuctovou vyvražďovačku ve které máme jen čtyři hrdiny a vy tušíte, že dva z nich musí zaručeně přežít a tak musí rybář poněkud nelogicky zabíjet i lidi co s tím nemají nic společného.50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Dají nám všem křeslo, to je jasné!“ Jistě, v Severní Karolíně jsou tak přísné tresty za ublížení na zdraví při dopravní nehodě a týká se to i spolujezdců, ale to u této potravy pro tvůrce parodií není podstatné. Podstatné je, že brutálním, bezcitným vrahem je (pozor, nechutný spoiler!) v pláštěnce oděný pirátský kapitán ze země Nezemě! Jedno z prvních vrtulových letadel nové generace teenage slasherů a nutno dodat, že od té doby se podařilo k tryskovému pohonu přejít málokomu. Ke štěstí tak tentokrát bude muset postačit dramatická hudba Johna Debneyho (byť jeho smyčce krapet vykrádají Ottmanovy Obvyklé podezřelé), náznaky napětí a bujné dekolty dvojice Hewitt, Gellar, To duo klaunů Filda, Princátko nenabídne absolutně nic - co takhle rezignaci na svou profesi?. Marně čekám na sequel z polárního kruhu s názvem: „Vím, co jsi dělal v noci z 14.října na 15.dubna“.. ()

Reklama

Torision 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem tomu dobře rozuměl, tak tohle je úplně první natočenej slasher, na kterej ostatní jen navazovali. Čili je to něco jako Prcičky mezi teenage komediema. Průkopník. Kult. OK, bral jsem to tak. Začnu ale negativníma věcma. První je absence strachu a napětí, režisér se o to pokouší, ale aspoň u mě marně - nenašel jsem tu jedinou scénu, kdy bych až nedejchal nebo byl vypjatej, že by mi tekl po čele pot. Další minus jsou herci. Přehrávají a ve spojení s často dost plytkejma dialogama působěj někdy až trapně. Až na Phillipeho, ten působí trapně celou dobu. Má asi 50 kilo a na xichtu mejkap, ale hraje takovýho ultra hardcore tvrďáka, před kterým maj všichni nachcáno v kalhotách. Co se týče kladnejch vlastností filmu, musím ocenit celkovou nadvěcnost. Taky se mi líbilo tempo filmu - aspoň mě rychle utekl - a taky jsem se u něj nenudil. Na pokračování se ale necejtim, protože nevěřim, že si to to dobrý s sebou vzalo. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Tento film nám nepriniesol vôbec, ale vôbec nič nového iba sa zviezol na sláve Vreskotu a spolu odštartovali túto vlnu tzv. neskorších hororov, ktoré sa držia hore určitých aspektov. To, že neprinieslo nič nové potvrdzujú aj jednotlivé vraždy, ktoré sú jednoduché, otrepané a bez akejkoľvek originality... žeby došli nápady ako majú teenageri zomierať?(aspoň, že séria Final Destination nám niečo také priniesla) Jediné čo nám prinieslo bolo nový objav čo sa týka vrieskajúcej obete. Po korunovanej kráľovnej hororu Jamie Lee Curtis a po novodobej Neve Campbell, ktorá sa ako Sidney Prescottová považovala za druhú Curtisovú, prichádza Jennifer Love Hewitt ako postava Julie James, ktorá celý film vygradovala svojím úžasným vreskotom a výkrikmi. Kto videl musí uznat, že to bolo naozaj niečo. Celá recenzia: TU ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Kdo by neznal Simpsnovi parodie, Scary movie parodie a určitě ještě další....Kde se to ale vzalo? Rok 97 a vzniknul jeden z nejuznávanějších hororů všech dob. Velmi povedený příběh. Točící se okolo mladé party lidí, kteří v opilosti přejedou muže a následně ho hodí do vody. Muž ovšem nezemře a půjde si za svou pomstou. Popadne hák, pláštěnku a jde se na to. Obětí je zde minimum a zpracování není taky bůh ví jak skvostné. Nicméně v rámci hororů je to slušné. ( 50 procent ) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (67)

  • Pri finálnej konfrontácii na lodi Ray (Freddie Prinze Jr.) padne do vody, zachytí sa o sieť a vyšplhá sa naspäť na loď kompletne suchý. (tXtX)
  • Keď sa Julie (Jennifer Love Hewitt) rozpráva so svojou mamou v dome, je možné vidieť v odraze obrazového rámu mikrofón. (tXtX)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama