Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta

  • Česko Vím, co jsi udělala minulé léto (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (322)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak toto boli začiatky teenagerských vyvražďovačiek, ktoré boli kedysi veľmi slušné. Teraz sa točia ako na bežiacom páse a plné trápnych klišé. Nevravím, že toto bol nejaký prevratný film, ale stál za pozretie. Po roku začínajúce vraždy sú tiež však pekne husté a ani priehľadnosť tu vyčítať nemôžem. Poteší obsadenie, v hlavných úlohách dnes už známe hollywoodske hviezdičky. 75%. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Slasher se super-atraktivní partičkou holek a kluků, kteří jsou sice povrchnost sama, ale herci odvádí slušnou práci. Film je pěkně rozjetej, ústřední záhada film dost táhne, ale bohužel jde postupně kvalita dolů. Sem tam se objeví stupidní hláška či scéna a rozuzlení je matoucí a nezajímavý. Průměrný devadesátkový horor. (6/10) ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Solidní film s vcelku slušnou atmosférou překvapivě funguje ve fázích, kdy se nic neděje, ovšem jakmile přijde na věc selhává na všech frontách. Scénář je příšerný a dementnost postav nezná mezí. Snímek postrádá znatelný vývoj a nedokáže působit věrohodně. Přesto jsem se však - nejspíše díky dříve viděnému Scary movie - docela bavil. Ten hloupý závěr na loďce by ovšem zasluhoval mnohem větší spád a vedlejší dějová linka, dá-li se to tak nazvat, o hledání vraha by též určitě ráda doznala několika změn, či zmizela úplně. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobre som sa rozhodol zopakovať si tento horor a znova to stalo za to. Kevin Williamson spolu s Vreskotom odpálil éru tínedžerských hororov a toto je jeho ďalší dobrý zárez. Objektívne je to asi na tri, ale v niektorých scénach je to celkom napínavé, obsadenie je sympatické, vrah s hakom strašidelne tajomný a hudba výborne doplna atmosféru. No predovšetkým je to pre mňa nostalgická záležitosť ako prasa, na ktorú si veľmi dobre pamätám, keď prišla na trh, ale hlavne aj v dnešnej dobe patrí k tomu lepšiu v tomto žánri. 75% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Podobne ako to bolo na začiatku žánru slasher s Halloweenom a Piatkom trinásteho, tak Vreskot síce oživil žáner, Tajomstvo minulého leta ho ale nanovo definovalo a určilo štylistiku, klišé a pravidlá krátkeho slasher revivalu z konca 90tych rokov. Oproti ostatným nasledujúcim prídavkom do žánru je to ešte stále dosť dobrý slasher. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (67)

  • S natáčením se začalo 31.března a skončilo se v průběhu června 1997. Filmování zabralo celkem 50 dní. (Stocki)
  • V originální předloze se liší i několik jmen hlavních postav. Sestry Helen (Sarah Michelle Gellar) a Elsa (Bridgette Wilson) se ve filmu příjmením jmenují Shivers, původně zní příjmení Rivers. David Egan se v románu jmenuje David Gregg a jeho sestra Megan, ve filmu se Davidova sestra jmenuje Missy (Anne Heche) (Stocki)
  • Hlavní hrdinové jedou v úvodu filmu na projížďku na Dawsonovu pláž (Dawson' s Beach). Je to odkaz na seriál Dawsonův svět (Dawson' s Creek), ke kterému psal v letech 1998 – 2003 scénář Kevin Williamson. (Stocki)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama