Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtyři maskovaní muži zabijí jednoho dne na oslavě v restauraci manželku a jediného syna místnímu zločineckému šéfovi, který je zapleten do pašovácní cigaret. Ten se obrací k mladému uličnímu sirotkovi pro pomoc s jediným cílem: Odhalit totožnost zabijáků a následně vykonat pomstu. (Karlos80)

Recenze (2)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Moje druhé poliziesco od režiséra Brescia a opět trefa mimo, nevím ale tenhle prapodivný místy hodně melodramatický a směšný příběh (motiv s dítětem byl použit už v jiných "NAPOLI" filmech viz "Napoli Violenta" nebo "Napoli Spara") zde mě však skoro vůbec nezaujal (dá se i docela říct že Brescia se zde trochu přiživil na úspěchů Lenziho filmů s Merlim, poto ta následně dlouhá série filmů s Merolou, dky tento byl druhý v pořadí), celý film vypadá jak nechtěná (nebo z části snad i chtěná?) komedie převlečená za zločinecký film, první polovina je ukrutně nudná (na začátku se tu zpívá jakási lahodná serenáda, dotoho výstup ženského klauna, to bylo pro mě docela utrpení) druhá lepší, ale pořad mi zde chyběla nějaká pořádnější akce i krev (scéna popravy kdy Merola vystřílí tucty kulek do grázlů, tak byla asi jediná, když nepočítám dramatické finále na moři a jednu exploze), navíc Mario Merola (evidentně oblíbený režisérův herec) hrál v 7 z jeho 8 eurocrimi, mi jako pomstychtivý pašerácký šéf a otec, kterému na oslavě zabijí jeho ženu a syna také příliš nesedl, byl takový neomalený a nemotorný. Finální rozuzlení je hodně divné, vzhledem k tomu co jsme doposud viděli. Tohle není typický příklad špinavého a drsného poliziesca, ani tedy žádné mistrovské dílo v žánru, nutno však ocenit velmi dobrou hudbu a fešný vizuální styl. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Najslavnejsie filmy Maria Merolu prisli az pod taktovkou rezisera Alfonso Bresciu. Tuna Je Merola /nepliest si s Mauriziom Merlim/ v roli vysetrovatela -dej a scenky sa odohravaju v meste Napoli, po nasom Neapol. Karel Chrocht zas videl nejake "poliziesco" - to neviem co je, a ani nechcem vediet. Ja som videl zase slusne, priemerne poliziotteschi, i ked Bresciu si s poliziotteschi filmami spajam len malo - ked sa povie poliziotteschi, taxa mi vybavi hlavne reziser Stelvio Massi. merola je hlavnym tahunom, ostatni herci su len do poctu, a vyraznejsie mi chybali prestrelky a brutalne autonahanacky - Merola sice rozdal par ran pastou, ale rvacky "jeste neudelaji" kvalitne poliziotteschi, ze jo. 60 % ()

Reklama

Reklama