Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sandy Shaw (Robert Woods), jeho syn a ich verný pes menom Biely Tesák sa ocitajú v nebezpečenstve. Dôvodom je ich nájdená zlatá baňa, na ktorú si brúsia zuby banditi... (westerns)

Recenze (2)

majo25 

všechny recenze uživatele

Aljašský western podpriemerného spracovania, ktorý veľmi nazaujme ani príbehom, ani postavami. Zlatokopecká zápletka síce neurazí, ale neobsahuje ani náznak originality. K tomu tie zbytočné postavy ako večne chlastajúci Ignazio Spalla, ktorý v jednej zo scén kopíruje bitky ala 'Bud Spencer', alebo premúdrelý a otravný chlapec. Pretrpieť treba aj premúdrelého a nie príliš pekného vlčiaka - asi tvorcovia zobrali prvého psa, ktorý poslúchal príkazy. Hl. hrdina ale nie je zlý a zasadenie do horského zasneženého prostredia robí aspoň akú-takú atmosféru. Spočiatku sa javí príbeh ako rodinný, vložka pomsty ale dáva na to zabudnúť. Akcia je presne v duchu celkového slabšieho spracovania. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

I když se příběh odehrává na dalekém americkém severu, k Jackovi Londonovi to má hodně daleko. Jedná se o obyčejný rodinný dobrodružný snímek svým motivem mnoho připomínající. Atmosféru to má jako komediální spaghetti westerny či německé mayovky. Vyskytuje se tu komediální postava, která je charakterovým mixem filmových postav Buda Spencera (ve rvačkách používá jeho styl i s pověstným kladivem a dokonce se jako on i mnohdy tváří) a z mayovek Sama Hawkinse (styl humoru). Dějově je tu například scéna velmi připomínající slavný spaghetti western ‘Tenkrát na Západě’. Jedná se o příjezd manželky hlavního hrdiny. Pak se to však vyvine zcela jinak a co se jejího osudu týče, vcelku nelichotivě. Dětská postava je tu jenom jedna v podobě malého chlapce, který svou přítomností snímku právě dodává ten rodinný nadhled. Snímek se nese v naprosté jednoduchosti. Na začátku příběhu nějaká ta rvačka v salónu, občas nějaká ta střelba, ale to je z akčních scén asi tak všechno. Celkově to vypadá jako kdyby se tvůrci inspirovali různými evropskými westerny, z kterých něco vybrali a zde použili. Dávno zapomenutý snímek, který svého času koloval i v české distribuci. ()

Reklama

Reklama