Reklama

Reklama

Superborci, superženy, supernakládačky

(festivalový název)
  • Itálie Superuomini, superdonne, superbotte (více)

Obsahy(1)

Počátkem 70. let začala nepravděpodobná spolupráce mezi italskými producenty a známou hongkongskou společností Shaw Brothers. Jejich prvním společným dílem byl superhrdinský akčňák Crash! Che botte strippo strappo stroppio (Supermuži proti Orientu, 1973) a o rok později vznikla další fantasy hříčka neotřele propojující hrdiny z rozličných kultur. Díky tomu příběh pracuje s Amazonkami i východoasijskými bojovými uměními a hlavní hrdina nese buddhisticko-hinduistické jméno Dharma. Meditujícímu podfukáři se daří držet spoustu venkovanů v přesvědčení, že je už po staletí chrání před jakýmkoli nebezpečím. Ve skutečnosti však jen zdatně používá kouzelnické iluze a Dharmův nástupce Aru následně musí spojit síly se dvěma dalšími supermuži, aby společně čelili hrozbě Amazonek. (Letní filmová škola)

(více)

Recenze (4)

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Absurdní ´fantasy´ brak, může giganticky poškodit mysl slabší nátuře. Groteskní děj s tetrisovým soundem je o pohledných amazonkách, které chtějí dominovat zaostalé vesnici. Vesničané se spoléhají na ochranu mocného Dharmy, který je ve skutečnosti šarlatán. Do vesnice se přichomýtají tři multikultůrní hrdinové, kteří mají nadpřirozené schopnosti a rozhodnou se patetickým sedlákům pomoct. Nesourodý trojlístek tvoří vysoký černoch (bývalý basketbalista), asijský mazaný expert na bojová umění Chung a běloch Moog. Bizarnost nízkorozpočtového paskvilu vyplňuje makroskopická improvizace, dabing mimo synchronizaci a těžkotonážní chyby, kdy v některých záběrech zahlédnete i členy štábu. Rozpočet koordinovala hongkongská produkce, kdy většina peněz (asi 3500 dolarů) padla na výrobu dřevěných tanků, které nenápadně postrkuje špatně schovaný režisér s členy štábu. Asiat Yueh Hua (Chung) měl dříve s koprodukcí nějáké zkušenosti, ale díky jazykové bariéře působí v dialozích dost zmateně. Je známo, že si za kamerou občas přihnul vína a to i tady, ale užívá si to. Z pozitiv v trampolínovém šmoku jsem docenil jen půvab Malisy Longo (Akela) a polské modelky Magdy Konopkové, která hraje vůdkyni amazonek Beghinu. ()

Hwaelos odpad!

všechny recenze uživatele

Neumětelský biják, který byl i v půlnoční "trashové" sekci LFŠ poněkud zklamáním. Jednak je sám o sobě plný vaty, která střídá campově zábavné momenty a jednak ho ani živý dabing Samanthy Bifidus a Jíry Fostré příliš z bahna nepozvedl (poprvé jsem měl pocit, že tito dabéři braku neměli dobrý den). ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Lidová zábava pro celou rodinu ve své nejbanálnější a současně nejméně zředěné podobě, takže nevyhnutelně atakující hranici lobotomie. Drekový rutinér Alfonso Brescia spíchnul celovečerní cirkusáckou estrádu, kde vedle akrobatů, spoře oděných ženštin na koních a karikaturně exotických figurek nemůže chybět ani duo šašků roztáčejících zoufalecké verbální humory. Stejně jako vizuálně film nezapře, že vznikl díky zrecyklování kostýmů, rekvizit a venkovních setů italských studií, tak obsahově zase recykluje vděčné prvoplánové elemanty z jiných lidovek - počínaje vývozními brakovkami o amazonkách přes klaunské peckovačky dua Spencer-Hill (za účasti jejich fackovacích kaskadérů) a tajné základny plné kutilských udělátek po vzoru četných parafrází na bondovky či komiksové bijáky. V zájmu maximalizace komerčního potenciálu pak zdejší trampolínovou extravaganci korunuje casting doplněný o etnické páry, které měly zajistit prodejnost filmu do USA a na Dálný východ. "SSS" jsou povážlivě zábavní ve své bezelstné přízemnosti, roztahané nahodilosti, chvilkové pompéznosti i úmorné jalovosti. Tady se divácky odděluje zrno od plev a otrlost přechází do ryze mainstreamově vulgární zvrhlosti. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama