Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Doposud jim stačily jen malé pouliční zlodějiny. Teď chtějí změnu a rozhodnou se unést těhotnou dívky. O tuto mladou ženu je však veliký zájem.  Až doposud stačily "grázlíkům" Parkerovi a Longbaughovi jen malé pouliční zlodějiny opepřené rvačkami po barech. Oba mladíci ale chtějí změnu, něco, co z nich udělá slavné boháče. Rozhodnou se tedy k únosu těhotné dívky. O tuto mladou ženu však je veliký zájem. Má totiž porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi. A ten je kvůli svému potomkovi schopen rozpoutat válku. Kromě komanda bodyguardů povolá i nezvyklého vyjednavače Joe Sarna, který se únoscům okamžitě pověsí na paty. Ani gangsteři se však nehodlají vzdát bez boje. Nenávist stojí proti nenávisti a krev bude vykoupena zase jen krví... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Cival 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý film za slabší čtyři hvězdy. Škoda několika nudnějších pasáží, jináč by to byl masakr. Suchý humor, drsné hlášky a vymazlená, syrová akce, která si skvěle pohrává s rytmickým hudebním podkresem. Trochu to celé připomíná Štvance, ne tím, že byl v obou Del Toro, ale poctivou a v dobrém smyslu upocenou filmařinou staršího střihu. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Těžká stylovka, které by k lepšímu výsledku prospělo odebrání tří čtyř postav a tím zcela nadbytečné příběhové kombinatoriky. Jinak hlavní charaktery jsou skvěle napsané, perfektně typově obsazené (až na Phillipa, jehož bych do téhle polohy netipoval a který těžce překvapil), hudba geniálně dokresluje potřebné atmosferické kontury a sem tam se ukáže i nějaká velice originální žánrová idea. Poctivější tři hvězdy aby člověk pohledal... Mimochodem, finále, které jsem si pustil čtyřikrát za sebou, aspiruje na vůbec tu nejlépe a nejpřehledněji natočenou přestřelku, kterou jsem byl poctěn spatřit. Bravo. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Parker a Longbaugh jsou skutečná jména Butch Cassidyho a Sundance Kida, k jejichž dobrodružstvím mají Únosci velmi blízko. Pod nánosem moderních myšlenek a scénáristických kliček se totiž skrývá celkem obyčejný western (přesněji "film o těch, kteří žijí zbraní"), jen s malinko vyšším poměrem mrtvol a černého humoru. 75% Zajímavé komentáře: k0C0UR, honza-tesa ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně krvavý film (nevím, jestli ostatní, ale já v něm vidím další, který byl inspirován Pulp Fiction), na němž mě nejvíc zaujala odhodlanost a neústupnost jednotlivých postav. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Moje pocity během sledování filmu kolísaly mezi 1 a 5 hvězdičkami. Nakonec jsem zvolil prostý střed, neboť tento film je poněkud neurovnaný a nevyrovnaný. Největší podíl na tom nese bez diskuze scénář, neboť ten místy připisuje hlavním postavám chování či dialogy mírně řečeno nelogické. Navíc celá vykonstruovaná zápletka je tak překombinovaná, že to člověku skoro až přijde líto, protože jinak podobný typ filmů miluju. Na druhou stranu musím ale postavit herecké výkony. Del Toro i Phillippe si oba únosce zahráli evidentně s chutí, což nepřekvapí u Del Tora, který je takový typický gangsterský týpek, ale u jindy uhlazeného a skoro přeslazeného Phillipea to trochu diváka zaskočí a vlastně i mile potěší. Za povšimnutí zcela jistě stojí i Julliette Lewis, ta si filmové těhotenství také pěkně vychutnala. Méně nadšený už jsem byl z Jamese Caana a Scotta Wilsona, ti do svých partů vložili jen to, co museli. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $21miliónovTržby USA $6,055,661Tržby Celosvetovo $13,069,740║ trošku od pása výstrel /40%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

And what the fuck was that? McQuarrie má jakýsi zvláštní talent točit scény, u kterých nelze rozeznat šibalskou šestákovou licenci od smrtelné vypravěčské vážnosti. Z velké části proto, že k bizarně vypadajícím scénám píše Joe Kraemer patetické hudební podkresy. Takže když těhotná bába kulhá nemocnicí za zvuku střelby, je to úsměvná scéna, ale film se tváří, jako kdyby byla über-dramatická. Není. Dobrou polovinu stopáže jsem řešil, co jsou Únosci zač. Má to být cool gangsterka (náběhy má, ale nadhled ne)? Má to být drama (kde jsou potom nějaké přesvědčivé postavy a motivace)? Výsledek je krajní zmatek, kde mizerné scény (hrdinka vytřeštěně zírající dobrou minutu do kamery bez zjevného důvodu, zoufale přetažený umíráček jedné z postav v autě) střídají podařené. Když se zdá, že se Únosci spokojí s neobyčejně průhlednou gangsterkou (existuje vůbec divák, který nepochopí vztahy dlouhé minuty před tím, než jsou odhaleny?), vytáhnou i jakousi morální šavlovačku o vině a odpuštění. Babylonské zmatení slov a motivací má přesto místy něco jako magnetismus, který udrží pozornost přinejmenším proto, že postavy chcípají jak při epidemii dýmějového moru a finální westernový shoot-out prozrazuje, že režisér má rád staré žánrové klasiky. Del Toro a Kaan jsou navíc velmi dobří. Což se o celém filmu říct naplno nedá... ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Docela hezký film s „podivnou atmosférou“ – zvláštní jsou především postavy. Hlavní dva hrdinové – únosci jsou sice typičtí outsideři vs zkušení profesionálové, ale párkrát se zmíní, že již několik lidí zabili. Zvláštní je setkání del Tora a Caana, ačkoli motiv setkání dvou nepřátel také není zcela původní (viz Nelítostný souboj). Celá situace je patřičně zamotaná, je zde mnoho vedlejších postav se svými motivacemi. Nicméně hlavní klad jsou přeci jen herci – velmi se mi líbil Caan i oba únosci. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Netradiční film. Jsou tam hrozně fajn akční scény. Třeba ten únos, jak se při odchodu z nemocnice postupně krejou, nebo následná honička jsou hrozně cool. O pomalu až westernovém finále ani nemluvě. Ale přišlo mi, že se postavy občas chovaj divně, nebo jsem spíše nechápal o co komu jde. Postav je tam docela dost a všichni proti sobě do určité míry intrikaří a chvílema je to spíše nuda. Ta zvláštní atmosféra, ale převážila dojmy na kladnou stranu. Navíc Ryan Phillipe, konečně v pořádné roli, je tam fakt dobrej. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Sešli jsme z cesty a vydali se za štěstím. Věděli jsme, že ono nás taky hledá. A nepokoušíme osud kvůli pár drobnejm..… Tak předně: připomíná mi to ,,Tarantina“. A nejen tím, že sympatičtí záporáci, ,,vlítnou“do pořádných sraček. Přestřelky, drsný keci a těhotná ženská krvácející na všechny strany. A jak situace houstne, krve přibývá. Výborný Del Toro (ale i ostatní jsou v pohodě!) ve filmu plném násilí a drsné mluvy s nádhernou závěrečnou přestřelkou, pro který jsou 4* asi moc, ale já tohle můžu! P.S: Tohle dětem určitě nepouštějte! PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE *** NAPĚTÍ ** ()

tron 

všechny recenze uživatele

Beniciovi Del Torovi vraj kedysi dávno slávnejší filmový kolega poradil, že keď stojí v zábere a nevie čo so sebou, nech tam proste len tak postáva a nič nehovorí. Veľká pravda. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvnich zhruba 15 minut je naprosto dokonalejch a do toho ta skvela hudba. Jenze pak hodinu same dialogy, prakticky bez hudby, kdy jsem se mistama pekne nudil, a konec opet vynikajici. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Drsná thrillerová akce, kde se nikdo s nikým nepáře! Škoda že celý film nemá takový ráz jako prvních a posledních 20 minut - to by to bylo za jasných 5*. Sam Peckinpah by měl z tohohle dílka radost! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"On ti ho nacpe do zadku. Jak by se ti to líbilo? Není gay, ale pro tebe to udělá." Nemám ve zvyku unášet movitým důchodcům jejich nenarozené děti a vzhledem k arzenálu jejich ochranek s tím ani začínat nehodlám. Přesto mne začátek snímku hodně navnadil, protože tolik životních mouder, hlášek a vychytané taktiky se zbraněmi se jen tak nevidí. Po únosu sice začal styl nekompromisně vítězit nad logikou a zábava poněkud ustoupila do pozadí, ale brilantní taktiku úniku autem před ochrankou, vyplňování dotazníku ve spermabance nebo uvolněný pokec s vyjednávačem si budu určitě dlouho pamatovat. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna, podmalovaná skvělou Rip This Joint od Rolling Stones, navnadí snad každého. Ale nenechte se jí zmást. Celý zbytek filmu se už nese v úplně jiném duchu. The Way of the Gun je především hodně ambiciózní western o dvou psancích, jedné těhotné ženě a pořádném balíku peněz. Snímek má silné pasáže i slabší a rozvleklejší momenty; finální syrová přestřelka v duchu Sama Peckinpaha však mnohé vynahradí. Celkově trochu podceněný film. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobne aj ja som mal na niektorých miestach pocit že zaspím, no niekde v strede filmu začnú mať akcia a brutalitky veľmi veľký nárez a väčšinu filmu prevláda potom už len parádna jazda. Dobrá zápletka a veľmi dobré spracovanie akčných scén. Del Toro a Phillippe zohrali veľmi podarenú dvojicu, ktorá po unesení dievčaťa ani len netuší do akých sračiek sa dostali. A po mojej fajnšmekrovke 'Equilibrium' sa mi čím ďalej tým viac začína páčiť Taye Diggs. 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně stylová záležitost. Perfektně prohnilé charaktery, skvělé herecké výkony. Přestřelka v závěru je hotový klenot. Nádherně přehledná, gradující s božím finále. Jen jsou ÚNOSCI možná zbytečně košatí a odstranění některých postav by bývalo prospělo k hladšímu odsýpání děje. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prvotina McQuarrieho, jehož fanouškem asi nikdy nebudu, ačkoliv vyzdvihuji jeho poslední díl Mission Impossible (6 a pravděpodobně i ty následující). Tady jsem měl velký problém s motivacemi postav a kolikrát jsem náhlou, ničím nepodloženou, změnu jejich uvažování vůbec nepochopil, jelikož mi přišla absurdní a nerealistická. A bohužel jsem se místy i nudil. Přestřelky to má ovšem moc hezké...6/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Žádné velké ryby to nejsou. Pro ránu ale dva zlodějíčci a násilníci rozhodně nejdou daleko. Každopádně nějaké ambice tam jsou, a tak rozdělají kšeft, který z nich udělá pracháče. Unesou holku, která má porodit dítě jednomu z nejbohatších mužů v zemi a jeho mladé zhýčkané manželce. Ve hře jsou záhy miliony dolarů, v zádech ale mají tihle dva hned několik lidí včetně těch, kteří rádi ze svých protivníků dělají řešeta. Vedle slušné atmosféry přijde několik zvratů, které bohužel provázejí i dějové nelogičnosti. Zaujmou nicméně herci, několik suchých hlášek a samozřejmě jméno režiséra Christophera McQuarrieho, pro kterého šlo o celovečerní debut (ale proslavil se už oscarovým scénářem k Obvyklým podezřelým) a dnes si udělal spoluprací s Tomem Cruisem zatraceně velké jméno. Závěrečná (přehledná) přestřelka moc fajn. ()

Reklama

Reklama