Reklama

Reklama

Poprava

  • USA Return to Paradise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lewis, Sheriff a Tony jsou přátelé, kteří společně tráví své prázdniny v Malajsii. Nikdo z nich netuší, jak mnoho tento výlet změní jejich životy. Prázdniny končí a tak Sheriff s Tonym odjíždějí zpět do Ameriky. Lewis se do Malajsie zamiloval a zůstává. Toto rozhodnutí se mu ale stává osudným. Místní policie totiž při hledání ukradeného kola, nachází v domě, kde všichni tři bydleli, větší množství hašiše. Lewis je uvězněn a následně odsouzen k trestu smrti. Po dvou letech se Sheriff a Tony dozvídají krutou pravdu. Teď mají osm dní na to, aby se rozhodli, zda vezmou svou část viny na sebe a zachrání tak život svému kamarádovi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

st.verka 

všechny recenze uživatele

Tři mladí kluci ze svobodného světa tvrdě narazili v zemi, která je krásná, ale i nebezpečně a pro nás i nepochopitelně tvrdá. Při potírání drog nemají slitování a můžeme se jen dohadovat, jesti je to dobře a tresty přiměřené. Obdivuji statečnost Sheriffa, který se dobrovolně vrátil a přihlásil k odpovědnosti, i když ta jeho riskantní oběť byla nakonec zbytečná. Ale jak sám řekl - horší než vězení by bylo špatné svědomí, kdy by se Lewisově sestře nemohl podívat do očí. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Poprava je film nejen o velkém dilema, ale o sérii „co kdyby“. Co kdyby nebyly tak blbý a nekoupili tolik hašiše? Co kdyby si nepůjčili kolo? Co kdyby ho nerozbili? Co kdyby ho vrátili? Co kdyby nechtěl zůstat a zachraňovat orangutany? Co kdybyste byli v jejich situaci? Při sledování jsem měla úplně stažené hrdlo, mlely se mi pocity, hlavně beznaděje a nasranosti. Phoenix i přes to, jak málo měl prostoru, tak exceloval a filmů s Vaughnem jsem moc neviděla, takže jsem byla docela překvapená, jak dobře se se svou postavou popral. Každopádně vývoj postav je to, co film dělá tak dech beroucí. Spoiler: A docela by mě zajímalo, jestli se za podobnou novinařinu trestá!? Když exklusivní článek v novinách „zaviní“ smrt člověka? ()

Reklama

Skip 

všechny recenze uživatele

Ještě že to dopadlo, jak to dopadlo, protože kdyby to dopadlo, jak jsem se obával, že to dopadne, byla by to děsná srágora. Takhle ale vznikl film, který není bůhví jakým zázrakem, nicméně se docela povedl a po herecké stránce je hodně na výši. Sem tam nějaké to morální dilema si někteří diváci v sobě možná budou řešit, ale s úlevným pocitem, že jsou v pohodě doma, takže vlastně zcela bezpředmětně. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si trochu jako na vodítku, ale výrazně jsem si nevyskakoval a nechal se vést.  Trochu mi sice vadila předvídatelnost  charakterního vývoje postav,  hlavně Sheriff a jeho slupky, na druhou stranu dějový twist mě v závěru jako skoro každého uzemnil.  Ruben jinak přišel s mistrně vykalkulovaným příběhem, kde sice možná trochu moc a zbytečně tlačil na pilu i romantickou linií, ale  Heche byla dostatečně křehká a Vaughn dostatečně skrytě měkkosrdcatej, aby se tomu jako dalo věřit, čili snesitelné.  O Phoenixovi a jeho několika minutách slávy pak ani nemá  cenu mluvit, strhl na sebe veškerou pozornost a je tím, proč si budu Popravu dlouho pamatovat. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Tahle poprava se nějak minula účinkem. Problematika drog v Malajsii je už stokrát omyté téma a ani v tomto případě nám Ruben nic nového - snad kromě otázky "jet či nejet" - nenabídl. Celé to ale mohlo být daleko zajímavější, kdyby na režisérské stoličce seděl někdo jiný, než nekňuba Ruben. Ten totiž nedokázal z jediného záběru vydolovat kýžené emoce (zhnusení při procházce po vězení, lítost nad kamarádem, vzájemná přitažlivost mezi Sheriffem a Beth, atd atd atd), takže těch 111 minut bylo defacto o nudě, kdy tři blbečci šnupou kokain a pak se diví, jak to dopadlo. Jediný, který zachraňoval tuto pohromu, byl Phoenix, který se ale jako na potvoru ve filmu objevil dohromady na tři minuty. Role ufňukance mu tady sedla jak ulitá. Celkově je to tedy na 2* - jedna za Phoenixe a druhá za otázku, nad kterou mě donutil Ruben ( to jediné se mu povedlo ) přemýšlet. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film je venovaný pamiatke Dannyho Arnolda, ktorý bol jedným z výkonných producentov filmu. Jeho premiéry sa však nedožil. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama