Reklama

Reklama

Wiselyho stará kočka

(festivalový název)
  • Hongkong Wei si li zhi lao mao (více)

Obsahy(1)

Vyšinutě zábavný hongkongský úlet Wiselyho stará kočka představuje jeden z nejbizarnějších výplodů kinematografie dnešní bývalé britské kolonie. Vznikl v době, kdy celá tamní produkce v reakci na vypjaté nálady ve společnosti, jež vyhlížela předání Číně, produkovala filmy vyznačující se chaotičností a hysterií. Zdejší hrdina, spisovatel a dobrodruh Wisely, se zaplétá do kuriózního příběhu, v němž figuruje éterická dívka a její černá kočka, které jsou ve skutečnosti mimozemské bytosti a pokoušejí se zastavit nadpozemské zlo zosobněné amorfním slizem, jenž rozleptává lidi a přivlastňuje si jejich těla. Fantastická premisa na hraně trashového sci-fi a absurdní městské legendy slouží jako záminka k vršení všemožných přemrštěně ztvárněných atrakcí. Jako v horečnatém karnevalovém reji se mísí krvavé přestřelky, lascivní výjevy, gore záběry a sekvence rozkladu či mutací, ale také ryze fantasmagorické scény, u nichž se divák jen nevěřícně ptá, kdo něco takového vymyslel. V tomto ohledu představuje absolutní vrchol blouznivosti souboj kočky s masivním bojovým psem, který je nasnímaný jako kung-fu rvačka. (Festival otrlého diváka)

(více)

Recenze (14)

JFL 

všechny recenze uživatele

Neprávem opomíjené vrcholné dílo Lama Ngai Kaie představuje maximálně zneklidňující a interpretačně bohatou paralelu k dobovým náladám z blížícího se předání Hongkongu Číně. Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobré, ale taky opravdu hodně ujeté, bizardní "what-the-fuck! :-)) Chlapík s holkou proti mimozemšťanům, příšery, slyzy, bloby, leptání lidí, hoření lidí, souboj kočky s obrovským psem (nevídáno!! ...), humor, o kterém netuším, jestli humorem měl být, film, o němž nevím, jestli se měl, nebo neměl brát vážně ...? Ale je to prostě fajn oddechovka, která stmeluje více HK subžánrů ("zaklínačské horory"-"preCAT III" - ...?). Jen pro vyhrazené publikum na Asii, ostatní nepoberou ...:-)) ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmů, v jehož štábu se nacházel odborník na házení kočkou. Mimochodem viděl v tom ještě někdo jiný inspirační zdroj videohry Dead Space? ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Moje tretie stretnutie so slávnym spisovateľom Wiselyim. Opäť s mimozemskými návštevníkmi. Ak vám v noci nad hlavou u susedov búcha a trepe, verte že to nebude tým že ten magor už natretí krát prerába už pôvodne prerobený byt, ale máte tam mladú šupu z najokrúhlejšími šikmými očami, jej týpka poručníka a jednu akčnú mačku, ktorá ovláda bojové umenie z inej planéty. Toľko na úvod. Z toho celého sa vyvinie naháňačka so samotným mysterióznym osmizubom, obalená do slizkej hmoty rôznych tvarov a konzistencií. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Sci-fi-horror-pohádka která je místy zdlouhavá, má fajn oldschoolové triky, pár správně hnusných potvor a jeden legendární Cat vs.Dog fight (už jen kvůli tomu se to musí vidět) . ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Navštíveno v rámci Festivalu Otrlého diváka a vzhledem k tomu, že FOD tým před projekcí tvrdil, že je to opravdu bizár a člověk by si řekl, že Číňané museli stroprocentně na něčem jet, musím konstatovat a řeknu, že jsem viděla už šílenější věci. Nicméně jako atypická popcornová zábava to posloužilo velmi dobře, přestože jsem si nebyla vždycky úplně jistá, jestli ten humor chápu dobře, nebo jestli to vůbec má být vtipné. Efekty byly šíleně laciné, ale naprosto splnily svůj účel a tentokrát mi to vlastně přišlo jako účelná součást celého tohoto projektu. Samozřejmě, jak už tu bylo od několika lidí zmíněno, největší zážitek byla scéna, kde se nahání a bojuje kočka se psem, což byla docela raritní záležitost a navíc neskutečně dlouhá, takže už jenom obdiv nad časem stráveným pouze na této scéně. Festival otrlého diváka 2018 ()

KlonyIlony 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film o kočce. Škoda že je upozadněn na úkor věcí jako je Zachraňte Willyho a Lassie. Pokud chcete vidět film, ve kterém je něco z Akiry, Man in Black, ET mimozemšťana a Davida Cronenberga, tak je tento film pro vás. ()

Gendarme 

všechny recenze uživatele

wow, tak to je fakt klenot mezi trashovými filmy ... celé je to vážně šílené. Wisely is new Indiana Jones, vskutku. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Uváděno na IMDb pod názvem LAO MAO....Souboj psa a kočky v polovině filmu je skutečně famózní. Jinak je to hysterický trashový film. ()

Reklama

Reklama