Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Senzační svět je příběh Jacka Deebse (Gabriel Byrne), "undergroundového" kreslíře. Jeho život vybočí z běžných kolejí ve chvíli, kdy se objeví v dvojrozměrném světě, který sám vytvořil. Kim Basingerová hraje Holli Wouldovou, smyslnou kresbu, která se zrodila v Deebsově fantazii a zoufale se snaží stát lidskou bytostí. Brad Pitt, v roli detektiva Franka Harrise, je jediným dalším člověkem, který vstoupí do Senzačního světa. V tomto bizardním kresleném světě hledá Harris útěchu ze své životní tragédie. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (41)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně originalní promíchání kresleného a reálného světa. Na příběhu byl občas uzlík, ale zejména kreslný svět měl užasnou atmosféru a Kim Basinger je tady neskutečně sexy a to jak kreslená, tak především ta hraná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,110,589Tržby Celosvetovo $-║ prestrelené, nesúrodé, prázdne, zbytočné /20%/ ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Tento film mi utkvel v pameti jen animovanou verzi Kim Basinger, ktera je stejne sexy jako jeji ziva verze. Jinak jen slusnejsi komedie. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mé kreslířské umění začíná a končí někde mezi nepravidelným kosočtvercem a zborceným šišoidem a tak se dá předpokládat, že pokud se svět nezblázní, tak se nestanu slavným autorem comicsů. Jenže Senzační svět se patrně zbláznil, protože výchozí zápletka celkem navnadila mé filmové buňky a pak jsem dostal na talíř jen nezáživný eintopf, při kterém jsem pronudil díru do křesla. Jediným pozitivem byla Holli, která by ve dvojrozměrném i třírozměrném světě patrně dokázala svést jakéhokoli penisem myslícího muže, ale ani ona tuto bizardní podivnost nedokázala zachránit. Zkrátka zamykám bránu do animovaného světa, klíč schovávám do slipů a dokud se Michael Jordan nepostaví mimozemšťanům, tak tam zůstane. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vzrušující střet studiové objednávky a kontroly s umělcem, který hodně chtěl něco jiného. Dekadentní, místy neskutečně intenzivní, celkově rozpadlé, nicméně ona rozpadlost tomu dodává vibe. Například ten happy end je ve své přeexponované nesmyslnosti a vytrženosti ze zbytku filmu tak očividnou úlitbou studiu, že působí nakonec podvratněji než sebenásilnější vyústění. Cool World je důkaz teze, že Hollywood je nejperverznější kinematografie právě kvůli komplexnímu systému cenzury. To, jak to Bakshi obchází, podvrací a podtrhává, ztrácí kontrolu a zase ji získává, stojí za pozornost samo o sobě. Nehledě na některé úžasné vizuály míchané se sugestivní hudbou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně nedoceněný animák. Zvláštní, že ale nikdo z těch nízko hodnotících zde k tomu neřekl ani slovo. Žeby zase jen taková póza? ... Senzační film i jako pocta typicky americkému >pokleslému< komiksově animátorskému umění... :-) ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Originálne a na prvý pohľad zaujímavé, ale príliš prekombinované a ťažko pozerateľné. Animovaná Kim je však poriadne sexi. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Pokus o takovou dospělejší verzi "Králíka Rogera". Ale až na Kim Basinger, která předvede víc, než jen paci-paci-pacičky, se po stránce příběhu, nápadu i provedení povedl spíš pravý opak. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Králík Roger to sice není, ale proč taky? Cool World je svébytná záležitost, kterou čas od času velice mohu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Mna naopak tento animak na rozdiel od kralika Rogera velmi sklamal. Proste taka blbost s otrasnou animaciou, na ktoru velmi rychlo zabudnem. 25.02.2008 ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Tento film mi utkvěl v hlavě díky své temné atmosféře, která zcela postavila na hlavu radostné vyznění králíka Rogera. Komiksové postavičky žijí v naprosté anarchii, která může být "peklem" pro živou postavu. Z Bakshiho se asi nikdy nestane populární režisér, zůstává ale jedním z těch nejoriginálnějších. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Je fascinující, jak tenhle film okázale nefunguje vůbec v ničem, sice chápu, že po úspěchu Králíka Rogera se někdo rozhodl natočit jeho dospělejšího bratříčka (a komu jinému tohle vecpat, než Bakshimu), jenže scénáristé z toho udělali krystalicky čistou hovadinu, všechny lidské postavy mají iq na výši vyžvejkané banánové žvýkačky a veškeré dialogy zní hůř, než v českých nekonečných zhovadilostech jako jsou Cesty do růžové ordinace a to bohužel myslím zcela vážně. Navíc technicky to celé vypadá neskutečně příšerně, je sice pravda, že Kim Basinger vypadá ve své animované podobě úžasně, jenže drtivá většina ostatních animovaných postav vypadá naprosto nenápaditě a spojení s hraným filmem zoufale nefunguje. Ach kam padl tenhle kdysi talentovanej animátor... ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený animák, vlastně poloanimák:-) Senzační film, nabušený drobnými gagy, fórky a vtípky, který jsem musel dát několikrát, abych je vůbec všechny pochytal. Ostatní, bohužel, zajímají jen kreslený kozy KB:-( ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, jak som to v detstve pozeral s mamou v telke, a pri erotickej scéne Gabriela Byrnea s kreslenou Kim Besinger ma prinútila zakryť si oči, a počul som vzdychy, a nechápal som vtedy, prečo je v kreslenom filme sex (možno som si to navyše nejak asocioval s Králikom Rogerom?). Hrozne z toho cítiť koniec Bakshiho. Cez to, jak je to kultúrne fetišistický, čistý začiatok 90.tiek, svojim svojským štýlom zostal Bakshi stále zaseknutý niekde v druhej polke 70.tiek. Príbehy nikdy neboli jeho silnou stránkou. Grotesknosti jeho skákajúcich a výskajúcich postavičiek ale už odzvonila hrana. Vo filme je scéna, jak komiksového tvorcu Cool Worldu Gabriela Byrnea zastavia v obchode s komiksami fanúšikovia a predavačka mu hovorí, jak je jeho svet neskutočne inšpiratívny. A potom doňho prídeme a sú tam trebárs aj 15 rokov exspirované Bakshiho trademarky vynovené o pár neónov, a začínajúci Brad Pitt. Žánrovo jak keby existenciálna dráma, ale z ríše skečov. Cool, pokiaľ si pamätáte dojmy, aké ste z toho mali v dobe vzniku. 70% ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Nemenny vyraz Brada Pitta shrnuje vsechny dojmy z tohodle moc (moc!) spatneho plagiatu kralika Rogera - bezradny a ztraceny. Nakonec Zemeckis sve prelomove dilo doplnil o interakci herce a animace, nepostavil ho na ni... (i ta je zde ale taaak spatna - Bakshiovsky spatna) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pořád se to zkouší se vším možným ale musíte mít pořádně dobře rozjetý nápad aby to vyšlo bože. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Bakshiho svety sa vždy pretínali s fyzickým, skutočným svetom ako jeho výstižné karikatúry a alegórie. V tomto celkovom kontexte pôsobí explicitný prienik fičkného a skutočného sveta v Cool World ako ochudobnenie a slepá ulička, kam posúvať Bakshiho estetiku. svoju subverzívnosť ale vie znovuobjaviť v porovnaní s inými filmami 8. a 9. dekády 20. storočia, postavených na rovnakom technickom princípe (Space Jam, Roger Rabbit). Je to vlastne film o tom, ako sa z priekopníka a podrývača stane iba podrývač. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Podivnosť, ktorá sa točila s vedomím, že to bude zrejme ťažko stráviteľné pre obyčajnú divácku obec. Mám rád absurdnosti a kinematografické rarity, ale tento prepadák ma nezaujal hlavne svojím príbehovým bolehlavom, kde sa v každej scéne tvorcovia snažia narvať praštené momenty, ako keby na tom stála kvalita filmu. Po remeselnej stránke je to podarené a je škoda, že to dopadlo tak nemastne, neslane. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomu vyhýbal protože místní hodnocení, screeny a herecké obsazení naznačovaly, že se Bakshi definitivně odhodlal vskočit do sterilních vod mainstreamu a pobavit masy líbivou a korektní obkreslovačkou pro malé i velké popkorňáky... A světe div se-Ani hovno... Ralph se vyblbnul v bláznivém příběhu točícím se kolem tabuizovaného sexu mezi člověkem a kreslenou postavičkou, na každém kroku je nějáký bizarní charakter, nějáké to zběsilé animované černohumorné násilí a nějáká ta provokativní ženská křivka.. Nudná obkreslovačka ve stylu ohně a ledu se většinou nekoná (omezuje se jen na některé prvky ženských charakterů) a vše je plné crazy tvarů, pohybů a scén.... Pravda-už to není plné prdelí čuráků a cecků ale stejně je to až nebezpečně sexy. Bakshi si s tou hranicí erotické nosnosti(pro takový film) evidentně velmi nadšeně hraje a občas nechává probliknout i věci, které by měly zůstat skryté. Taková genialita jako Fritz, Heavy Traffic nebo Wizards to sice není a objektivně to jsou spíše čisté 4rudé, ale těch 54%tady -to je urážka kreativity a originality která mě nutí trošku tomu pomoct a lehce nadhodnotit. ()

Reklama

Reklama