Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Středoškolák Dwight je místní hvězda a kapitán basketbalového týmu. Před maturitou se do školy vrací jeho bývalý kamarád z dětství Brian, který před lety zabil svého otce a poté byl uvězněn v blázinci. Toto kamarádství už ale zřejmě neplatí. Zanedlouho ve škole začnou umírat lidé a první podezření padá na Briana. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nudný teenagerovský slasher ze střední školy bez jakýchkoliv ambicí ozvláštnit provařená klišé. Mám rád osmdesátková béčka, ale Cutting Class nemá moc co nabídnout. Nevadilo by, že zápletka je tuctová, ale úmorné dialogy prokládané gumovými vraždami, které působí až nechtěně vtipně, nejsou ničím, co by šlo chválit. Snad jen relativně srandovní konec s odtajněným vrahem je světlejším momentem. Každopádně to není tak hrozný, aby to vydalo jen na jednu hvězdičku, ale i tak je to slabota. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Standardní slasher z konce osmdesátých let, takže poměrně krotký, co se týče vražd či nahoty a s klasicky zcela zbytečnými komediálními vložkami, které jsou více než cokoliv jiného spíše trapné, než vtipné... Ale pro kompletáře slasheru nebo fanoušky Brada Pitta, který pro většinu bude jistě tím hlavním tahákem, proč se na tenhle kus podívat, proč ne... Ale jednou stačí... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Klasický slasher ze školního prostředí. V hlavní roli se objeví mladičký "divočák" Brad Pitt, který je na tomto flicku asi nejzajímavější ... Jinak málo vražď, málo gore, málo nahoty, málo všeho ... Vrah není znám až do samotného konce ... jsou dva adepti, ale poznat, který to je, je dost nemožné. Nic moc ... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto obyčejný slasher s naprosto stupidní humorovou stránkou. Ten fotřík co se ztratí je fakt trapárna a utrpení pro celý film. Vraždy jsou obyčejné a 100x viděné. Celkově mi přijde že to hodnocení je jen kvůli Pittovy který tu hraje hlavního hrdinu, nicméně mi dost vadil. Jako hlavní hrdina v tomhle filmu propadá, ta jeho namachrovanost a ochranářství mi přišla značně debilní. Naštěstí se tu objevuje McDowall. Film naštěstí moc nenudí ale v té hromadě slasherů zapadá. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Cutting Class" je důmyslně podvratná a sebevědomě absurdní parafráze na slashery, která dodnes naráží na nepochopení. Vyloženě překvapí, že někomu tento film připadá jako "klasický" či "standardní slasher" "bez jakýchkoliv ambicí ozvláštnit provařená klišé". Pro diváky libující si v sadističnosti, fiktivní uvěřitelnosti a explicitnosti hororů nemůže "Cutting Class" fungovat, protože tvůrcům právě že o tyto atributy vůbec nešlo. Naopak si vědomě pohrávají nejen s klišé slasherů, ale také se samotnou podstatou subžánru. Scénář se vyžívá ve vršení falešných indicií a libuje si v tom, jak až do úplného závěru umně divákům zatajuje a blafuje identitu zabijáka. Součástí šibalské hry s žánrovými konvencemi pak jsou jednotlivé figury, které jsou ve své schematičnosti vytočené na jedenáctku až na hranici parodie. To platí nejen o figurkách pedagogického sboru, ale především o všech hlavních figurách. Ústřední hrdinka je vyloženě slasherová Mary Sue, zatímco Brad Pit se svou charakteristickou ranou rozevlátostí a okázalou řečí těla vystřihl ultimativního středoškolského namistrovaného kokota. "Cutting Class" se nevydává cestou doslovného chytračení "Vřískotu" či "Behind the Mask", protože svému žánru nevzdává hold a nechce ho spasit. Naopak k němu i jeho divákům přistupuje drze s vědomím, že si může dovolit cokoli, protože dokud se bude tvářit jako slasher, producenti na to dají prachy a videopůjčovny to uvedou. Při tom se ale nespokojí s očividnou parodií, ale radši jízlivě balancuje na hraně funkčního, i když absurdně rozklíženého příspěvku žánru. Achilova pata snímku pak spočívá v tom, že spoléhá na důvtip na straně diváků. Na druhou stranu, pokud někoho netrkne, že tenhle film se nebere úplně vážně, když sleduje running joke s hrdinčiným otcem nebo velkolepě překombinované a strojené finále ve školní dílně, pak dotyčnému prostě není pomoci. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama