Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Působivý příběh Evangelium podle Jana přináší režisér Philips Seville. Doslova drastická filmová adaptace Nového Zákona přeloženého společností The American Bible Society. Produkce Garth H. Drabinsky a Chris Chrisafis za Visual Bible International, Inc. Evangelium podle Jana proniká do podstaty Bible a přesně odpovídá jejímu textu, úchvatné drama, Janovo znázornění života, duchovního řádu, smrti a vzkříšení našeho pána, Ježíše Krista. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Faye 

všechny recenze uživatele

..„Na počátku bylo Slovo, to Slovo bylo u Boha, to Slovo byl Bůh.“ Po „Umučení Krista“ další dílo, které já neznaboh nedokážu zřejmě ocenit a docenit, a které už nepotřebuji nikdy vidět a kdybych si ho vůbec odpustila taky by se nic nestalo. Spíš rozhlasová hra o učení a zázracích J.Krista než film a navíc hoooodně dlouhá hra se spoustou slov....... „ Kdo v něho věří, není souzen. Kdo nevěří, je již odsouzen“ Hm. tak to jsou pěkné vyhlídky! ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Myšlenka dobrá, provedení nudné. Jestli chtěli zaujmout a přiblížit biblické příběhy široké veřejnosti, měli se vyvarovat přílišné sterilitě a monotónnosti vyprávění. Neherecké výkony ani nekomentuji. Dlouho jsem zvažovala hodnocení a jelikož zaokrouhluji nahoru, mám tu sice kulhající, ale jinak pěkně červenou trojhvězdu. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Autori sa rozhodli o doslovný prepis Evanjelia, tak sa ani nečudujem, že ten film bol taký ťažkopádny .... ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Já, prosím pěkně, jsem ší'itský agnostik. A odmítám sionistické jakoby-náboženství (současné londýnsko-vatikánské křesťanství, současný ohebný sunnitský Islám z Saúdské Arábie; o téhle problematice víc píšu ve svém článku na mém webu). Používám pojmy ší'itští Enlilisté/muslimové a sionističtí sunnitští/křesťanští/judaističtí Enkiisté/satanisté. V mém pojetí tedy „bůh“ naproKLAMovaných křesťanů/židů/sunnitů je Šejtán, a ten celé lidstvo uvěznil v „hmotném, skutečném“ světě, a většinu lidstva, na nízkých stavech myšlení/vstřebávání, které brání snadno odproKLAMovat daného jedince. _ _ _ Pouze rukojmí vládnoucí sumersko-faraónské (šémitsko-chámitské) pokrevní linie mohou napsat, že film je hloupý. Pouze oni právě jsou hloupí. Film mi předal cenné informace, a jsem tomu vděčen. Nový Zákon (= judaistická, sio veze) jsem sice nečetl celý, ale mohu tvrdit, že tento film měl svou hloubku. Našel jsem však při sledování menší chybky - např. Ježíš (= prorok Isá, Ezau, kterého po vraždě na kříži přejmenovali sionističtí vrazi na Ježíše Krista) kráčel po mostě z dřevěných prken, a takové v té době nemohly existovat - ledaže by tam v té minulosti byl nějaký mimozemský/mimominulostní (z budoucnosti) zásah. Každopádně herecké výkony byly dobře odvedeny, a Henry Ian Cusick, aka Desmond z Lost, odhrál skvěle. ✔ ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

V audiovizuálnej podobe mi text Jánovho evanjelia pripadá pochopiteľnejší, Pri čítaní som si musel dávať prestávky a rozmýšľať takmer nad každým druhým veršom. To, že je film prístupný až od 12 rokov ma prekvapilo. Od koľko by bola prístupná trebars Apokalypsa, od 18? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Vcelku dôstojné spracovanie Jánovho evanjélia, ktoré je trochu odlišné od troch ostatných. Snaží sa ho čo najvernejšie popisovať, a to aj za cenu zdanlivo nepodstatných maličkostí. Celé je to vhodne doplnené opisom rozprávača. Cusick - hviezda z Nezvestných - je uveriteľný v hlavnej roli. Atmosféra je síce slabšia, ale tá asi nebola tým podstatným pre tvorcov, skôr posolstvo. ()

Marťas 

všechny recenze uživatele

Já nemohu dát víc než dvě hvězdičky, asi na filmy tohoto typu nejsem. Ani umučení Krista mne nezaujalo.Věřím ale, že si film najde své příznivce. ()

conery1 

všechny recenze uživatele

" Som dobrý pastier. Za svoje ovce život dám. Poznám svoje ovce a oni poznajú mňa..." Štvrté, teda posledné evanjelium, podľa mňa preniká najhlbšie do Ježišovho života a jeho učenia ( možno preto, že má gnostické prvky ). " V ňom bol život a život bol svetlom ľudí. A svetlo ( múdrosť ) v tmách svieti. Svetlo prišlo na svet, ale ľudia milovali tmu (nevedomosť ), lebo ich skutky sú zlé ." A preto dopadol tak, ako dopadol. Podľa biblie tak dopadnúť mal, aby zmyl Adamov hriech, a teda Judáš Iškariótsky splnil tiež nemalé poslanie. Tak, či onak, pre mňa veľmi silný príbeh o najmúdrejšom človeku, aký kedy chodil po tejto planéte. ( Kam sa hrabe Šalamún ). " Kto sa napije z vody ( múdrosti ), ktorú mu ja dám, nebude smädný naveky. A voda, ktorú mu ja dám, stane sa v ňom prameňom vody, prúdiacej do večného života. " ()

pistik odpad!

všechny recenze uživatele

Strašná sračka. A to som katolík. Za to prevedenie, herecký výkon a tie kecy by som ho aj ja ukrižoval. Dvakrát ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Dávam 4 hviezdy z dôvodu, že na tento film je nutné pozerať bez predsudkov a to som spravil. Tvorcovia ponechali každý monológ i dialóg presne od slova do slova v takom znení, ako ho poznáme z Biblie. Nemôžme teda očakávať, že si niečo doplnia, prikrášlia, spravia film viac komerčným. Ide jednoducho o zdokumentovanie reality. ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Doslovný přepis Janova evangelia (které je nejméně dějové a nejvíce filozofující...) se velmi liší od podobně doslovného Pasoliniho Evangelia svatého Matouše a natočit je vyžadovalo docela velkou odvahu. Výsledek je více než zdařilý. Henry Ian Cusick nejen splňuje klasickou představu podoby Ježíše, ale taky výborně hraje, film má zajímavou kameru, krásnou citlivou hudbu. Rozhodně stojí za vidění. ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Film je obrazovým přepisem Evangelia sv. Jana a to slovo od slova. Není věty, která by ve filmu nebyla zobrazena, nezazněla buď ústy postav nebo vypravěče. To láme filmu vaz, protože právě Jan je ze všech evangelií nejvíce plný do široka rozvedených teologických úvah, v nichž evangelista vyjadřuje svoje chápání Ježíšova poslání. Ty ve filmu prostě nefungují a brzy začnou nudit. Je to škoda, protože Henry Ian Cusick (Desmond ze seriálu LOST) hraje obstojně a na roli Ježíše se dobře hodí. I režie a výprava je dobrá, ačkoli trochu víc invence by neškodilo. Po otřesném Gibsonovu Umučení Krista skoro potěší, že násilí a krve je v tomto filmu jen velmi málo. Při tříhodinové stopáži ovšem vydrží s pozorností až do konce málokdo - pro nevěřící jsou četné teologické monology nezajímavé, věřící je zase dobře znají. ()

Jimbopepo 

všechny recenze uživatele

Film sa strnulo drzi Biblie, a co sa neda stvarnit obrazom, to dopovie rozpravac. Minimalny autorsky vklad filmarov, kto cital Janovo evanjelium, tak cely pribeh pozna. Oproti knihe ma vsak film velku nevyhodu v tom, ze zlozitejsie pasaze si nemoze precitat 5x pre lepsie pochopenie, bo pretacat stale dvd omrzi :-))) Ukazalo sa, ze pokus o doslovne filmove prerozpravanie nie je tym najlapsim riesenim. Nadseny som nebol ani hereckym stvarnenim. ()

Reklama

Reklama