Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek, který odstartoval režijní dráhu zdravě nezávislého Toma DiCilla, je příběhem ambiciózního, ale proklatě natvrdlého zpěváka, který věčně nemá na činže, permanentně o něčem sní a neustále přešlapuje na místě. Autorská prvotina umožnila herecky vyniknout toho času prakticky neznámému Bradu Pittovi a její kvality potvrdila i porota na Mezinárodním filmovém festivalu v Locarnu.
Režisér a scénárista Tom DiCillo točil obklopen svými přáteli skoro za své a hlavně pro sebe! (castor)

(více)

Recenze (40)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U tohodle filmu by mělo být tučně varování pro fanynky. Hrozí totiž, že až uvidí Brada Pitta s ofinou a la Leningradský kovboj a v slipech děravých jak řešeto, mohly by se odfanynkovat. Jinak je hodně znát, že Tom DiCillo a Jim Jarmusch spolu mívali co dočinění. Je to praštěný, ale tak nějak něžně, snad je to tím semišem. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Kdopak to támhle jde? To se Brad Pitt s jednou rukou v trenkách a s nezapomenutelným hárem na hlavě sune k ledničce pro mrkev. DiCillo vrství podivnou atmosféru s každým dalším záběrem a semišový Johnny vám na tvář vylepí úsměv už jen svým mimo realitu hledícím pohledem. A hudba je výborná. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak trochu bezčasý a kamkoliv zařaditelný debut jednoho z guru nezávislého filmu, režiséra, scénáristy, herce i do té doby velice úspěšného kameramana Toma DiCilla, je první výraznou rolí Brada Pitta, milovníka vleklých songů, semišových bot a prapodivných postojů k partnerství. Jeho silně natvrdlý Johnny brouzdá od ničeho k ničemu, sní o hudební branži a je ujetý zhruba stejně jako všechny režisérovy postavy. Vedle toho DiCillo točí lehkou rukou a už ve své prvotině se obklopuje lidmi, které má rád a s kterými sdílí stejné autorské záměry (Catherine Keener jest ideálním příkladem). Není to takový situační nářez jako v pozdějších projektech "vzniknuvších z nadšení lidí od filmu", ale i tak stojí Johnny a spol. za nemalé povšimnutí. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt ve své první veliké roli zcela určitě obstál a již v jeho začátcích dokazoval že v něm třímá talent spojený s kouzlem osobnosti. Příběhově mě tohle celé nikterak nenadchlo a za sebe musím říct že jsem se scénami prakticky prokousával až do kýženého konce. Na druhý den ani pořádně nevím jak tohle celé vlastně skončilo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Túto snímku som si pozrel len kvôli tomu, že som sa snažil zhliadnuť celú filmografiu Brada Pitta. Už podľa obsahu a galérie som vedel, že to nebude dobré a vôbec sa mi do toho nechcelo. O to horšie ešte bolo samotné pozeranie. Brad Pitt je skvelý herec a veľmi ho mám rád práve v jeho skorých snímkach, ale toto je celé zlé. Scenár, dialógy, postavy, hudba..všetko. Nezabudnuteľný je len Pittov účes a na pár minúť som si myslel, že je to sfilmovaný seriál s Johnnym Bravom. Je to pravdepodobne to najhoršie, v čom sa Brad Pitt objavil. Nedá sa to poriadne ani charakterizovať, či je to hlavne komédia (to určite nie), alebo romantický film (to tiež ťažko) alebo hudobný snímok (ak áno, tak veľmi slabý). Rozhodne môžem konštatovať, že by som si prial, aby mi tvorcovia vrátili môj čas, ktorý som tejto snímke venoval. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická pakárna. Hodně mě bavili herci a ještě víc hudba - třeba ta songa, kterou Johnnyho kapela předvede na zkoušce, nemá chybu. Líbilo se mi i to, jak je napsaná většina postav a jak se celý film odvíjí v takovém jako bezstarostném duchu, kdy vlastně o nic nejde. Pitt v tom zběsilém účesu vypadá krapet jako hubenější verze Jacka Nanceho z Lynchovy Mazací hlavy, nebo mi ho alespoň brutálně připomínal. A herecká přítomnost Nicka Cavea je pak příjemnou třešničkou na tomhle vydařeném filmovém dortíku, který jsem si osobně užil. Některé scény jsou nezapomenutelné, směju se ještě teď. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Zažili jste už člověka, který by byl takový debil, až byste ho chtěli umlátit holýma rukama? Johnny Suede takovým člověkem je - a ten účes je ještě nejvíce snesitelný. Skoro se nechce věřit, že takovýhle kretén dokáže okouzlit holky v čele s Yvonne neboli Catherine Keener, kterou jsem si oblíbil už v Životě v oblouznění. Zatímco Život mě pohltil od první minuty, Johnny Semišák se k tomu musel prokousávat postupně a jen díky zajímavému scénáři se mu daří překonávat odpor vůči hlavní postavě. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Výrazná a bujná kštice, velmi zvláštní botky a potom hlavně zpěv a hra na kytaru. Dnešní megastar a lamač dívčích srdcí Brad Piitt exceluje v roli Johhnyho Sueda, velmi natvrdlého mladíka, který se jen tak potlouká životem. Spolu s Catherine Keener, která má asi patent na podobně " ujeté " filmy, rozhodně to nejlepší, co vám tenhle snímek může nabídnout. Lepší trojka. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Komedie plná hloupých, hořkých, absurdních, realistických, zamilovaných situací. Brad Pitt tu ztvárnil svérázného zpěváka, který je odnikud, jde nikam, ale někam jde. Místy jsem se perfektně bavil, ale co je hlavní, ten film chytne, zaujme, dokoukáte ho do konce s napětím, úsměvem, budete fandit. 5 hvězdiček. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Ledabylý medailonek nevyzrálé mužské naivky, zamrznuté někde v padesátkách, v podání zrajícího Brada Pitta, s jedinou pamětihodnou scénou - "Songem o činži". ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Johnny Suede je presne tým typom alternatívneho a nezávislého filmu, ktoré mám rád. Vôbec nevadí, že to poriadne zaváňa "jarmuchovinou", pre jeho fanúšikov je tento fakt len plusom. Kopec zábavných a (tragi)komických "coolových" postavičiek, pričom dominuje vyčesaný Bratt Pitt. Tom DiCillo opäť nesklamal... ()

Mr. Lobo 

všechny recenze uživatele

Pitt je dobrý a celá ta magie začátku (ať už úvodní bar, Johnnyho bizarní vzhled a boty, zřítivší se na telefonní budku a jejich dárkové baléní stále se válící na chodníku i o zřejmě několik týdnů později) ve mě vzbudila očekávání v úplně jiný film, než, který se z toho stal - nudný a nesympatický. A ta Caveova postava tam byla na co? ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Bylo rozhodně zajímavé sledovat Brada Pitta s jednou rukou v ošoupaných spoďárech a druhou upravující si vyčesané vlasy. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Upřímně potom co jsem si přečetl na pár stránkách,že je to ze začátku kariéry Brada Pitta jeden z lepších snímku tak jsem čekal víc.Film nemá jednotný příběh je tu trochu komedie,romantiky a i hudby.Nejvíc zaujme asi ten účes :-).65%. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Brad Pitt hraje tak neuvěřitelně naivního a natvrdlýho týpka, celé to je zakořeněné v jakési bezčasé atmosféře neperspektivních postaviček, které si stále něco nalhávají, aby mohli dál žít a do toho hraje podmanivé brnkání na kytaru. Je to fajn film....a je snad i dobře, že takhle zapadlý...přesně jako jeho postavy... ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Jestli kdy někdo plánoval natočit film o životě Jamese Deana, svou šanci prováhal před dvaceti lety. K tomuhle dost dobře nejde nic moc napsat. Jarmuschovsky upovídaná báchorka s Pittem pochodujícím v semiškách odnikud nikam. Má to zvláštní poetiku, má to šmrnc, a už kvůli těm botkám, hudbě, a v neposlední řadě bujné kštici to stojí za to vidět. ()

Reklama

Reklama