Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Hebča 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od toho nic zvláštního, ale tak trochu jsem počítala s tím, že to bude aspoň příjemná oddechovka pro sobotní večer, která pobaví, i když nenadchne. Ale ono to ani nebylo vtipné! To je pak docela náročné dokoukávat komedii do konce, když se člověk ani nezasměje. Nedejbože, že by to režisér nezamýšlel jako komedii, to by pak byla škoda slov. 26.11.2006 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mexičan by se dal rozdělit na dvě roviny.První,co se děj točí kolem Brada Pitta a druhá dějová linie kolem Julie Roberts.A nutno říci,že mají tyto dvě roviny naprosto rozdílnou úroveň.Zatímco totiž veškeré dění kolem Pittovi postavy je zábavné,akční a má vše ,co správná odlehčená gangsterka mít má,vše okolo Julie Roberts je nudné,pomalé,nezáživné a celkově někde úplně jinde.Nejspíše to je i zapříčiněno herci,neboť zatímco opět skvělý Pitt je výborně zahranou tragikomickou figurkou,Robertsová je jako vždy krajně nesympatická,svou roli šíleně přehrává a je zkrátka naprosto mimo mísu.Alespoň že ji na její pouti doprovází výrazný James Gandolfini.Dějově jde na gangsterku o poměrně sympaticky jednoduchou věc,ovšem celkově o nijak vtipnou či strhující jízdu nejde a tak skutečně největším tahákem zůstává na tomto filmu jen Pitt.Samotný závěr je pak úplně pokažený(dalo by se i říci "hollywoodsky zprzněný"),nicméně celkový dojem z Mexičana je pro mě nakonec spíše pozitivnějšího ražení. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Do půlky to bylo ještě celkem zábavné, ovšem od chvíle kdy se objeví teplouš (mimochodem největší možné klišé) je to neuvěřitelně nudné, otravné, roztahané a trapné. Do konce jsem se dodíval jenom s vypětím všech sil. Verbinsky se očividně snažil napodobit Tarantina, ale prostě na to nemá. Tři hvězdy za první půlku, hudbu a slušnou vizuální stránku. A ještě za prostřihy se semaforem, mimochodem jediné, co se opravdu povedlo. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi povedená akční komedie. B. Pitt i J. Roberts jsou ve svých rolích výborní, i když jako pár se na ně nedá dívat. Hodně se mi líbila originální myšlenka. Bouchačka nádherná a ten její příběh, to bylo něco. Bavil jsem se víc než dobře. 3* by bylo ode mě málo. Nevím, co se vám na tom nelíbilo, mně to sedlo do noty. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbytočne dlhé, ale inak príjemné. Zábavnejšie než svojho času 6 DNÍ, 7 NOCÍ. Juliu Roberts nemusím, ale tu mi prišla fajn. Komickosť filmu mi vyhovovala aj celkový nápad vzťahovej komédie s gangsterskými prvkami. Keby sa to prestrihalo, malo by to viac hlavu a pätu. Historka o vzniku pištole je skvelá. Rovnako ako James Gandolfini... ()

Galerie (62)

Zajímavosti (7)

  • V roce 2001 byly natočeny celkem dva filmy, kde si společně zahrál Brad Pitt i Julia Roberts. Kromě filmu Mexičan to byl také snímek Dannyho parťáci (2001). (mentos.)
  • James Gandolfini ztratil pro roli téměř 20 kg. Váhu musel kvůli dalším závazkům zase nabrat. (Partina)
  • Film byl původně zamýšlen jako nezávislý bez jakýchkoliv hereckých hvězd. Když však Julia Roberts a Brad Pitt hledali nějaký projekt, kdy by mohli pracovat spolu, našli tento snímek. A bylo rozhodnuto. (Terva)

Reklama

Reklama