Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jerry Welbach (Brad Pitt) dostane dvě ultimáta. Šéf gangu chce, aby odjel do Mexika a dovezl vzácnou starou pistoli nazývanou Mexičan, nebo ponese následky. Další podmínku mu dá jeho přítelkyně Samantha (Julia Robertsová), která si nepřeje, aby jeho spojení s gangem dál pokračovalo. Zůstat naživu i přes problémy se svou dívkou je lepší než být mrtvý, a tak se Jerry vydává k hranicím. Najít pistoli je jednoduché, ale dostat ji domů je jiná záležitost. Zbraň totiž údajně nese prokletí, kterému Jerry stále více věří, zvlášť když se Samantha stane rukojmím chladnokrevného zabijáka Leroye (James Gandolfini), jehož si najal Jerryho nervózní boss (Bob Balaban). (HBO Europe)

(více)

Recenze (219)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nepříliš nápaditý film s hysterickou Julií Roberts a zbytečně přehrávajícím Bradem Pittem. Jediný, kdo snese přísnější měřítko, je James Gandolfini, ale i on už měl lepší chvilky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nenudilo a herci nebyly prkený jak Přemek Podlaha, tak je ten film vlastně docela dobrou zábavou. Je totiž dostatečně akční, natočený taky není špatně a má vcelku pohodový příběh. Je tu ale hezké vidět, jak stačí málo, aby vcelku schopný film zazdili herci, kteří na to nemají, nebo to prostě točit nechtějí. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Pitt je sice jako vzdy nadprumerny, ale limonadovy scenar nedava jemu ani Robertsove (jenz je ovsem po herecke strance hodne zoufala) prostor k zadnemu lepsimu vykonu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Bez jakéhokoli nápadu, tempa, humoru, scénáře, hereckých výkonů a vůbec všeho co by mělo dělat dobrý snímek. Celkově to sice k přežití je a váš vkus to nijak neznechutí, ale totální ztráta času to je. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Strašný mišmaš, který vůbec nefunguje. Kdy to má být bráno vážně? Kdy jako komedie? Herecky taky žádná sláva. Brad Pitt a Julia Roberts sami dobrý film prostě nestvoří a i Gene Hackman dostal hodně divnou a nedotaženou roli. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Main Title ,2. Blame Shifting ,3. Oye ,4. These Boots are Made for Walkin' - Nancy Sinatra ,5. 10% Clint ,6. Leroy's Morning ,7. Why Can't We Be Friends ,8. Want Our Life Back ,9. Frank's Dead ,10. You're Nobody 'Til Somebody Loves You - Dean Martin ,11. Jerry & Ted To Pawn ,12. The Mexican ,13. Airport ,14. The Safety Dance - Men Without Hats ,15. El Cable ,16. Margolese Compound ,17. Where's My Stuff ,18. Thieves ,19. A Good F'ing Reason ,20. It's Cursed, that Gun ,21. Oye, Oye ,22. A Miracle ,23. The Mexican - End Credits Medley ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stíchni a prestaň sa správať ako unesené dieťa zo škatule na mlieko.“ Že robí Gore Verbinski nevtipné komédie (HON NA MYŠ, PÁN ROSNIČKA), to už dávno všetci vieme. Ale v MEXIČANOVI dosiahol (dúfajme) vrchol. Nech je pištoľ akokoľvek mocne prekliata, na jeden vydarený film to nestačí. MEXIČAN totiž vôbec nie je „klasickou komédiou“ („poriadne“ som sa zasmial tuším len raz keď obeť únosu svojmu únoscovi, sediac na chodníku, zmätene vysvetľuje, kedy je správny čas na ukončenie vzťahu), inak nič! Dokonca i Robertsová, Balaban, Hackman a J.K. Simmons sú mimo! Jedine Pitt je relatívne kúzelný, tým, ako sa snaží ísť proti svojmu imidžu a hrať podareného blbečka, ktorému napriek všetkému musíme držať palce. Ani on však nemá na to, čo predvádza skvelý Sopráno Gandolfini, s ktorým sa mimochodom neskôr stretol (v POSLEDNEJ PEVNOSTI) aj Pittov otec. Veľmi čudná a zvláštna kriminálna akčná čierno humorná komédia, ktorá vonkoncom nie je akčná, ale ani príliš kriminálna – a tobôž nie vtipná. Nechápem... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Mně se to docela líbilo, přišlo mi to chvílema i vtipné, jen jsem nepochopila, že by to měl být romantický film, natož komedie. Ale strašně mi lezla na nervy Robertsová. Hysterické ženské nemusím. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Jak skvelá to mohla být dobrodružná komedie, ach jo! Všechno tomu nahrávalo: Herecké hvězdy, Mexiko, gangsteří atd. A stala se z toho nemastná a neslaná paela, připravená eskymáckým kuchařem, jenž ztratil chuť už před několika lety. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi otravný film. Nejotravnější Verbinski, což je po třetích Pirátech a Lone Rangerovi docela terno. Ale iritovalo mě tu opravdu vše, krom několika málo chvil. Děj, jeho nesmyslné zamotání (vše by se vyřešilo, kdyby Pitt mafiánům prostě zavolal - proč ve světě filmů neexistují telefony?), postavy, Robertsová... Na zabití. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Nedomrlé cosi, co neví, zda být gangsterkou, romantickým dramatem, nebo černou komedií. Postavy vás nezajímají, příběh přestane velice záhy a jediné, co si drží jakous takous úroveň, je tak vysušený parný mexický vizuál. Titulní zbraň je ovšem překrásná... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bezradnost tohoto příběhu by nezachránil ani večírek v Titty Twisteru. Čtyři ze sta nájemných vrahů doporučují citlivého Jamese Gandolfiniho.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Od Mexičana som čakal niečo iné, než rozkrikľanú, histerickú Džuliu Roberc. Bradovi to ale sluší, a Verbinski má predsalen nejaký osobitý šmrnc. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Co to proboha mělo znamenat? Akčňák? Romance? Nebo dokonce komedie? Ani jedno se nepovedlo a stala se z toho slátanina bez ladu a skladu. ()

Don Jebal 

všechny recenze uživatele

Rozpočet: 57 000 000 $ Otvárací Víkend: 20 108 829 $ (v 2 951Kinách) Tržby USA: 66 845 033 $ Tržby ČR: 117 694$ Tržby Celosvetovo: 147 845 033 $ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tady jednoduše někdo spoléhal na to, že má před kamerou dvě z nejzářivějších hvězd (a navrch tři uznávané chlapíky – James Gandolfini, J.K. Simmons, Gene Hackman) a sám sebe s nápady držel zatraceně moc na uzdě. Jinak si to vysvětlit nedokážu. Gore Verbinski pro mě nikdy nebyl žádným režijním talentem, tady se dostal k bizarnímu mixu několika žánrů, ale ukočírovat je nedokázal. Původně mělo jít o menší nezávislý kus, na papíře to ovšem asi celé vypadalo na pořádný biják, jenže to by musel být Verbinski osobitější. On je trouba, ona balancuje na hraně hysterky, děj nestrhne, tvůrcům chybí tah na bránu, mají problém s tempem a ambice se brzy rozmělňují do několika blbých dějových zvratů. Promarněná šance. ()

Reklama

Reklama