Reklama

Reklama

Broučci - Broučkova rodina

(série)
všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Pohádka
Česko, 2000, 1 h 3 min (Minutáž: 7 min)

Předloha:

Jan Karafiát (kniha)

Scénář:

Oldřich Selucký

Hrají:

Miroslav Donutil (vypravěč)
(další profese)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Seriál Broučkova rodina je volné pokračování dvou předchozích řad loutkového animovaného cyklu - Broučci (na motivy knihy Jana Karafiáta) a Dobrodružství na pasece (na motivy knih J. Haise-Týneckého a J. Karafiáta) - a my se v něm opět vypravíme do malé chaloupky pod jalovcem. Žije tam rodina našich známých svatojánků - Broučka a Berušky. Oba jsou již dospělí, vzali se a mají spolu spoustu dětí. Jedna z holčiček se jmenuje Janinka, na památku hodné jmenovkyně, a ačkoliv nemůže chodit a je na vozíčku, ostatní sourozenci se o ni pečlivě starají. Dva nejstarší synové - Svatojánek a Janínek - pomalu začínají každý večer létat a svítit. Během svých výprav prožívají řadu dobrodružství jako třeba, když se Janínek zaplete do pavučiny, či když oba bratři zabloudí v podzemí krápníkové jeskyně. Tak jako předloha Jana Karafiáta je i toto další loutkové ztvárnění hrdinů jeho knihy prodchnuté skutečnou křesťanskou láskou a kromě napínavých příhod malých svatojánků přináší dětem nenápadné poselství o skutečných hodnotách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl poněkud uměle vytvořené "broučkovské trilogie" je rozhodně podařenější než předchozí "Dobrodružství na pasece", byť zpracovává už zcela jiný příběh než ten původní, napsaný na sklonku 19. století evangelickým farářem Janem Karafiátem. A posun je to vcelku citelný. Malí broučci jsou daleko rozpustilejší než by bylo u Karafiáta vůbec myslitelné, důrazy na poslušnost vůči rodičům i Pánu Bohu daleko slabší. Úplně špatné to samozřejmě není, ale je to tak trochu nastavovaná a navíc ne zcela pochopená (nebo spíš přijatá) kaše... Celkový dojem: 70% ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi líto, ale tohle je už "modernější" zpracování, které je sice podle tvůrců pro děti, ale vytvářeno bez ohledu na děti. Je to tvrdší, krutější, sprostější, více zaměřeno na akci než na poselství. Opravdu je třeba nutné, aby broučci nadávali kulaté housence "břichatice, sádelnice" atd? Pokud už to bylo nutné, nemohl to alespoň také shrnout vypravěč, že ji prostě nadávali? Děti cílové skupiny nasávají chování z okolí jako houba. Tato série má některé díly naprosto nevhodné, proto NEDOPORUČUJI. ()

sukov 

všechny recenze uživatele

Díky M.Donutilovi je to pěkná podívaná.Nevím kdo dělal loutky,ale i ty jsou hedně povedené.A jelikož mám rád pohádky davám pět. ()

Reklama

Reklama