Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V patnácti letech už toho má Amanda Sue Bradly (Juliette Lewis známá z filmů Takoví normální zabijáci a Cape Fear) za sebou víc než dost. Dívka zneužívaná otčímem, od které se vlastní matka odvrátila, utíká z domova. Navzdory samotě a strachu je odhodlaná přežít a najít chybějící porozumění. Brzy se ale stává obětí pasáka Billyho (Brad Pitt, Dannyho parťáci, Interview s upírem) a její už tak dost problematický život se dál zamotává. Jedné noci se noví partneři opojení drogami a alkoholem vydávají na divokou jízdu, která končí … vraždou. Důkazy proti Amandě jsou přesvědčivé a brutalita spáchaného zločinu ji navíc zařadila mezi dospělé vrahy. Verdikt „vinna“ by tak pro ni znamenal smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu nebylo zmíněno, co se nakonec stalo s pasákem Billym (Brad Pitt). Ve skutečnosti byl jejím spolupachatelem David Randolph Gray, který byl za tento zločin odsouzen také k trestu smrti, ale nakonec mu to změnili na doživotí. (Radiq)
  • Film je natočen podle skutečného zločinu z roku 1982, který spáchala Attina Marie Cannaday. Ta se ve skutečnosti vdala ve 13 letech a rozvedla se ve 14 letech. V době soudního procesu jí bylo 16 let. Byla opravdu odsouzena k trestu smrti smrtící injekcí, v roce 1984 byl rozsudek změněn na doživotí a dvakrát 25 let a nakonec ji v roce 2008 propustili. (Radiq)
  • Film sa odohráva v americkej Oklahome a je v ňom niekoľko odkazov na popravu v plynovej komore. Štát Oklahoma však nikdy nepoužíval plynovú komru na popravy. Od vzniku štátnosti (ako 46. štát USA v roku 1907) sa používalo elektrické kreslo. Prvýkrát v roku 1915 až do roku 1966. Od roku 1977 sú na popravu používané smrtiace injekcie. (Smok)

Reklama

Reklama