Reklama

Reklama

War Hunt

Trailer

Obsahy(1)

Válečné drama Denise Sanderse nabité pozdějšími režisérskými hvězdami se odehrává na sklonku války v Koreji. Filmový debut Roberta Redforda v roli mladého rekruta Roye Loomise. Mladík plný ideálů naráží na válečnou realitu a konfrontaci s fanatickým a bojechtivým vojínem Raymondem Endorem (John Saxon) .V roli seržanta Owena Van Horna debutuje Sydney Pollack a roli řidiče náklaďáku si zahrál Francis Ford Coppola. (contrastic)

(více)

Recenze (10)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Hrůznost války zůstává v každém, ale někoho dožene až k vlastní smrti... skvělí Redford a Saxon v nepříliš dobrém filmu, ovšem s velmi silným tématem.. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Válečné drama našlapané hvězdami kinematografie, tehdy však teprve vycházejícími. Navzdory tomu, že má snímek pouhých 83 minut, přišel mi poněkud rozvleklý, tudíž se pocitově nedostanu přes 3*, avšak to nic nemění na tom, že výpovědní hodnota War Hunt je působivá, zejména vliv války na Endora. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pozeram, pozeram, ze folklor je dnes uz nielen WWII, ale i korejska vojna. Tam uz ani niet co dodat, vznikli tisicky knih /kvalitna literatura/, stovky filmov /tento je len reziserska rutina a ciry sivy priemer/, a snad milion clankov. 55 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Film je zaujímavý hlavne z pohľadu obsadenia - mladučké trio Redford, Saxon a Skerritt (ešte bez typických fúzov) dopĺňa neskorší režisér Pollack. Čiernobiely film s jednoduchým príbehom o vojakoch v zákopoch predvádza asi to, čo je možné čakať od nízkoropočtového snímku. Niekto sa teší na život po vojne, niekto na život v nej. Chýba lepšia atmosféra i nosnejší príbeh, ale našťastie má kratšiu stopáž, takže ubehne. Fajn ten korejský chlapec. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nechápu tak vysoké hodnocení. Tenhle snímek je zajímavý snad jen svým obsazením, jinak jde o příběh téměř o ničem. Mladý vojín se dostane do Koreje a je překvapenej z toho co tam vidí. ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

21. 11. 2013 (279.); černobílý film z válečné Koree, debutjící dvacetipětiletý pan Redford, film mi nic neřekl ()

Bluerider 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý především obsazením, výpověď o korejské válce byla asi v době vzniku vnímána jako kontroverzní a silná, dnes však působí poněkud schematicky, zvlášť když z hlediska děje zajímavá postava psychotického vojína Endora je jen velmi povrchně charakterizovaná. Silné scény (noční útok) se střídají s válečnými klišé (voják jásající nad zprávou o příměří je vzápětí zabit ostřelovačem). Dnes jde film brát jako poměrně střízlivý (je dost znát omezený rozpočet) pohled na válku očima frontového nováčka a je zajímavé srovnávat jej s ostatními podobně "nehrdinsky" laděnými snímky o válce v Koreji (Men in War, Steel Helmet). ()

Reklama

Reklama