Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princezna Valerie (E. Jakoubková) je poněkud rozmazlená a panovačná. A tak když si přičichne ke kouzelné růži čertovské babičky (J. Bohdalová), kterou předtím urazila, ztratí hlas. A tím pro Valerii nastává pravé peklo! Dvorní dáma (I. Janžurová) se pasovala na její mluvčí a vše, co si přeje ona sama, vydává za princezniny názory. Král na její radu uspořádá ples, kam si má princezna vzít ošklivé zelené šaty, které jí nesluší, a dostat za ženicha Albína z Pelerínů (J. Lábus), kterého jí vybrala dvorní dáma. Teprve ve chvíli, kdy Valerie zmoudří a pozná, kdo ji má opravdu rád, jí růže jistě pomůže vrátit to, co dříve ztratila… (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pohádka podle J. Š. Kubína o princezně Valerii, pekaři Matějovi (Marcel Vašinka) a čarovné růži, která hodnému pomáhá a zlého trestá. Více než lakotná, panovačná a rozmazlená princezna Valerie (Eva Jakoubková), se mi páčil medikus (Jiří Císler), spravedlivý král (Jiří Moučka), nebo piplající čertovská bába (Jiřina Bohdalová) a ta její kouzelná růže, která způsobila to co způsobila a asi i napravila to co napravit měla.. Toto je přesně ten typ pohodové a odpočinkové pohádky, ne až tak moc často vysílaný, avšak krásně se hodící jako taková skvělá záležitost, takhle někdy po nedělním odpoledni a zrovna chutně vychutnaném obědě. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Na tak skvěle obsazenou pohádku docela průšvih. Humoru tam bylo jako šafránu a nějak tomu chyběla ta štáva pro dospělejší publikum. Aspoň jsem viděl Ondřeje Havelku v záporné roli, což se jen tak každému nepoštěstí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lehký nadprůměr naší televizní studiové pohádkové tvorby, zejména Ondřej Havelka ve vděčné rolilakomého pekaře je zapamatováníhodný. Celkový dojem: 60 %. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Dva mladí pekaři oblečení jako mladý Werther. Myslím, že pro pečení a jakoukoliv manuální práci velmi praktické. Zelené princezniny šaty nebyly ani tak strašné svou barvou, jako integrovaným ortopedickým límcem. Záhadou bylo taky to, proč němá princezna prostě nepoužívá obvyklou gestikulaci. Lábus byl roztomile nepoužitelný a podkoní byl dokonalý po všech stránkách. Čertova babička by měla být povinně v každé pohádce. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Tehdy ještě krásná Eva Jakoubková, která špatně dopadla, Ivan Luťanský, který špatně dopadl, Karolina SLunéčková, která špatně dopadla, Jiří Císler, který špatně dopadl... trochu se to pečení nepovedlo... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Slušná, barvitá pohádka, na níž mi snad nejvíce vadilo to, že ve scéně, kdy chlapec přijde do pekařství a nemá čím zaplatit, dostává od dobrosrdečného bratra pekaře zdarma housku, kluk však ani nepoprosil, ani nepoděkoval a odchází! Takto se točí příklady pro děti? To se dá režisérce Libuši Koutné těžko prominout. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Kdyby se dalo upéci štěstí, tak by stejně nepekl každý. Lid je čím dál lenivější. Už si málo co peče, raději nepeče.***(8.10.2010) ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

TV pohádka v klasických laciných papundelkových interiérech, kterou mi kromě nic-moc scénáře kazí dva herci, které vyloženě nesnáším, a to slizoun Vašinka a komouš Moučka. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tato pohádka by měla být častěji reprízovaná, jelikož se zde představují někteří herci ve velmi dobrém světle. Např. pan Vašinka, nebo paní Paulová. Ani bych od nich takový výkon nečekal:) Líbil se mi příběh. Ale nechápu tvůrce, proč byla pohádka tak krátká? Je to škoda, protože z tohoto "filmu" šlo "vymačkat" podstatně více. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Už od rána mě svrbělo levé ucho.. A jak mě svrbí levé ucho, to se vždycky něco nachomejtne.." ;) Tak za tuhle výbornou adaptaci Kubínovy pohádky bych Libušku Koutnou a předně Helenu Sýkorovou s jejím scénářem za uši rozhodně nevytahal, ani do pekla S mazanečkem, a nakonec ani bez něho, bych je rozhodně neposílal..;) Koutná totiž, jak vidno, zvládla po Ladovi naopak řádně podrbat za ušima i Kubína.. Poeticky trefné a celkově navíc dost slušně odehrané !! Lábus s Janžurovou výborní, Ondřej Havelka v další roli pekaře rovněž, ovšem především Bohdalová si tu šišlavou čertovskou bábu hodně užívá.. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že potenciál měla tato pohádka díky vzhledu Ivana Luťanského a komediálnímu talentu Jiřiny Bohdalové, Ivy Janžurové nebo Jiřího Lábuse asi větší, ale i tak je moc povedná a je jednou z mála, kde mi právě (podle mě věčně přehrávající) Jiřina Bohdalová nevadila (..."Ty jsi mi teda pěkně povedená bábrle - Dyť jsem taky čertova babička..."). Prostě ty pohádky s čerty a jejich příbuznými :-)), kteří se mnohdy chovají mnohem lépe než my lidé, umíme. Smutné je snad akorát to, že si člověk při pohledu na tak hezký pár jako byla princezna Valérie s Petrem z Drslavic uvědomí, kolik že z herců zde hrajících už, bohužel, není mezi námi. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Taková parádní květinka by se hodila i dnes. Škoda, že to byl pouze pohádkový výplod něčí fantazie. Jiřina Bohdalová byla jako čertovská babička kouzelná. Vyskytuje se zde jeden otřesný kostým, který vypadá jako žabí hněv. Takové plesové šaty bych si na sebe vzala snad jedině za trest. Záporná role Ondřeji Havelkovi sedla jako ulitá. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodová pohádka pro malé děti na odpočinek po víkendovém obědě. Na dnešní poměry skvěle obsazená, ale klasická studiovka. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Havelka - záporák a otřesné zelené šaty, které mi připomínají buď nafukovací balónek nebo zelený Bonpar. Milá televizní pohádka, která jednou za čas neuškodí a pobaví:) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemně rozverná kulisová pohádka s dobrým obsazením. Přináší především slušnou zábavu, hodí se pro dospělé i malé diváky a vaší poobědovou siestu výborně zpříjemní. Příběh není nijak důležitý, snad jen dobré zmínit, že poctivost pekařská opět vyhrála a princezna si zase jednou nemusela vzít prince. Hudba: Vadim Petrov ()

Reklama

Reklama