Reklama

Reklama

Recenze (10)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Draculu" od "Bram Stokera" som čítal naozaj veľa krát. Absolútne som ale netušil, že písal ešte nejaké iné, hororové poviedky. Na "Shadow Builder" som narazil náhodou, pričom mám dojem, že užívateľ "darkrobyk" či miluvaný "G.S." snáď videli všetky horory pod rok výroby 90´ na ktoré som kedy v živote klikol. Priznám sa, moje očakávania boli nijaké, pričom z istých dôvodov, je to v mojom prípade jednoznačne to najlepšie čo som mohol urobiť. No a dobre som aj urobil, lebo divák sa toho z pohľadu horor žánru veľa nedočká. Diabla ani nie je príliš vidieť, pričom o nejakom mimoriadnom gore či násilí taktiež nemôže byť ani reč. Zostanem s "Brajanom" radšej pri upíroch, toto bolo trošku fopá .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Peklo nemá rádo, když se mu někdo míchá do řemesla!" Satanský horror (byť jde zde o démona, který se ale dovolává svého otce) je klasickým béčkovým filmem, který vám dá vše, co očekáváte. Neznat rok vzniku, tipnul bych si zlatá horrová osmdesátá léta. Vyvolený chlapec se má stát poslední obětí démona, než ten nasbírá patřičný počet duší. Bojovný kněz ( velmi nesympatický M.Rooker se na roli opravdu hodil) se snaží chlapce zachránit, zatímco démon si bere jednu duši za druhou. Výborná hudba (Eckart Seeber), dobrá kamera a atmosférický začátek - rituál dýchá pravým gothickým horrorem. Naopak se šetřilo nahotou a sexem (znásilnění démonem by mohlo vypadat zajímavě), stejně jako šplouchavým gore (sem tam pár deci krve). Optické efekty jsou na svou dobu velmi mizerné. Přesto se mi film líbil a občas jsem se i leknul. Jo, pitvořit se před zrcadlem, to se nevyplácí... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, povídku Brama Stokera jsem nečetl, ale mám takové tušení, že tenhle film je povídkou inspirován jen hodně volně... Ale kašlat na to, protože Shadow Builder je sice béčko jako stehno, ale zato výborné... Obsazení je docela v pohodě, Michaelu Rookreovi role tak trochu netradičního kněze docela sedla (no dobře, v Henrym se mi líbil ještě víc), ale hlavně mě potěšil Tony Todd, který si roli potrhlého hippies očividně užil... Co trochu zamrzí, je fakt, že se při vraždách tvůrci drželi dost zpátky, Shadow Builder je přesně ten typ hororu, kterému by velké dávka kvalitního gore vysloveně sedla... Během sledování mě napadlo, co by s takovýmto filmem udělal třeba takový Robert Kurtzman... Jo, to bylo pořádné maso... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivé jak tenhle film moc lidí nezná a při tom je poměrně kvalitní. O filmu jsem nikdy neslyšel ani povídku od Stokera neznám a tak jsem se připravoval na cokoliv. Ale je tu Rooker který vždy potěší a tady to platí dvojnásob. Naposled jsem ho takhle skvěle viděl hrát v Henry. Tady hraje sice drsnější postavu ale ten jeho říz je fakt parádní. Ostatní herci nejsou špatní ale byl jsem prostě zaměřenej na Rookera. Atmosféra je slušná a drží se do konce filmu a scénář k tomu dopomáhá, navíc efekty mě až udivily. Jejich kvalita byla na rok 98 parádní. Je to škoda že film je tak přehlíženej, sice tomu dávám jen 3* ale měl jsem nutkání dát i 4*, ale zbytečná roztahanost mi to bohužel neumožnila. Ale jinak rozhodně překvapení. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodný démonský horor, ktorý sa v čase svojho vydania nejakým činom úplne vyhol našim zemepisným šírkam. Pritom ide o veľmi solídne spracovanie zaujímavého okultného námetu s ostrieľaným hereckým mazákmi ako sú Michael Rooker a Tony Todd v titulných rolách. Čo mi občas vadilo boli skromné vizuálne efekty v sekvenciách s démonom, je však jasné, že keby mali tvorcovia k dispozícii štedrejší rozpočet, tak by táto časť postprodukcie dopadla o poznanie lepšie. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavný béčko se skvělým Michaelem Rookerem a dredatým Tony Todem, ve kterém se neustále něco děje, a má ten správný hororově béčkový šmak. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Menej známy,ale dobrý horror.Inšpirovaný príbehom od Brama Stokera.Určite to nie je umelecké dielo,no dobré sa na to pozerá,aj keď je film trochu dlhší,ale hlavne nenudí.Démon je taký aký má byť,keď si to bude uháňať cez kanálny systém tak poklopy na kanáloch budú vystreľovať ako zátky zo šampusu.A sú tam aj iné tvory z pekla,dvaja rottwailery,pekne zúrivý.Nechýba ani kňaz,ale je ozbrojený nie bibliou a krížikom,ale strelnými zbraňami.Ani slovník nemá ako kňaz,občas som začul slovo Fuck Off.A samozrejme aj malý chlapec,na toho má démon najväčší zálusk.Celkovo dobrý horror s náboženskou tematikou. ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Výborný kousek! Jediné co je malinko na závadu, je poměrně trapná maska démona, ale jinak parádní béčko, samozřejmě nejlepší tahoun je jednoznačně Otec Vassey, jehož drsný výraz v kombinaci s nepříjemným hlasem a dvojicí devítek dává filmu pěkně vystínovanou hvězdu navíc. V zapáchajících vodách hororů s pekelníky se každý kvalitní kus cení a tenhle má cenu když ne zlata, tak minimálně toho nejčistšího stříbra. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

SHADOW BUILDER mě mile překvapil. Přistupoval jsem k němu, jako k nějakému B materiálu, který shlédnu víceméně z povinnosti, ale místo toho se mi před očima na televizní obrazovce odvíjel výborný horror s, pokud můžu hodnotit, hodně povedenými zvláštními efekty. Jednoznačně nejvíc se mi líbila postava Otce Vasseyho (Michael Rooker), který s sebou místo bible a krucifixu nosí dvě bouchačky s infra zaměřovači a pro sprosté slovo nechodí nikdy daleko. PS. Na ČSFD můžete najít dva odkazy na SHADOW BUILDERy, lišící se od sebe akorát rokem vydání, ale pokud mě zrak a IMDB nešálí, tak by se mělo jednat o ten samý film. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Neznamy film od neznameho rezisera, ktory sa prijemne pozeral a nenudil. Film je o jednom demonovi, ktory chce dostat do svojich zcernalych pazurov jedneho chlapca, ktoreho chce obetovat na oltari v jednom nemenovanom kostole. Celkom fajnovo znazorneny demon v potemnelych farbach, akoze aj inac ved bol zhmotnenim samotneho zla pri konci filmu aj nadobudol cierne kridla a v rukach drzal malu verziu kosy, aby mohol zabodnut kosu do tela chlapca. To bol pekny pohlad, uz len odfotit a nechat si na pamiatku:) Nakoniec zlo porazili svetlom a bolo po nom. Trikove efekty vo filme boli na slusnej urovni, hlavne to premienanie ludi na prach bola radost sledovat. Vo filme aj hral Tony Todd, znamy skor zo serie Candyman. Tu hral takeho podivina, ktory mi pripadal taky trochu mimo. Najvacsi drsnak nebol demon, ale ten knaz, ktory nosil dve pistole s laserovym zameriavacom. Najviac co ma na nom zabavilo ked v jednom pube odpovedal jednemu FUCK OFF, to nebolo od neho moc krestanske,,he he. Dobra scena aj bola s tym starcom, ktory odrubal stlp a potom sa nim nechal zabit, ked padal k zemi. ()

Reklama

Reklama