Reklama

Reklama

Epizody(26)

Obsahy(1)

Malinká přemoudřelá Chiyo, introvertní milovníce zvířat Sakaki, trhlá hyperaktivní Tomo, pomalejší "jiná" Osaka, Yomi a nakonec Sakaki zbožňující Kaorin jsou spolužačkami na jedné japonské střední škole. Společně prožívají své vcelku běžné životy, ve kterých ovšem není nouze o bláznivé a veselé situace, které jsou způsobeny okolnostmi vnějšími, povahou našich kamarádek a leckdy i svéráznou a výbušnou třídní učitelkou Yukari a její kamarádkou tělocvikářkou Minami Kurosawou, řečenou Nyamo.

Seriál je sestaven z kratičkých epizod, které, třebaže jsou řazeny chronologicky, nevytvářejí žádný komplexní příběh. Inu jako ve skutečném životě. Určitou odlišností proti většině "středoškolských" anime seriálů je absence prvních milostných vztahů s chlapci a též minimum fanservisu a ecchi prvků. Seriál vznikl podle úspěšné mangy Kiyohiko Azumy. (Subjektiv)

(více)

Videa (1)

Hudební videoklip

Recenze (29)

Hees 

všechny recenze uživatele

Pár podobných anime ako je Azumanga Daioh som už videl. Ide o anime, v ktorom je veľa dievčat a každá je iná so svojimi špecifickými problémami. Ak je v takomto anime muž/chlapec je to výnimočné a ak náhodou je dostane veľmi malý priestor (učiteľa Kimuru nepočítam). Vždy v takýchto anime je jedno "posadnuté" dievča iným dievčaťom a vždy tam je jedno milé mladšie dievčatko (Chiyo-chan). V Azumanga Daioh sa neriešia žiadne seriózne problémy jednotlivých protagonistov, ide teda o čistú komédiu. Jednotlivé vtipné situácie sú niekedy pripravované celý diel a človek sa počas neho nudí a potom dostane tú vtipnú pointu o ktorú ide. Jednotlivé dievčatá sú "posadnuté" len jednou vecou, ktorou sa zaoberajú a to môžem spomenúť hneď Sakaki, ktorá sa zaoberá hlavne mačkami. A tu sa dostávam k veci, že v tomto anime je jediné čo pokračuje ďalej Sakaki a jej "púť" za mačkami. Väčšia sranda je v tom, že nie jednotlivé dievčatá a hlavné protagonistky anime najviac bavia, ale najviac bavia práve učitelia týchto žiačok. Úchylný učiteľ Kimura tak to je trefa do čierneho v tomto anime a nechápal som ako to tu môže byť. Anime napriek tomu, že v ňom vystupujú mladé dievčatá sa nevyhýba "úchylnostiam". Rivalita (súperenie) dvoch učiteliek Minamo a Yukari je "do neba" volajúca sranda a dá sa na tom smiať asi najviac. Dve staršie učiteľky vedú v podstate svoje žiačky na ceste dospelosti a učia ich aj s tým, že ich niekedy učia chybám aké predtým v živote napáchali. Viac dielov naraz sa ale pozerať nedá a naordinoval by som divákom tak štyri diely denne (viac nie). A kedže ja pozerám vždy len jedno anime naraz tak som nebol schopný viac dielov pozrieť. Najviac ako som už spomenul sa mi páčilo to, že jednotlivé vtipy museli dozrieť aj viac dielov. Anime je príjemné, vhodné na oddych a vypnutie po ťažkom dni. ()

Naushika. 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle jsem se vážně válela po zemi, dusila se úplně vším, co jsem se u toho snažila pít či jíst atp... A přitom v tomhle anime není jediný vtip, který by byl normální a to snad ani na japonské poměry. Hlavu a patu to nemá. A ještě aby mělo - člověk nestíhá ty fórky, natož aby se snažil vnímat nějaký děj. Ve výsledku je to sranda k potrhání... ze které se čas od času vynoří nějaká docela zvláštní scéna, jež naznačí jakousi hlubší rovinu - Azumanga je možná vcelku vážně míněnou oslavou dětství a nostalgickým zkonstatováním jeho pomíjivosti. ()

Reklama

gibbon 

všechny recenze uživatele

Chacháá. S takhle geniálně ujetým humorem přišli naposled Monty Pythoni. Pošahané jsou znělky, hudba, všechny postavy včetně zvířat... :) Ani občasné náznaky děje tu nejsou potřeba. Strčte pár holek z Azumangy do jedné místnosti a pohřběte všechny reality show. Škoda přeškoda, že autor předlohy Azuma Kiyohiko není příliš plodný a kromě dokonalé mangy "Yotsuba to!" už má v šuplíku jen pár drobečků. ()

Secretus 

všechny recenze uživatele

Roztomilá praštěnost. Nepotrhá Vám to bránici, ale mírný úsměv si udržíte na tváři při sledování celou dobu. A to i přesto, že semtam svraštíte obočí, jak se snažíte pochopit japonský "inside joke". Kvalita epizodek kolísá, některé jsou dost nezáživné. Postavy jsou hodně ploše vykresleny, ale i tak Vám, alespoň některé, přirostou k srdci. Animace je správně hravá a perfektně sedí k téhle střelenosti. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem si rozložil do delší doby a docela mě zarazilo, jak jsem se někdy silně bavil, byl smutný a někdy zase dokoukával díly jen z povinnosti. Nemyslím si jako ostatní, že by šla v průběhu série kvalita dolů, protože si mě seriál postupně získával a zpětně mi úvodní díly přijdou nejslabší. Základem je však mít správně vyladěnou náladu na každý díl a pak se nemůže nelíbit. Bohužel není možné odhadnout, na co se další díl zaměří a která postava bude udávat tempo. Osobně jsem byl nejspokojenější při bližším věnování se super agilní Tomo a špatnými vlastnostmi prolezlé učitelce Yukari. Postupně mě však začaly unášet i scény se Sasaki, Chio a ostatními... i Osaky, jejíž myšlenkové pochody by nestíhal ani Korsakov. Po skončení jsem byl velice špatný z toho, že je vše u konce a že už nebudou následovat další episodky. Kéž by byl tak zábavný a dojemný i konec mého studia na střední škole. ()

Galerie (1 066)

Zajímavosti (8)

  • Meno hrdinky Tomo znamená po japonsky múdrosť. (Flipper)
  • Seriál bol originálne vysielaný v 4 minútových segmentoch každý deň. V nedeľu boli všetky segmenty spojené, bol pridaný opening, ending, atď. a vytvorila sa jedna 24 minútová časť. (Flipper)
  • Kimura je jediná mužská postava v seriále. (Flipper)

Reklama

Reklama