Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 22 lety došlo k záhadnému jevu, který z části prefektury Kanazawa vytvořil samostatný ostrov. U některých obyvatel tohoto kusu pevniny, zvaného Lost Ground, se začaly projevovat nadpřirozené schopnosti jménem Alter, jež jim umožňují přetvářet hmotu. Část z nich se stala členy jednotky Holy, podsložky pořádkových sil Hold, které jsou prodlouženou rukou vlády okolního Japonska, přičemž Holy se specializuje především na zatýkání nepodrobených, kteří používají Alter schopnosti. Mezi ně patří i mladík Kazuma, který žije v jedné z osad mimo hlavní město ostrova. (yenn)

(více)

Recenze (2)

yenn 

všechny recenze uživatele

Za tuctovou zápletku a obdobně originálně se odvíjející děj bych tři hvězdičky udělil, zvláště když šónenů jsem zatím viděl pramálo, a navíc musím připustit možnost, že v době vzniku Scryed o tolik ohrané téma nešlo. V žádném případě a v žádné době však neobstojí souboje, kterým je zde věnován poměrně velký prostor. Zpočátku mi přišlo sympatické, jak stroze Kazumův Alter oproti ostatním vypadá, záhy se ovšem ukázalo, že se strohým vzhledem získal i strohou schopnost - umí dát pořádnou ránu! (S jejím vylepšováním (později dokáže dát ještě pořádnější ránu a nakonec tu nejpořádnější) navíc vezme za své i strohost podoby, přičemž konečná verze působí vysloveně směšně.) Mezi ostatními postavami se ojediněle některá se zajímavou schopností objeví, většina z těch, které s Kazumou bojují, však disponuje pouze něčím velkým (velkým koltem, velkým robotem…) a to platí i o hlavním zloduchovi (ten má velkou moc), nudném hajzlovi, který si jen na rozdíl od ostatních na svou nejpořádnější ránu několik dílů počká. I s takovými prostředky by mohl boj vypadat dobře, byl-li by ozvláštněn choreograficky, způsobem „natočení“ či výtvarnou stylizací, nic z toho však Scryed nenabízí. Schema, kdy Kazuma dostává nějakou dobu po papuli, než dá pořádnou ránu, se tak brzy omrzí. Bum, prásk, zív! 3/10 ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že Luffy, Naruto, Ichigo a další *sarkasmus* hrdinové hlavních anime jsou velmi jednoduší tím, že chtějí jen všechny vždy hrubou silou porazit. Mno, pak přije Kazuya a ... rozdává rány bez zeptání se, při náhodném potkání, stále naštvanej, ignoruje rukojmí, je nezničitelnej a toto se děje po 26 dílů... A to není to hlavní, proč tomu dávám tak malé hodnocení. Do 14. dílu to ještě "šlo", vysvitla zajímavá zápletka, ale ta byla tak nechutně zpracovaná, že byly poslední díly spíše MUČENÍM... Dokoukat to, to chce fakt nevy. Z komenáře Yenn to pochopíte komplexněji, já jsem tu dnes jen pro předání pocitu z dokoukání této šílenosti. Naprostá ztráta času. Vyhněte se Škrýedu jak jen můžete, nepřijdete o nic. Nepřijdete o zajímavý příběh, ani o postavy, ani o vztahy, ani o grafické zpracování či podobu světa, nepřijdete o pocity, když budou umírat oblíbené postavy, nepřijdete o nic. Zanechá vás to chladným a unuděným. Od poloviny si stále častěji začnete říkat "tohle myslí vážně???" a naprosto jediný Kazuyův útok "pěst" vám začne lézt na nervy snad v 5. díle... Boha to byla nuda. Nehodnotím nijak přísně, hodnotím upřímně. P.S. Už jsem se zmínil, jak je tu naprosto šíleně zpracován zvuk? Někdy to řve, někdy to nejde slyšet, hudba přeřvává dialogy, flashbacky a ocelové místnosti slova plechově roznášejí, už kvůli tomu zvuku to bylo nepříjemné sledovat. Výsledek tedy: 20% ()

Reklama

Reklama