Tvůrci:
Jenna LamiaRežie:
Susanne BierScénář:
Jenna LamiaHudba:
Rupert Gregson-WilliamsHrají:
Nicole Kidman, Dakota Fanning, Liev Schreiber, Eve Hewson, Meghann Fahy, Michael Beach, Jack Reynor, Billy Howle, Nick Searcy, Dendrie Taylor, Michael McGrady (více)VOD (1)
Epizody(6)
Svatba (E01)
To by nikdy neudělala (E02)
Dokonalá rodinka (E03)
Někdo by to mohl odskákat (E04)
Nikdy tě neopustím (E05)
To je lepší (E06)
Amelia se vdává do jedné z nejbohatších rodin na Nantucketu. Šokující úmrtí ale svatebčany pořádně rozhodí a každý z nich je rázem podezřelý. (Netflix)
Měl jsem pocit, že tu zažiju nějaké deja vu a zavzpomínám na dobu, kdy Nicole Kidman excelovala v Sedmilhářkách. Jenže, jak je vidno, vysloveně dobří herci a adekvátní režisérský dozor, nezajistí kvalitní filmařinu. Základ je totiž nepovedený. Multimilionářské prostředí, chování. Čistá esence protivenství. A všeho všudy neomezená nuda, která ze Svatby roku dělá naprosto průměrný dramatický počin. ()
cely cas ma rusil pohlad na vytahanu Nicole aj Isabelle. preco si to tie zeny robia? Nicole uz ani hrat nevie, taka je umela. Liv bol famozny. drzal to vsetko nad hranicou pozeratelnosti. ()
// Over-the-top popcorn verze Agathy Christie s lol zvraty, lol hereckými výkony a sexy hlavní znělkou. Liev Schreiber si na té roli strašně smslnul, ale je to vyloženě béčková krimi at best, ideální binge na dovolenou, nebo jako pozadí k uklízení. 5,5/10 ()
6/6 Další slabá netflixovská mini série. Kidmanka a Schreiber už netáhnou, navíc předlohou je banální román podprůměrné autorky Elin Hilderbrandové (u nás ji vydává Baronet a Dobrovský, ale The Perfect Couple mezi výběrem z jejích naivních textů chybí). Když Kidmanka začala dělat víc pro VOD, měla jsem radost, Hemingway & Gellhorn byl výborný projekt, ale od Big Little Lies je to padesát na padesát. Pořád dokola stejné žánry, čím dál tím menší rozpočty, v lepším případě alespoň trochu napínavá krimi, v horším případě nekonečná variace na společenský román... ()
Pamatuju časy, kdy jméno Susanne Bier byla sázka na jistotu a jasná pecka. Tak The Perfect Couple rozhodně není ani jedno. Pitomý na dvě doby. U posledních dvou epizod mi už bylo úplně jedno, kdo to udělal. Jen aby byl konec. ()
Mocní, nebo drogový gang, peníze, kdo a proč stojí za vraždou ženy, kterou na té oslavě znali všichni, ale jen jedna ji tam chtěla... a vrah? No přeci 'ďábel je skryt v detailu'.. slušně vystavěný příběh, který vám za to bude stát! ()
Slušná "whodunnit" jednohubka, kterou hodně táhne nahoru výborné obsazení a režie osvědčené Susanne Bier. Na hlavní postavu v podání Eve Hewson (mimochodem dcery Bona z U2) se moc hezky kouká, ale herecky tu prim hraje především Liev Schreiber a Jack Reynor. Nicole je taková sázka na jistotu a přijde mi, že si na stará kolena našla "typecasting", ve kterém nikdy nezklame, ale ani nezazáří. Potěšila i Dakota Fanning, která se dokázala vymanit ze škalutky dětských hereček a hrozně rád jsem po Crazy Ex-Girlfriend viděl opět Donnu Lynne Champlin. Tu nelze nemít rád. Příběhově to jinak není nic převratného. Snad jediná invence je fakt, že celou první epizodu nevíme, kdo byl vlastně zavražděn. A notná dávka černého humoru celkovému vyznění taky pomáhá. Solidní 4*. ()
[75%] Vydařená 6 dílná minisérie od netflixu. Odhalováním kdo je vrah – to prostě miluju. Nejvíce asi v knihách. Nyní k tomuto dílku. Má to zajímavé postavy, čím víc se dereme k finále, tím je to víc a víc zamotanější, takže vrahem může být kdokoliv. I jsem si říkal, že je to toho zapleten snad každý, ale to je fuk. První epizoda byla taková zmatená, bylo tam mnoho postav, nemohl jsem se v tom orientovat. Druhá epizoda byla už lepší a další už přehlednější, takže jsem to hltal až do konce. Takže ano, bavilo mě to, jenže odhalení hlavního pachatele mi přišlo trochu uhozené, ale logický smysl to dávalo, takže nakonec jsem vidění těchto 6 epizod nelitoval. Mohlo to být lepší a zapamatovatelnější, ale bavilo mě to. Hlavně herecké obsazení na tom bylo dobře. Kidman a Hewson mě bavily asi nejvíc. Poté zajímavý a trochu divný, tajuplný Schreiber a i ta Dakota Fanning. Hudba byla samozřejmě kvalitní od známého skladatele. Takže asi tak, slušná zábava. PS: Úvodní intro nemá chybu! ;) ()
Detektívna miniséria s lahôdkovým obsadením, ktorá je v konečnom zúčtovaní lepšia než sa na prvý pohľad zdá. Po odhalení vraha je veľmi zábavné si spomenúť na všetky malé detaily, ktoré k nemu vedú. Pomáha aj nechronologické rozprávanie, cynický humor, rozoberané témy a pochopiteľne herci. Vzhľadom na to, že ide o prehnitú smotánku ale nie je vôbec prekvapivé, že mnohých musí seriál sklamať. Tých postáv, s ktorými sa dá sympatizovať, nie je veľa. Doslova jedna. Niektoré línie idú trochu do stratena a možno by tu mohlo byť aj menej postáv. Osobne by som privítal, ak by výsledok bol rozložený do siedmich epizód, ak sa už pracuje s takým množstvom charakterov. ()
Dost mne překvapilo tak nízké hodnocení, protože mne seriál chytnul hned od prvního dílu - zvrácenost pokryteckých zbohatlíků, pokroucené mezilidské vztahy, celý jejich život a realita "nahoře huj, dole fuj", která se postupně divákovi rozkrývá. Sety, výprava i obsazení super, potěšil obzvláště Schreiberův Tag, jehož charakteru tragického, nešťastného zoufalce mi bylo líto, ale nakonec mu bylo nabídnuto jakés takés "vykoupení". A rozuzlení? Jako obvykle, nic není tak, jak se zdá... :) 80% ()
Na Susanne Bier, dost rutinní záležitost, která je ohranou báchorkou o snobské familií a záhadné vraždě na synově svatbě. Rozkrývání temných tajemství (kdy se v 90% jedná o nevěru) ničím nepřekvapí a žádná z postav není nijak výrazná ani zajímavá. Na jedno podívání ok, díky bohu za pouhých 6 dílů. ()
Začalo to jako skvělá detektivka s rozmanitýma postavama, v originálním prostředí a s odlehčenou atmosférou, ale kam se to přehouplo v posledních dvou dílech se mi teda vůbec nelíbilo a celá série se pomalu rozpadla jak domeček z karet. Zpočátku se rozjíždí představování jednotlivých postav, z nichž každá je sama o sobě zajímavá a má, co nabídnout, následně se už rozjíždí ze strany diváka hádání "kdo to udělal", což je ta nejzábavnější část a taky ne tak lehce uhádnutelná, jelikož indícií zas tak moc nedostáváme. Největším problémem seriálu je však jednak vcelku odfláklé zakončení bez žádané katarze diváka a druhak málo twistů, infarktových rozuzlení nebo většího napětí, které by diváka vytrhlo ze sedačky. Celé to vlastně první díly graduje a následně v druhé polovině pozvolna upadá až do mdlého konce, který prostě zas tak nepotěší. Místy zábavný seriál s fajn herci, krásnou hlavní herečkou a příjemným lookem, ale v celkovém měřítku vlastně dost nevyužitý potenciál a na podobné subžánrové snímky se to svou detektivní linkou ani zdaleka nechytá. ()
Slabej odvar Bílého lotosu, chci zpátky těch 6 hodin života. Strašně plochý a vlastně nezajímavý, poslední 2 díly už jsem měla jen jako křoví na pozadí. ()
Tak to tedy byla svatba roku. Byla to dlouhá a drsná jízda ve stylu boháčů. Nechyběl ani zločin a sex. A hlavně, ty lidi jsou schopni pro další prachy udělat cokoli. Třeba i zabít nevinného člověka. ()
Tento hybrid mezi nepovedenou černohumornou kriminálkou a americkou telenovelou z prostředí boháčů, se táhne jako týden před vánoci a fakt jsem měla problémy tuhle sterilní nudu vůbec dokoukat. Jediné, co se mi alespoň malinko líbilo byl Liev Schreiber v roli otce a ten rozverný taneček všech prapagandistů, místo úvodní znělky. Jinak fakt bída. ()
Moc nechapu, proc se filmari u hercu tak moc snazili o prirozene sviceni a prirozenou pletovku, aby vzapeti zabirali Adjani a Kidman zretusovane tak, ze to vypada, jako by na cocku kamery vykydli litr vazeliny a posichrovali to filtrem vyhrazenym pro zjeveni Jezise. ()
The Perfect Couple. Krásne prostredie Massachusetts, lákavé herecké obsadenie na čele s Nicole Kidman, potešil aj casting Meghann Fahy (The White Lotus) a rada som spoznala aj pre mňa doteraz neznámu Eve Hewson. V tejto whodunnit murder mystery v dokonalo nedokonalej rodine so 'Champagne Problems' postupne spoznávame všetkých členov i priateľov tejto bohatej rodiny, všetky ich tajomstvá. Nechýbajú intrigy a zrady, ale nájde sa aj niekoľko odľahčených momentov. Najviac ma bavilo to, že od začiatku nie je úplne jasné, kto je obeť a neuhádla som to, tiež som neuhádla páchateľa, ani jeho motív. Nečakajte extra veľké napätie, je to skôr taká oddychovejšia miniséria :). Dúfam, že bude ďalšia séria, ale musel by to byť už asi iný príbeh. 75%. ()
čekal sem trochu něco jako Sedmilhářky a zhruba to sem i dostal. Jde sice jen o jednohubku v podobně dietní kriminálky, která nejspíš v hlavně moc dlouho nevydrží, ale těch šest dílů má celkem slušné tempo, hluchých míst moc není a obsazení je fajn...70% ()
Zoufale úmorný a nudný produkt připravený podle jakéhosi receptu, co by se mělo divákům líbit, ale neklaplo vůbec nic. Příliš bohatá a rozmazlená rodina? Nuda. S prvkem krimi jako zastřešujícím konceptem a obsazením Kidmanové připomenout Sedmilhářky? Úplně mimo, Kidmanka je svým vzhledem čímdál děsivější, jakkoliv to odpovídá představě o zestárlé superbohaté spisovatelce. Detektivní prvek moc nefunguje a přehazování podezření z postavy na postavu sice trvá jen šest epizod, ale je i tak absolutně nezajímavé. Herci? Liev Schreiber je samozřejmě jako sukničkář naprosto uvěřitelný a paradoxně asi jediná sympatická postavy, pokud zrovna neukazuje zpěv a Jack Reynor se cítí v roli sexy zmrda tradičně pohodlně. Co je to ale platné, když je to příšerná telenovela. Je děsivé si zrekapitulovat, kolik blbostí už Susanne Bier v USA natočila po své oslňující dánské části kariéry. ()
Spokojenost. Jednoduchá premisa - mrtvola, dům podezřelých osob a vy postupně odhalujete démony a kostlivce jednotlivých postav a na konci vrah ukáže svoji tvář. Šest epizod je akorát, pak už by to bylo moc natahované. K plnému počtu bych potřeboval přece jenom více game changerů a ještě větší dynamičnost. ()