Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Království perského krále Achašveróše sahá od Indie až po Egypt. Na oslavu vítězství pořádá panovník pro lidi ze Šúšanu velkolepou oslavu. Všem chce ukázat moc a bohatství i nádhernou manželku, královnu Vašti. Hrdá žena však odmítne splnit králův příkaz a přijít. Achašveróš ji za zpupnost okamžitě zapudí a vyhlásí, aby mu byla přivedena nejkrásnější panna v zemi. Mezi dívkami, které jsou pro krále vybrány a v jeho královském harému připraveny pro noc, již mají s králem strávit, je i mladá židovská dívka Ester. Zatají svůj původ a stane se královou favoritkou... Hlavní roli Ester ztvárnila Louise Lombardová, postavu Mordokaje F. Murray Abraham, krále Achašveróše Thomas Kretschmannn, Hamana Jürgen Prochnow, královnu Vašti Ornella Mutiová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (13)

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Srovnání tohoto filmu a filmu Noc s králem: Ester mnohem více odpovídá Bibli, ale na úkor schematičnosti a nenápaditosti. Oproti tomu film Noc s králem je příjemné pokoukání, základní myšlenka z Bible zůstává, ale někoho už asi bude pohoršovat, jak se některé náznaky doplňují do příběhů. Příběh nejde "otrocky" podle záznamu Bible, některé pasáže zcela vynechává, upřednostňuje vlastní příběh vztahu lásky mezi Ester a králem Xerxem. V případě filmu Ester není nezbytně nutné si zároveň přečíst biblickou knihu Ester (i když doporučuji :-), v případě filmu Noc s králem to více než doporučuji. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká biblická očista.... Z celej biblickej série sa mi táto časť páčila asi najmenej. Možno kvôli pomerne krátkej dĺžke a slabšej epike. V podstate ide o dosť jednouchý príbeh, aj keď príjemne doplnený o romantickú linku (čo je v biblických príbehoch pomerne zriedkavé). Na druhú stranu ma ale milo prekvapili herci. Silnejší priemer. 65/100 ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 * a 75 %. Tato starozákonní kniha je spíše podobenstvím. Z doby tehdejší starověké Perské říše totiž nejsou žádné zprávy o protižidovských masakrech. /////Jen taková perlička : F. Murray Abraham - role:Mordokaj, je napůl (asi po otci,nevím přesně) ASYŘAN. Asyřané (prakticky všichni jsou křesťané-různé církve) dodnes žijí v Turecku, Sýrii, Iráku a Íránu, taky v Arménii a Gruzii. Oproti svým starověkým předkům však mluví úplně jiným jazykem a používají jiné druhy písma.... Pořád jich tam žije asi 100-200 tisíc, možná víc, kvůli válkám v Sýrii a Iráku je to hodně proměnlivé... . ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmov zasadených do Perzie, naviac s biblickou tematikou, nie je veľa. Preto tento príbeh okorennený štipkou exotiky poteší. Síce je menej známy, ale zato zdarilo spracovaný čo do kostýmov, kulís, výpravy, ale aj hercov - Prochnow, Abraham či Muti - sú príjemným osviežením. Aj keď Ornella sa mihne iba v dvoch krátkych scénach na začiatku. Naviac je tu veľmi fešná hl. predstaviteľka. Vo filme absetujú fantasy prvky, a teda aj špeciálne triky, čiže historický žáner sedí. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sérii jsem si poměrně hodně oblíbila na Hallmarku (především díky Samsonovi a Dalile), ale zrovna tenhle díl jsem viděla až nedávno. Cíleně jsem po něm šla kvůli Louise Lombard, vynikající Evie Eliott ze skvělého seriálu BBC Salón Eliott. Byla to jedna z nemnoha velkých rolích, které dělala před nástupem do amerického seriálu CSI, a opravdu se mi v ní líbila. Půvab, kterým si omotala každého muže v Londýně 20. let jí stále ještě náležel a já se prostě nemohu smířit s tím, že se krátce na to proměnila v řadovou vychrtlou blondýnu :( Příjemné, didaktické a neproblematické Biblické příběhy jsou vyprávěny v příznivě uklidňujícím tempu a vlastně jenom jim vděčím za to, že mi ty základní příběhy z Bible nedělají problémy. Navíc jde o příjemné kombinace toho nejlepšího ze zúčastněných koprodukčních zemí. A právě vlivem tohoto seriálu velmi postrádám ty velké výpravné filmy, které by se odehrávali ve starověkém Orientu. Mám už dost antického světa i Kleopatry. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama