Reklama

Reklama

Rozvedený se závazky

(seriál)
  • USA Louie
USA, (2010–2015), 22 h 42 min (Minutáž: 19–42 min)

Tvůrci:

Louis C.K.

Režie:

Louis C.K.

Scénář:

Louis C.K., Pamela Adlon

Kamera:

Paul Koestner

Hrají:

Louis C.K., Amy Landecker, Nick Di Paolo, Danny Burstein, Stephen Root, Hadley Delany, Christine Donlon, Pamela Adlon, Joan Rivers, Jim Norton, Megan Hilty (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(61)

Obsahy(1)

Výrazný stand-up komik Louis C.K., známy predovšetkým zo seriálu Lucky Louie sa znovu vracia so svojou postavou Louieho do televíznych obrazoviek. Tentokrát však nevsadil na žáner rodinného sitcomu, snaží sa skôr čo najviac priblížiť svojim stand-up vystúpeniam. Rozprávanie deja tak strieda hrané príbehy so samotným pódiovým vystupovaním Louieho. Ten vám vyrozpráva, ako vyzerá svet rozvedeného štyridsiatnika s dvoma deťmi. (BigDeal)

(více)

Recenze (89)

H34D 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pravděpodobně nejbizarnější "komedie", na jakou můžete narazit... Louie hraje sám sebe, vypráví o životě rozvedeného, na první pohled vyhořelého a zdánlivě nešťastného stand-up komika. Epizody na sebe nemusí nutně navazovat, Louie v nich prochází někdy úplně obyčejnými a jindy dost mimoňskými a absurdními životními situacemi, s kterými se zpravidla vypořádává "nechtělně" vtipným způsobem. Je to chlap, který se vykresluje jako looser, zdá se že se pohybuje na dně, od nějž se nemůže odlepit, ale přesto se v každé chvíli dokáže pousmát a najít si i v té největší depresi paprsek naděje - je to až poetické. Upřímnost, všednost a životní vyzrálost dělá toto dílo tak unikátní, že místy připomíná až vrchol seriálů o životě - Six Feet Under. Jsou díly, které vám náladu rozhodně nepozvednou, nicméně podobně jako v reálném životě, "to nakonec nějak dopadne" a vy pochopíte, co se vám Louie snaží říct - že i když život někdy stojí za hovno, stojí ho za to žít... 9/10 ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Na úvod je dobré shlédnout záznam stand-upu, doporučuju Louis C. K.: Shameless, k seznámení se s C. K. Louisem ve formě tresti, k ochutnání výtažku z jeho nejbřitčích charakteristických smečů, k pochopení úhlů, z nichž míří a zasahuje do citlivých, prohnilých míst západoevropskou pakulturu, kterou si bere na paškál v jejích nejbizarnějších, všednodenních a ve své absurditě všeobecně souhlasně přehlížených projevech, za jeden z nichž považuje i sám sebe, svoji roli v životě (rozevedený se závazky, stárnoucí rozbolavělý chlap, který kolem sebe pod povrch pronikajícím zrakem vidí samé rozumné důvody, proč se cítit bídně), svoje maligní slabosti i to, jak zdrchaně, rozbolavěle a nemohoucně se po většinu bdělého času cítí a vypadá. Nemilosrdný, logický, analytický, důsledný, bleskurychlý satirik, který se provrtává prohnilými slabinami naší upadající civilizační etapy s pronikavostí červotoče na speedu. ***** Ovšem o mnoho raději mám právě jeho seriál Rozvedený se závazky, kde se C. K. Louis představuje jako postava v toku svého vlastního, "reálného" života, kde jeho vývody spolu s ním zažíváte v jeho každodenních situacích - a nemyslete si, není to o nic pomalejší ani nemilosrdnější než ta tresť na podiu, jen o nekonečný rozměr hlubší a důvěrnější - on, jeho dvě holčičky, když je má o víkendu v péči, jeho opuštěnost, když je nemá, jeho triky, jak se sebou, svojí línou povahou, nezměrnou vnímavostí i opotřebovaným zjevem vydržet v proudu dní, jeho zoufalství z absence logiky všude kolem a v mezilidské komunikaci zvlášť, a pak všechny ty průkazdé detaily, postřehy, jež v toku bdění reflektuje, cítí a precizně vyhmatává a komentuje až k zbláznění. A ano, pak taky ta láska k téhle velké lidské komedii, láska, něha a absolutní vědomí, že nedokáže nikomu a ničemu ublížit, které z něj přestoproto cítíte plynně vyvěrat. ***** ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Show, kterou se titulní přitloustlý, nepříliš sympatický zrzek zařadil mezi velikány (nejen) současné komediální scény. Hlavní postavou je jeho méně úspěšné alter ego, které se protlouká životem klasického středostavovského newyorčana - vychovává děti, řeší problémy s bydlením, a hlavně i v té smutnější půlce čtyřicítky neustále tápe a hledá - pořádnou práci, smysl života a ŽENU. Nejkrásnější na celém projektu je to, že přestože je většina dílů fantasticky vtipná, plná drobných vtípků, absurdních situací a surrealistických řachavek, nikdy ji neopouští melancholie a smutek, hluboko zakořeněný v Louieho osobnosti. Když k tomu přidáte geniální pozorovatelský talent lidské přirozenosti, v kterém si LCK nezadá s legendárním Georgem Carlinem, dostanete show, která vás skvěle pobaví, upřímně dojme a z které si nádavkem odnesete víc postřehů a moudrostí o životě, než z kdejaké osvícené knihy. Kvalita seriálu navíc řadu od řady roste. 90% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, shlédl jsem první díl a absolutně mě to nezaujalo. Marně jsem zde hledal vtip. Tudíž další díly v hledáčku nemám. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Zatím je to dost sporné, jak mě totiž téměř nebaví hrané scénky, tak mě do oblak nadzvedají ty stand-upové, které jsou zjevně vystříhané z Louisových vystoupení a ten jak dostane mikrofon do ruky... Za S01 50% S02 - prostě takové ty historky ze života průměrného čtyřicatníka okořeněné humorem, přítomnost Pamely Adlon a některé hlášky potěší, ale není to ani z poloviny tak dobré, jako samotná stand up vystoupení Louise C.K., ani tak zábavné jako seriál Lucky Louie. S2 - 60% Právě z těchto důvodů nemám nijak zvlášť chuť pokračovat do třetí série a raději si počkám na čistokrevné stand-upy jinak skvělého komika. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První díl - velmi creepy seriál prokládaný dosti vtipnými stand-up skeči. Tak nějak si tedy říkám, proč vlastně s tím hraným trapným zbytkem ztrácet čas. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tento seriál jen sérií stand-up comedy útržků a absurdních skečů, zřejmě bych ho časem odložil, Louie ale nabízí víc - některé díly jsou vyloženě vážné a vyšperkované dokonalou pointou, že pak člověk zůstává jen sedět a kouká, co se to vlastně stalo. Je dost obtížné si tohoto sympatického pupkatého zoufalce neoblíbit - jeho doménou je vytvářet situace, které všichni lidé moc dobře znají - včetně absurdity, které přinášejí a kterou si mnozí uvědomí až takto s odstupem. Všem doporučuju a radím - nenechte se předčasně odradit přílišnou vulgaritou (ta není podstatná) a slabším rozjezdem... 8.5/10 ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Miroslav Horníček kdysi moudře pravil, že není slušný či sprostý komik, nýbrž jen komik dobrý a špatný. Nejsem si jistej, jestli by tento svůj názor nepřehodnotil, kdyby se dožil éry opravdu krutých chlápků (zejména Louis C.K., Ricky Gervais), ovšem kdyby tak učinil, byl by to omyl. Oni jsou totiž opravdu dobří! Kvalita Louise tkví např. i v tom, že je schopen mezi maximálně nekorektní vtipy sem tam propašovat hlubokou a lidsky přesnou psychologickou sondu, viz např. neuvěřitelně silný devátý díl I. série s názvem Bully. 80 - 90% ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

Louis C.K. v tragikomické roli sebe sama v show, která umí být geniálně vtipná i pořádně depresivní, ale v každém momentu je především maximálně upřímná, poněvadž se nebojí s pořádným nadhledem rozpitvat nudnost, absurdnost i vtipnost všedního života jednoho obyčejného chlápka-loosera, přičemž vůbec nevadí, že jde o slavného stand-up komika.. a třebaže jsem se pár díly trochu protrápil, jde jednoznačně o jeden z nejoriginálnějších seriálových počinů vůbec.. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

1. séria (90%): Veľmi iný "seriál", než na aký sme všetci zvyknutí. Tak iný, že ho nedokážem zaradiť do žiadneho žánru- preto ho radšej len opíšem; Louie sa spočiatku tvári ako komediálny seriál. Má klasických 20 minút, niekedy vtipné situácie a každý príbeh je prešpikovaný kratučkým stand-up vystúpením. Na sitcom je ale Louie braný príliš detailne, až filmovo. Má výbornú technickú stránku, rovnako hereckú a humorné situácie nevznikajú zahraním nejakého vtipu, ale vážnym prevedením rôznych absurdných situácií. Často krát je táto absurdita ukázaná aj doslovne (dievča utečie z rande s Louiem na helikoptére). Na druhej strane má ale Louie zopár nevtipných, no rovnako výborných epizód (God, Bully), ktoré sú príliš temné (vážne) na komédiu, ale vďaka tomu, že ich nenarúša pokus o vtipnosť, pôsobia o to viac dôveryhodnejšie, skutočnejšie a ich pointa vyznie pravdivejšie. Čo sa týka deja, ide vždy o krátky príbeh Louieho ako otca, komika, či osamelého losera. Asi najviac celý seriál vystihuje scéna z posledného dielu, kedy sa Louie osamelý a deprimovaný prechádza v noci po meste, hrá mu do toho jemný jazz a nakoniec vbehne do baru a urobí stand-up vystúpenie. Pretože to je to (okrem jeho dvoch dcér a masturbovania), čo mu pomáha prežiť ďalší deň. Okrem samotného Louieho sa v seriáli vyskytnú rôzne známe osobnosti z ktorých najviac potešia Pamela Adlon, Ricky Gervais a Matthew Broderick. Nebyť zopár slabších epizód, dávam bez váhania plné hodnotenie. Takto si nechávam rezervu na ďalšiu sériu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý vybočuje. Ale v tom najlepšom zmysle slova. Sledujeme život reálnej postavy živiacej sa komédiou, ktorej život je ale jedna katastrofa za druhou. Toto vyváženie komických situácií s tými dramatickými a trápnymi je v tomto prípade na veľmi vysokej úrovni. Dôvod je veľmi jednoduchý. Louis C.K si berie to nejlepšie z najlepšieho a hlavne je celý seriál prezentovaný ako sympatický looser. Seriál často krát vybočí s predvídateľnosti a často krát nedokončí zápletku načrtnutú predchádzajúcim dielom a vyberie sa úplne novou cestou. A tam, kde by to pri ostatných seriáloch vadilo, tu to funguje. Každý diel je samostatný skeč, ktorý viacej ako na komédiu sa zameriava na tragédiu. Mne osobne sa tento štýl veľmi páči a teším sa na tretiu sériu. 1. séria 70%, 2 séria 70% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Veľké sklamanie oproti Lucky Louie. Tam boli síce hlášky hrubšieho zrna, no podstatne vtipnejšie. Louis C.K. je možno skvelý komik v stand-up vystúpeniach, no viac som sa bavil na hociktorej časti Na stojáka. Neviem, ale srandovať o tom, ako šiel dať utratiť psa s nádorom k veterinárovi alebo ako by kopuloval s opicami mi veľmi vtipné nepripadá. Po troch častiach som to vzdal. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Výborně ... přesně dávka humoru, který mi chyběl a který mě vážně dostal. Vtipné, upřímné a depresivní zároveň. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Scénky ve kterých Louis přesně trefuje hřebíček na hlavičku, se s metronomickou pravidelností střídají se scénkama smrdícíma pózou.. Jednorázově to může perfektně pobavit, ale z dlouhodobého hlediska se toho někdo může poměrně brzo "přejíst".... Louis C.K. holt není pro každého a pro každou chvilku. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Strašlivá depka se na vás po pár dílech přisaje a už nepustí. Skvěle seriál navazuje na Lucky Louie, který byl mnohem radostnější ... a po rozchodu se ženou se pak všechno otočí v každodenní přežívání a odpor ke všemu v okolí. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Po 2 dieloch...absurdný čierny humor v jednotlivých scénkách, ktoré na seba nenadväzujú ale pobavia v kolísavom tempe... ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Louis C.K. je nechutný, zapšklý, morbidní, sprostý, absolutně bez úcty k nikomu a k ničemu. Budete se s ním ale skvěle bavit. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelnost téhle série prostě miluju. Zraje jako víno a když jsem jsem si na tento styl zvykl, královsky se bavím a Louiemu držím palce. ()

Reklama

Reklama