Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack Bradley slaví osmé narozeniny a přichází o matku. Píše se totiž válečný rok 1944 a životy obyvatel Londýna jsou v neustálém ohrožení. Emily Bradleyová ještě stačí syna poslat k jeho babičce Lauře na venkov a vzápětí umírá v troskách poškozeného spitfiru, vracejícího se z akce nad francouzským pobřežím. O osm let později, stejného únorového dne, slaví Jack šestnáctiny a v Londýně umírá král. Toho dne u dveří domu staré Laury a ostatních příbuzných zaklepe s prosbou o pomoc mladá žena, překvapivě podobná zesnulé Emily Švédka Nancy Ackermannová. Její zneklidňující přítomnost v domě prozáří Jackův dosud poklidný život a způsobí pořádný průvan v nitru rodiny, jejíž touhy, nenávisti a tajemství už dávno potřebovaly provětrat. Stylové retro, odehrávající se na anglickém venkově, je vyprávěním o věcech třpytivých jako rodinný perlový náhrdelník o dospívání, touze a paměti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Stylové retro o dospívání na anglickém venkově v poválečných letech. Britský režisér Colin Nutley, který točí samé švédské filmy, se tentokrát rozhodl vzít pár švédských herců do Anglie a natočit svůj další švédský film v angličtině. ()

Jacek 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipně (anglicky vtipně) natočený snímek o nepříliš vtipných věcech - škodí mu, bohužel, lehce křeovitá překonstruovanost, výkon hlavní představitelky je až příliš "would-be-Bridget" a vyslazený konec je vyloženou ránou pod pás. Nicméně - film chytře a vkusně pobaví a dojme, což je někdy deviza jak sviňa. ()

VerteX 

všechny recenze uživatele

Film z poválečné Anglie s originálním námětem a slušnými hereckými výkony. Přestože se nejedná o mou oblíbenou historickou etapu, jsou Perly královny ze Sáby příjemným odreagováním. ()

robzombie 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl před pár lety na MFFKV a byl jsem opravdu unešen. Střídání emocí mezi zábavou a smutkem. Příjemný film, co pohladí na duši. ()

Reklama

Reklama