Reklama

Reklama

Kemp hrůzy

(neoficiální název)
  • USA Sleepaway Camp III: Teenage Wasteland (více)

Obsahy(1)

Zabiják Angela je k nezastavení. Po zabíjení ve dvou Campech se přesouvá ke skupince nadšenců pod šíré nebe. Účastníci výletu ovšem nevědí, že na ně čeká vražedkyně s velice rafinovanými metodami. Začíná boj o holý život. (darek kartac)

Recenze (45)

tron 

všechny recenze uživatele

Hardcore panna (alias panna z presvedčenia) Angela sa vracia po tretí raz a tvorcovia sa sériu snažili uzavrieť premostením na jeden z predchádzajúcich dielov, nakoľko v trojke proti (rafinovane zamaskovanej – má parochňu) Angele štartuje otec jednej z jej obetí – náhodou policajt, ktorý je presvedčený, že keď ju stretne, zabije ju. Nakoniec ale o žiadny ultimátny súboj nejde. Vraždy sú síce kruté (kosačka na hlave, odtrhnuté ruky), ale je vidieť iba to, ako k nim dochádza a nie výsledok Angelinej krvavej roboty. Prvé dve časti neboli nijako enormne brutálne, ale predsa len sa našlo dosť krvi a sexu a umierali dokonca aj malé deti. Trojka bola evidentne značne cenzurovaná resp. prestrihávaná, čo pôsobí trocha... trocha... zvláštne. Postavy, herecké výkony, scenár, dialógy, nič z toho samozrejme nemá veľký zmysel hodnotiť. Ale Angela je ako hororová persóna celkom zaujímavá, polo-kultová záležitosť. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Angela se vratila, ale je to jeste horsi, nez kdyz se o to pokousela poprve. Podobne filmy jsou zkaza slasheru - nezajimavy, ukecany (!) vrah, povetsinou nenapadita zabiti, vriskotacky humor na hranici sebeparodie. Predevsim prehravani nekterych postav bylo nesnesitelne a pripominalo hodne spatnou Troma produkci. Pokud se smejete u sceny, ve ktere Angela vylovi pri rybareni z jezera brankarskou masku prihodte jednu hvezdicku, mohlo by vas to pobavit. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vítejte do kempu New Horizons (na místě Rolling Hills), což je takový sociální experiment. Na saturday the 14th dají tam dohromady skupinu chudých a bohatých teenagerů a myslí si, že mezi nimi smáznou rozdíly. Do toho se samozřejmě vetře Angela (stylový úvod) a může se začít.... vesele zabíjet. A zabíjí se prakticky od začátku do konce, Angela postupně vybíjí všechny tři skupinky, na které se to po lese rozdělilo. Jenže z toho důvodu zde prakticky chybí jakákoli gradace děje, což můžou mnozí brát za nevýhodu. A jak zmínil Flipnic, vraždy jsou mnohdy dobré (stožárová, sekačková,..), ale zamrzí absence gore efektů.. působilo to na mě pomalu jako by snad byly vystřižené. Škoda. Jinak nuda se nekoná a prsáků dostatek. Můj problém s vrahem Angelou ale zůstává - moc normální. Celkově spíše slabší 3*. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dvoum dílům tohoto u nás méně známého "camp slasheru" je to ještě mnohem horší kousek. Už prostředí, kde se samotný děj odehrává - les a v něm tři tábory čítající tři stany. Vrah je od začátku znám, stejně jako v druhém díle, a chodí si mezi těmito třemi tábory s tím, že se prý má s někým vyměnit. Pak všechny povraždí a pokračuje tak pořád dokola až do konce. Strašlivé herecké výkony, nudné prostředí, již o několik úrovní méně nápadité vraždy, nulové napětí, trapný humor. A hlavně, gore se téměř nekoná, i když některé vraždy jsou docela dobře vymyšlené. Kamera klasicky uhne někam do háje. Prostě trapárna jakých vznikly v 80. letech stovky. Bohužel se úroveň předchozích dílů už vůbec nepodařilo udržet ... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná záležitost, ale na třetí část tohoto lesního slasheru to neni úplná bída. Na ksicht Angely z dvojky, kde jsem s ní měl docela problém, jsem si už zvyknul, film disponuje příjemnou stopáží, odsejpá to hned od začátku a opět se dočkáme slušnýho bodycountu. Jenže tentokrát se většina vražd odehraje mimo kameru (to zamrzí hlavně u scény se sekačkou), chybí alespoň náznak nějakého gore, a to mě mrzelo nejvíc. A z lidské vražedkyně se stala nesmrtelná svině. Hvězdu navíc ale přihodim za některý Angely trefný prupovídky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojke je funny stránka jasnejšia, no opäť nefunguje. Na hororovú sa nepritlačilo vôbec, opäť je nulová. Vraždy sú divné, hlavne použitým nástrojom, náklaďák hneď v úvode, suchý konár (WTF), kde sa vzala tu sa vzala elektrická kosačka na trávu (heh), jedine sekera je OK. Vraždy sa odohrajú v zlomku sekundy a sú poväčšinou mimo záber, takže prd z toho. Slabá séria, jedine jednotka stojí ako tak za pozretie. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná záležitost stejně blbá jako jednička. Dvojka se vydařila, ale trojka je opět mizerie. Jen občasné vtipné hlášky a kopice mrtvol si zaslouží maximálně dvě hvězdy. Angela se snaží býti cynická, ale tím, jak si vraždy odůvodňuje, svůj cynismus popírá. Koneckonců ani vraždění příliš originální není - umlácení, upálení, rozdrcení pádem z výšky (cha, už vidím, jak tam tu nebožačku sama vytáhne) a sekačka na trávu (byla by fajn, kdyby se trikoví specialisté trochu namáhali). Ať už lítají sekery, nebo se míhá nůž, strach mít nebudete. Plus si ještě zaslouží metalová hudba... ,,Použiješ na mě nůž, vrtačku, kyselinu z baterií nebo mi usekneš hlavu jako synovi?" ,,Ne, pistoli!" ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V rovnakej nálade ako dvojka a aj rovnako mizerné. Základným problémom je humor a nulová atmosféra filmu. Tvorcovia sa vôbec nesnažia strašiť ani len navodiť minimálnu béčkovú atmosféru. Čo potom že gore je celkom fajn, že máme kvalitný boobiecount, keď to ani nie je horor. Záverečná fajnová desaťminútovka to nezachráni. Nemôžem sa ubrániť dojmu, že jediný okamih z celej tejto (viac menej zbytočnej) série, čo skutočne za to stojí, je úžasná záverečná päťminútovka z prvého dielu a ostatok série (vrátane zbytku prvého filmu) sú prinajlepšom priemerné slashers. Možno aj preto sa vrahyne v slasheroch akosi neujali; krajšiemu pohlaviu to viac svedčí na opačnej strane noža ;). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

V třetím pokračování se opět vrací Angela a spolu s ní i herečka z druhého dílu P. Springsteen. Za sebe musím dodat, že tenhle třetí díl byl zatím nejhorším dílem celé série. Opět ale musím pochválit vysokej bodycount a celkovou vynalézavost vražd. Ikdyž se nejedná o nic novýho a kamera většinou uhne. Horší už je to po komediální stránce. Vtipný hlášky totiž už nemají takovou razanci jako ve dvojce. Ač je to zatím nejhorší díl téhle " Sleepaway Camp série " i přesto dávám 3 ( slabší ) hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Angela sice vypadá hrozně, ale docela dobře se na to dívá, sice to bylo děsně ukecaný ale nemůžu ani říct že jsem zklamán. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Trojka je imrvére to samý co dvojka, jen si přidejte ještě hrstičku tuposti navíc. Vzhledem k tomu, že už jsem ale byl připraven a zmáčkl jsem si včas tlačítko Reset za pravým uchem, prošel jsem se třetím letním táborem sice s výrazem idiota, ale zase se spokojeností vlastní chudým duchem. A tak i pro Methods of Madness od Obsession, titulní to píseň, za eee. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Bože!!! kde to spěje ? Ano, mordy jsou efektivní a bodycount obsáhlý, ale kde je logika? Atmosféra ? I tady jsou postupně zabíjeni hloupí teenageři, kterým to vlastně budete přát aby už zdechli a i tady už předem víte , kdo umře a jak to skončí. No jako pokračování nejslabší článek série. jako podívaná bez mozku ? proč ne ? ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

S dalším dílem úroveň opět klesla. Už to postrádá i nějaký ten řád. V jedničce vraždila ty, co na ni byli hnusní. V dvojce ty, co "zlobili" a teď už prostě jen vraždí. Občas tvrdí obětem, že to maj za smilnění nebo podobně, ale v tomto díle nepůsobí Anglela vůbec věrohodně. Ve dvojce jsem psal, že vyvraždila snad půlku tábora, tady něco přes 3/4 a kupodivu to vůbec na zábavnosti nepřidalo. Některé vraždy ale byly poměrně vynalézavé. 50% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Angela v podání skvělé a zajímavé Pamely Springsteen mě hrozně baví. A třetí Camp o něco více, než ten předcházející a to hlavně díky zajímavým postavám. Ty byly docela zábavné, hlavně manželský pár majitelů tábora a ten týpek, který se obával, aby jeho oblibu nechávat se svazovat někdo nevytáhl u jeho budoucích voleb. Angela je stále nápaditá, mohla by být trochu krvavější a kamera by mohla ukazovat trošku více, ale pořád to má alespoň nápad. O trkavá zvířátka samozřejmě nepřijdeme. A naprosto výborný je skladba podtrhující úvodní titulky. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

I trojka mě potěšila tahle jízda má pořád co nabízet a pořád si mě tábor dokáže držet a to je důležité. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na všetky tie mordy má Angela naozaj talent. Sú pomerne originálne a dobre vymyslené. Avšak mohli byť predsa len natočené o niečo neprístupnejšie. Opäť nadpriemerný prírastok do rodiny camp slasherov, tam kde sa Angela cíti najlepšie. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vidíme mladú holku ktorá je v zapätí zabitá kamiónom a z neho vystúpi Angela a zamení sa práve z touto už mŕtvou holkou a nikto nezbadá rozdiel.A práve sa otvoril camp kde Angela zabíjala.A preto je tam zas aby sa mohla troška vybujačiť.Ako som sa zoznámil s tou partiou idiotov,jasné že im nebudem fandiť aby prežili.Chovanie ako vždy sršalo primitivizmom a niektoré tie scénky boli viac než debilné.Myslel som si že po dvoch častiach ma nič neprekvapí ale mýlil som sa.Kde si sa naučila tak sekať do dreva?Drevo som nikdy nesekala ale sekala som do niečoho iného-Výrok roka!!!!Ale niektoré vraždy boli poňaté srandovné ako zbitie na smrť palicou alebo čistou drsnosťou sotenie do stanu a keď z neho vychádzala zaťala jej sekeru do chrbta,tak to bolo dobré ale viaceré zaujali.Ale zas neboli niektoré vidieť.Ale dej prekvapil rozdelili sa do troch skupín a Angela vyvraždila tu svoju,potom z malou lesťou za účelom vymeniť sa z inou holkou a zabila ju a vyvraždila aj druhú skupinu a potom sa pustila do tretej skupiny a tak konečne správny impulz.Určite najlepšia časť zo série. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Trojka pokračuje ve vyjetých kolejích. Angela má tuhý kořínek a vesele pokračuje v selekci táborníků, ale znovu se nedočkáme nějaké hororovější atmosféry. Kromě toho většina zabití postrádá vynalézavost a jsou offscreen. Komentovat trhliny v logice snad už nemá ani smysl. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tohle se mi ale fakt líbilo. Velice krátká stopáž, svižný tempo, sympatický postavy, častý mordy a opravdu velká nálož neskutečně černýho humoru. Samozřejmě se pohybujeme v ryze béčkových a nízkorozpočtových vodách, takže žádný velký gore se nekoná, ale mně to sedlo. Po všech těch současných sociálně uvědomělých emosračkách, je tohle provokativní a podvratný béčko jako živá voda. Při scéně, kdy se policajt se záchranářem domlouvají, že přeživšího pacienta krouhnou ještě v sanitce než dojedou do nemocnice, protože to byl hajzl, jsem se málem zadusil smíchy. ()

Reklama

Reklama