Sabaton - The Tour to End All Tours

(koncert)
  • USA Sabaton - The Tour to End All Tours (více)
Trailer

Ultimátní heavymetalový zážitek a oslava největšího turné Sabatonu v historii. Zažijte v kině monstrózní živé vystoupení legendární skupiny v koncertním filmu Sabaton – The Tour To End All Tours. Tento elektrizující snímek, natočený během evropského turné v amsterdamském Ziggo Dome v roce 2023, perfektně zachycuje esenci energických vystoupení Sabatonu a ukazuje schopnost skupiny vyprávět historické příběhy skrze heavy metal. (Pannonia Ent.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Dymnik

všechny recenze uživatele

Pro mě docela špatný výběr skladeb z nichž pouze 1916, Red Barona a Christmas truce  jsem si naplno užil. Ani technicky to nebylo nic extra. Na začátku několik rychlých skladeb (např. Ghost division) kde byly extrémně krátké záběry které v kombinaci s tím, že se jednalo často o detaily  a množstvím světelných efektů byly v podstatě nekoukatelné. Situace se však postupem času lepšila, záběry byly delší, bylo méně detailních záběrů a i se světelnými efekty se to nepřehánělo. Zkrátka druhá polovina byla koukatelnější. Možná to bylo i tím, že přehršel světelných efektů vystřídaly efekty jiné kupříkladu pěna (Soldier of heaven, Christmas truce). Tedy celkově dobrý a dobrý je za tři. Ještě jsem zapomněl. Když už na to člověk jde do kina mohly by být titulky CZ a nikoliv AJ. ()

Slarque

všechny recenze uživatele

Duff McKagan v Brně, Apocalyptica v Praze, a já jdu do kina? Nakonec to ani nebyl špatný nápad. Sabaton jsem poprvé viděl v prosinci 2007 předskakovat kapelám Gamma Ray a Helloween. Už tehdy měli na (asi tři) koncerty v ČR připravená trička s nápisem Metalizing Czech Republic na zádech. Kromě koncertního nasazení je v branži třeba mít i trochu fištrónu a zabrnkat na správné struny. V květnu 2023 v Amsterdamu už to byla sebejistá kapela, které klacky pod nohy házel snad jen režisér tohoto záznamu (Zpomalený záběr na zpěváka ve vypalovačce Into the Fire? Co tím chtěl říci? Vypadalo to rozhodně blbě). Zvuk měl naštěstí na starosti Joost van den Broek, takže aspoň v tomto ohledu bylo slyšet všechno. ()

rublik05

všechny recenze uživatele

Ne že bych byl nějaký velký fanoušek kapely Sabaton, ale jelikož metal v kině nebývá zas tak často, je třeba takové projekty podporovat. Navíc jsem byl zvědavý na jejich údajně velice povedenou pódiovou show. Většinu starších songů z playlistu jsem tak nějak znal nebo si je pamatoval z minulosti, takže mi výběr skladeb přišel úplně na pohodu. Co mě ale úplně posadilo na zadek, tak jednoznačně právě ta jejich pověstná spektakulární show. Snad ke každé písni byla nějaká tematická show, ať už například plynové masky, kouř a dým ve „Stormtroopers“, ikonický červený trojplošník s pianem v „The Red Baron“, nebo sníh z pěny v „Christmas Truce“. Zpěvák Joakim Brodén střídal různé uniformy a oblečky, světel, ohňů a pyrotechniky bylo pomalu jak u Rammsteinů, kluci si na tom dali fakt záležet. Líbil se mi i zvuk, byl studiově ošetřen tak, aby to v kině pořádně hrálo, přičemž se zachovala atmosféra živé nahrávky, takže opět velká spokojenost. Každý člen kapely do toho po celou dobu dával maximum, ze všech čišela ohromná energie a radost ze společného hraní, což nebývá úplně pravidlem a spousta nejen světových kapel jim může takovou společnou chemii na pódiu závidět. Po zhlédnutí záznamu zcela rozumím tomu, proč je kapela celosvětově tak populární a proč ji její fanoušci tak milují. Moc příjemný zážitek. 9/10. ()