Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po půlročním pobytu v Anglii se Pia na Vánoce vrací domů do Stavangeru. Chce se setkat se svým (snad stále ještě) přítelem Kristofferem, který tam měl odletět s ní, ale v posledním okamžiku Piu zklamal. Když se dostane do Kristefferova bytu, čeká ji nepříjemné překvapení: Kristoffer zmizel, a nikdo neví, kde je. Pia se při svém pátrání po Kristofferovi setkává s více či méně nespokojenými a zklamanými lidmi. Vegar nemůže spát a frustrovaný z jedné domnělé fyzické vady. Raper Gary je zklamaný z toho, že nejsou problémy, o kterých by mohl rapovat. Angličan Wayne přišel do Norska kvůli nenaplněné lásce. Kytarista Stian pracuje v zahradnictví, protože kvůli Kristofferovi se neuskutečnila smlouva na desku. Taky s jedním velmi zásadovým taxikářem. A dalšími. Uprostřed toho všeho se objeví Vánoční skřítek a začnou se dít věci. (Severská filmová zima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

laik_60 

všechny recenze uživatele

hmm, čakal som predsa len čosi viacej, súc namaškrtený nórskymi komédiami z posledných 15-20 rokov. Nevadil mi prechod zo šedivej prítomnosti do farebnej minulosti, ale námet ma až tak nezaujal. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Konečně jeden z filmů, kde nemusím hledat kdo koho hraje. Pia je Pia, Kristoffer je Kristoffer a tak dál, paráda. Na debut Arilda Ommundsena to není vůbec špatný snímek i když tu předloženou formu barevné minulosti a černobílé současnosti jsem už v některém jiném filmu zaregistrovala. Soucítila jsem s Kristofferem, protože fobie z dopravních prostředků mně není až tak vzdálená a soucítila jsem s Piou, protože ta nejistota v jejich vztahu musí být psychicky ubíjející. Možná ještě hlubší prokreslení postav a vypíchnutí jejich emocí by Mongolandu určitě prospělo. Tak to vidím možná ale jenom já. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů, ve kterých si zahrál Kristoffer Joner. Taková norská Nuda v Brně. A nejen díky tomu, že film je zčásti černobílý. Zprvu měl být černobílý úplně, ale pak zbyl nějaký barevný materiál z natáčení filmu Detektor, takže byl Mongoland zpestřen barevnými flashbacky do minulosti. Příběh se odehrává ve Stavangeru (takové norské Brno) před Vánoci. Pia se vrací po půl roce v cizině a chce najít Kristoffera, aby zjistila, zda spolu ještě chodí. Potkává se spoustu všelijakých lidiček s občas prapodivnými životními trápeními. V podstatě jde o takovou skládanku stavangerských vtípků, kterou trochu drží pohromadě příběh Pii a Kristoffera. Za zmínku možná stojí i to, že všechny postavy jsou pojmenované po hercích, kteří je hrají. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Arild Østin Ommundsen sa stále kochá a ako vidím vždy aj kochal nezávislými filmami (artom sa to nazvať nedá.) Prirovnania k Nude v Brne sú vystižné, rozdiel je len v tom, že tá česká ma bavila, ale tá nórska ma irituje. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Film měl být původně kompletně celý černobílý. (Pumiiix)

Reklama

Reklama