Reklama

Reklama

Totally F***ed Up

  • Austrálie Totally F***ed Up (více)

Obsahy(1)

Režisér Gregg Araki se ve filmu „Totally F****ed Up!“ opět věnuje svým oblíbeným tématům sexualitě a společenské revoltě. Film kombinuje klasickou a "amatérskou" dokumentární kameru. Děj se točí kolem partičky mladých gayů a lesbiček žijících v LA. Rodiče je vykopli z domu, takže jsou permanentně bez peněz a nudí se. V lásce se jim taky příliž nedaří, střídají partnery a občas si musí přivydělat i na chodníku. Pokud má život stát pořád stejně za h...o, pak sebevražda nemusí být úplně od věci. Tedy hlavně pro Andyho (James Duval) kterému se v hlavě začíná rodit plán. Ostatně právě část jeho monologu se odrazila i v názvu filmu. (xliberator)

(více)

Recenze (4)

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Film je z roku 1993 a kdybych ho viděla tenkrát, byla bych jako teenager v rozpuku asi nadšená. Filmů o mladých a neklidných bylo natočeno spoustu. Všichni vždy řeší stejné problémy - láska, sex, smysl života, přátelství, atd.., zde byla "navíc" pouze odlišná sexuální orientace. Jak říkám, v roce vzniku asi bomba, teď po letech už výpovědní hodnotu dost ztrácí. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

S Arakiho postavami by sme si asi viac užili na Spotify, než v tomto filme. Inak klasika New Queer Cinema, jasne cítiť vplyvy No Wave Cinema, raného Jarmuscha, Richarda Kerna aj Dereka Jarmana. Výborné do diptychu s No Skin Off My Ass od Bruca LaBruca. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

''Another gay movie by Gregg Araki'' ....Gregg asi nikdy nenatoci pure hetero movie without drugs and Aliens. Takze pokud to vezmeme jako jeho rozjezd, tak zde mame jeho oblibene veci a to jsou 1) homosexualita 2) drogy 3) mimozemstani(tady opravdu v male mire) ...bandicka slozena z 3 gay chlapcu a 2 lesbicek se protlouka nudou vsedniho dne a sem tam resi sve drobne teenage starosti. Na rok 1993 to bylo ponekud odvaznejsi dilko a par scen jsem si schuti pretocil, jinak myslim, ze v dnesni dobe jiz tento snimek nikoho zasadne sokovat nebude. ()

Reklama

Reklama