Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Vrata do podsvětí (The Gate) z roku 1987. Terry, kamarád Glena z prvního dílu, pronásledován vzpomínkami na hrůzné zážitky při otevření Brány do pekla a vypuštění prastarého démona, se rozhodne démony znovu vyvolat a spoutat jejich sílu. Při obřadu je vyrušen třemi svými přáteli Johnem, Moem a Liz. Terrymu přesvědčenému o vyvedeném obřadu se začnou plnit všechna jeho tajná přání, ale nic není zadarmo. Brzy se vše otáčí proti němu a pozdě zjišťuje, že ho i jeho přátele už démoni ovládají. Poradí si Terry s prastarými démony a uzavře konečně Bránu do temného světa? (balba)

(více)

Recenze (29)

choze 

všechny recenze uživatele

Takács se po třech letech vrátil ke svému dětskému horůrku a s původním odrostlým hercem natočil teenagerovské pokračování. Už první film nebyl žádný zázrak a dvojka s plněním teenagerovských přání měla potenciál, ale scénář je slabý a atmosféra žádná. ()

Hakha odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle dílo jsem si půjčil před mnoha lety kvůli traileru, který se mi líbil, ale ze samotného filmu jsem byl velice zklamán, bylo to nudný, nenapínavý a jako horor bych to vážně nebral. Nemohu dát nic jiného než odpad... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Počas starobylého rituálu nadviažu štyria teenageri kontakt so svetom démonov. Následkom tohto obradu je to, že sa im v reálnom živote začnú plniť ich tajné priania a túžby. Sú z toho nadšení. Chcú si to naplno užiť. Avšak rýchlo zistia, že to čo im démoni doprajú nemá dlhého trvania. Všetko sa im to začne doslova meniť na sračky. Dôjde im, že urobili obrovskú chybu, keď sa nerozvážne zahrávali s temnými silami. Otvoria preto znova medzidimenzionálnu bránu, aby sa pokúsili zvrátiť účinky rituálu. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

K čemu buchty když máme démony! Jo tak tohle je slušná žánrová prácička z doby kdy horory nebyli ještě úplně vyčpělý a uměli přijít z originálními nápady. Volně přeloženo démony můžete použít ke splnění svých přání, ale je to dvojsečný a přání nemusí pak vždy být otcem myšlenky. Je to každopádně úlet a uznávám, že to nemusí každýmu sednout, ale i tak se mi to hodnocení zdá trochu nízký. Nu což mě tahle směs šíleností černýho humoru a perfektních masek dokonale uspokojila. Ani se mi nechce věřit, že to dělal Tibor Takács jehož režisérská kariéra se o nějakých pár let později propadla do slušných sraček. Tomuhle ústřelu, ale nemám téměř co vytknout, podobně originální zpracování se v dnešní době kdy žánr hororu padá do čím dál tím větší rutiny už nevidí a já jsem za podobný starý kousky rád. Kouzlo nostalgie tu prostě funguje a proto nemám problém to trochu nadhodnotit a udílím 95% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Po výborné jedničce jsem si musel ihned pustit pokračování, ze kterého se bohužel vytratila ta skvělá atmosféra a dějově to spíše spadlo do béčkových vod a ještě k tomu do středoškolského prostředí. Pár dobrých momentů se tu najde. Konečně je tu více času s démony, kteří se tu ukážou v plné kráse, ale jinak se mi to už tolik nelíbilo jako jednička. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování o kterým jsem ještě donedávna vůbec netušil, že vůbec existuje se za mě moc nepovedlo. Kouzlo jedničky je nenávratně pryč. Nevím jestli je to tím, že jsem film neviděl kdysi jako jedničku a vidím ho prvně až teď ale nemyslím si, že je to vyloženě tím. Pár momentů se sice povedlo ale jako celek mě to prostě nebavilo. I tak jsem ale rád, že jsem po těch x letech zjistil, že The Gate(1987) má nějaký pokračování a já jsem ho mohl viděl. Vyloženej průser to není ale víckrát to vidět nemusím. 2hvězdy ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Bylo pěkné, že si i někdo takový jako Tibor Takács užíval své dny slávy alespoň jednou za svou kariéru (díky první The Gate). Jak už to tak však bývá, nenasytnost zapříčinila natočení pokračování, které však, místo aby svého předchůdce předčilo (hlavně kvalitou), tak mu spíše pomyslně ublížilo. Oba díly jsou totiž odlišné jako noc a den. Zatímco jednička se nese v duchu „pohodového rodinného hororu“, tak dvojka se rozhodla více přitvrdit a humorné situace vystřídaly spíše ty bizarní. Na tom by samozřejmě nemuselo být nic špatného a někteří to možná přijali s povděkem, ale já viděl největší slabinu v samotném neuceleném scénáři. Bylo tady několik opravdu vydařených a dalo by se říci i lehce „nechutných“ scén, ovšem citelně zde skřípala především samotná atmosféra, což už tak skvělé nebylo. Zatímco jednička měla ještě takový nádech nevinnosti a zhruba od poloviny se začalo napětí stupňovat, tak tady se to celé vezlo na jedné vlně a naopak ke konci se začala kvalita rapidně snižovat. Mohl za to samozřejmě i fakt, že Louis Tripp prostě není ideálním hercem (potažmo jeho postava) k tomu, aby se z něj měl stát hlavní tahoun celého filmu. Minule skvěle doplňoval Stephena Dorffa, ale tady už neměla jeho postava takovou šťávu. 40% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak máte radi béčkové horory a náhodou ste to dokonca prvýkrát videli v nemčine na satelitnej stanici, určite ohodnotíte rovnako. Ak nie lepšie. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Jak se z celkem nadějného žánrového režiséra stát během čtyř let rutinérským nýmandem, a jak udělat z pokračování zábavné a pohodové dětské hororové klasiky depresivní, debilní, ošklivý a po všech stránkách špatný film. Nechápu, co tímhle Takács sledoval, jestli měl nějaké osobní problémy a promítlo se to do filmu, ale úplně všechno je v tomhle filmu hnusný. Hnusní herci, hnusná hudba, hnusný počasí, hnusný lokace, hnusnej humor, hnusný triky, hnusná kamera, hnusnej obraz, hnusný WTF finále, hnusný všechno. Na zkažení nálady zaručeně dobrý. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Mě se dvojka líbila víc než jednička. Především přeměny lidí v démony byli dobře provedené. Občas mi to připomělo film moucha. Démoní svět na konci filmu je pak správně fantasy. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Po dvou letech od časů prvního dílu se hlavní hrdina s partičkou kamarádů rozhodl opět oživit démony. Tentokrát démoni přicházejí z lidského nitra a mění své hostitele na démony. Je to horor pro mládež a ke konci to vypadá spíš jako fantasy s obludami ala Pán prstenů. Na tohle koukat jedině jako na pokračování (naprosto zbytečné) prvního lepšího dílu, jako samostatný horor bych to opravdu nedoporučoval. Slabé ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Já tuhle dvojku rozhodně nezatracuji, děj a atmosféra byly sice lepší v jedničce, ale tady zase oceňuji masky démonů. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračovanie priemerného prvého filmu. Nič viac, nič menej. Spoločná je len hlavná postava, ktorá bola v pôvodnej časti vedľajšia a to je asi tak všetko. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Tak toto je klasika klasik, dokonalé béčko se vší co k němu patří. Povinost pro všechny milovníky filmové zvrhlosti a konzumenty braku....Škoda jen,že se mě to nepodařilo ještě sehnat ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Víceméně spíš srdeční záležitost. Vždyť první a druhou Bránu jsme krátce po revoluci hltali na VHSkách v době, kdy výběr byl mizerný. ()

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Teda nechapu co se vam vsem na tomhle horurku nelibilo protoze to byl ulet. Pribeh sice neni nic extra ale porad je lepsi nez ty vycpely srajdy co se toci dneska. K tomu bombasticky oldschool triky a par vydarenych vtipku dela z tohodle snimku nostalgickou jizdu ()

Reklama

Reklama