Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se Vánoce a v Santa Clausově sídle na Severním pólu to sice hučí obvyklým předvánočním shonem, jenže tomu tentokrát něco chybí. To proto, že Santa Clausovo nadšení se změnilo v hluboké rozčarování a depresi. Na vině je všechno to lidské sobectví a chamtivost a mrzutý Santa se nakonec při pohledu na rok od roku stále kratší seznam hodných a stále delší zlobivých lidí rozhodl, že tentokrát už opravdu není důvod, aby se namáhal a když se na Vánoce vykašle, udělá jen dobře. Jeho dcera Kristin se však rozhodne Vánoce zachránit a přesvědčí otce, aby dal lidem ještě jednu poslední šanci. Pokud dokáže, aby se alespoň jedna jediná z těch špatných rodin napravila, a místo braní bude chtít dávat, odloží Santa Claus svou dovolenou na Havaji a vrátí se ke svým saním a dárkům. A to se zdá velmi nepravděpodobné, protože rodina Morganových, kterou si Kristin vybrala vypadá jako naprosto ztracený případ. Ovdovělý Bill Morgan je na první pohled nevyléčitelný workoholik a jeho dvě zhýčkané děti Kyle a Brittany, které zoufale postrádají matku a zdivočely natolik, že připomínají spíš zlé skřety, bavící se týráním dívek najatých jako au- pair. Navíc je tu Kristinina starší sestra Rudolfa, která hodlá převzít celý podnik a je připravená udělat cokoli, aby Kristin její záměr překazila. Dívka se však nevzdá a protože děti právě úspěšně vyštvaly další au-pair, rozhodne se přijmout uvolněné místo. Čeká ji téměř nadlidský úkol. (TV Nova)

(více)

Recenze (4)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se pro mne již stal takovou vánoční klasikou, kterou si už asi od roku 2005 pravidelně každé Vánoce pouštím dva až tři dny před Štědrým dnem. Těžko říci, v čem pro mě kouzlo tohoto filmu spočívá. Snad je to možná v tom, že film je úžasně hřejivý a lidský, že je o naději, o víře a že je plný optimismu a úžasné vánoční nálady. A díky těmto faktům mne snad nikdy neomrzí tento film si jednou za rok před Vánoci pustit. Už si zkrátka našel místo v mém vánočně rozněžnělém srdci. Děj filmu je velice jednoduchý. Santa Claus odmítá roznášet dárky, protože ze seznamu hodných dětí vypadlo velice mnoho dětí. Jeho dcera Kristin, která Vánoce miluje, se s tím však nehodlá smířit a uzavře s otcem dohodu, že jestliže jednu rodinu ze seznamu zlobivých dokáže vrátit na seznam hodných, tak Santa bude roznášet. A tím se dostává do rodiny Morganových a čeká jí opravdu mnoho práce. Takže jak vám určitě došlo, je to dějově velice zajímavý film, který mne nikdy ani jednou nenudil a který mi jednou za rok dokáže vykouzlit úsměv na tváři a navnadit mne na tu pravou vánoční náladu. A o to mi u vánočních filmů jde. A protože film Tehdy o Vánocích je z mé strany skutečně pečlivě prověřovaný už několik let a nikdy se mi neomrzel, tak nemohu jinak, než ocenit nadprůměrným hodnocením, v tomto případě jsou to čtyři hvězdičky. A pokud vás tento film zaujme, tak vás zvu i ke zhlédnutí druhého dílu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tibor Takács má punc béčkového režiséra, ktorý točí brakové nízkoropočtové nezmysly. Hlúpe scénare, príšerní herci, smiešne digitálne triky, prostoduchá réžia. Pár krát ma však príjemne prekvapil. Naposledy pavúčim horrorom "Spiders" a hlboko sa mi do pamäti vryl aj jeho snímok "The Gate" z roku 1987. Takže som bol celkom zvedavý ako zvládne film s vianočnou tématikou. Takács však vôbec nedokázal navodiť vianočnú atmosféru. Bola to príšerná nuda. Horko ťažko som to zvládol dopozerať až do konca. * ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama