Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Mikuláš Mysliveček má v hudební škole značně malý plat. Ale má také dominantní snoubenku Simonu, rovněž učitelku, toužící zoufale po vdavkách, starého podivínského otce v domově důchodců, o kterého se stále musí starat. A v neposlední řadě vlastní velikého psa, jenž je zdrojem jeho neustálých malérů a potíží. Mikulášův dobrý přítel barman Viktor mu poradí, aby si přivydělával jako placený společník (nikoliv ovšem gigolo), což znamená přijmout nabídku agentury a bavit a obšťastňovat osamělé dámy (ovšem bez sexu). Nesmělý učitel se tak seznamuje s ředitelkou banky, půvabnou inženýrkou Jiřinou Sukovou, rozvedenou emancipovanou ženou se sedmiletým synem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Milá, lidská, civilní inscenace s příjemnými herci, bezva slovními vtípky a toto všechno je jako ze života - zvlášť scéna v bance ;-) Slyšel jsem říkat, že Jaroslav Dušek hraje pořád stejně, ale mě to jaksi...ani nevadí. A Alena Antalová příjemně potěší. Je příjemná na pohled :-) -TO VYZNÁNÍ VČERA...TO JSTE MYSLEL VÁŽNĚ? -ANO. SBOHEM. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pohodová ničím neurážející televizní podívaná s výborným Duškem v hlavní roli. Většina herců své party sehrála s lehkou přřirozeností, scénář a z něj plynoucí děj je sepsán relativně zábavně a v odlehčeném duchu. Superlativy na toto dílko pět nehodlám, ale stejně tak jej nebudu ani zatracovat, či vinit z plagiátorství. Myslím, že 3 hvězdičky jsou minimum, co si tenhle snímek zaslouží. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo trošku MOC NEDOTAŽENÉ. O tom, že skvělí herci zachraňují, co se dá, se nemá cenu bavit, je to tak. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ach jo, začíná mi připadat, že když někdo uvidí TV film made in Cezech republic (výraz Česko používat nebudu, ten už byl používán ve 2. světové válce a všichni víme, kdo ho vymyslel) natočený po roce řekněme 1989, už ho předem odsoudí. Samozřejmě, není dokonalý a jsou tu nějaké ty chybky, ale já jsem se docela příjemně bavil. Je to taková milá a úsměvná oddechovka na nedělní večer, víc od tohoto filmu asi ani čekat nemůžeme. Můj oblíbenec z tuzemské filmové scény Jaroslav Dušek byl jako vždy excelentní, ostatní se také snažili. 4*, stojím si za tím. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Krásná a lidská inscenace zabývající se tématem nehynoucím: láskou. Na J.Duška je radost pohledět a M.Vašut si zahrál také perfektního a nesympatického záporáka. Po letech opětně skvěle zpracovaná inscenace. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Trochu klišózní, ještě tolik neokoukaný Dušek se snažil, ale občas skřípal, až to bolelo. Ostatní herci byli mimořádně slabí, nevýrazní a jejich výkony byly přinejmenším amatérské. Až na jednu vyjímku: výtečná a krásná Alena Antalová to stačila odtáhnout sama, přestože taky nic nezahrála. Jasný důkaz toho, že milý úsměv a něžná krása láme i ty nejotrlejší:-))) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Docela slušný (ale nikoli dokonalý) scénář je základem vydařené komedie, při které je doslova radost sledovat všechny ty vynikající herce. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Mikuláš? Ano, já totiž mám dvě jména. Mikuláš Bedřich, protože tatínek byl Mikuláš, něco jako byl Mikuláš Aleš a maminka, ta měla strašně ráda Smetanu, tak jsem taky Bedřich. Cyklus životních a profesních eskapád smolařského houslového virtuosa Mikuláše Myslivečka by patrně nebyl tak zábavný, nebýt Jaroslava Duška a jeho vybroušené slovní ekvilibristiky. Jenže hláška stíhá hlášku a nakonec se z toho vyklubala solidní komedie, která neurazí a tu a tam srdečně pobaví. Navíc naprosto dokonalá vsuvka v podobě sžíravé parodie tzv. uměleckého snobismu a jako vždy typově přesný Marek Vašut v roli egoistického hňupa. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Milá, nenáročná komédia s výborným Duškom v úlohe dobráckeho učiteľa hudby. Príjemne ma prekvapila aj Antalová, nielen na pohľad. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Sice jaksi prvoplánovité, předvídatelné a vcelku nepřekvapivé, ale obecně celkově zábavné s Antalovou v růžových šatech jako naprostým vrcholem. Velmi zvláštní, v ničem jiném, v čem jsem ji viděl, mi nepřišla tak zajímavá, příjemná a dobrá. Dušek tradičně vypadá, jako by moc tlačil na pilu, ale to on snad jinak nehraje, přišel mi místy trochu křečovitý, zato Somr, při tom málu místa, co dostal, prostě nakráčel, všem nakopal prdele a zase zmizel. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Bohužel překombinované a velmi málo pravděpodobný děj. Opravdu si nedovedu představit, že by si náměstkyně z banky namluvila takového losera. Takové zázraky se zkrátka nedějí. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Průvodním znakem filmu je neohrabanost. 1) Neohrabaná režie pracuje s dost mizerným scénářem a neohrabaný snímek nabízí pomalou a polopatickou zábavu._____ 2) A to vše navzdory výbornému hereckému obsazení (Dušek, Holubová, Somr, Vašut) i příjemnému námětu. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Ona to v podstatě byla taková blbůstka, ale docela milá, pěkně to odsejpalo a byly tam i docela vtipné momenty. Takže taková lehce nadprůměrná jednohubka nikoliv nevábné chuti. ()

sek 

všechny recenze uživatele

Základní zápletka filmu až příliš připomíná oscarového Kolju: chudý hudebník a starý mládenec s jedním velmi svérázným rodičem a řadou drobných vedlejších kšeftíků přijme kvůli nedostatku peněz jeden na první pohled šílený kšeft. Jinak jde ale scenárista David Šimon naštěstí vlastní cestou a svého hrdinu staví do vskutku šíleně trapných a šíleně komických situací. Nedokáže ale potenciál takových scén plně využít a příliš brzy od nich utíká. Naštěstí jsou tu ale velmi dobří herci (zejména Jaroslav Dušek, Alena Antalová a Eva Holubová), kteří navzdory nedopilovanému scénáři a zdrženlivé režii Miroslava Soboty dokáží své postavy pevně uchopit a rozehrát ve všech valérách jejich tragikomického bytí. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film s nezajímavým dějem, díky slabému scénáři, který by v pohodě vystačil na krátkou povídku. Herecky obsazená velice solidně, ale když není co hrát... ()

Reklama

Reklama