Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Učitel Mikuláš Mysliveček má v hudební škole značně malý plat. Ale má také dominantní snoubenku Simonu, rovněž učitelku, toužící zoufale po vdavkách, starého podivínského otce v domově důchodců, o kterého se stále musí starat. A v neposlední řadě vlastní velikého psa, jenž je zdrojem jeho neustálých malérů a potíží. Mikulášův dobrý přítel barman Viktor mu poradí, aby si přivydělával jako placený společník (nikoliv ovšem gigolo), což znamená přijmout nabídku agentury a bavit a obšťastňovat osamělé dámy (ovšem bez sexu). Nesmělý učitel se tak seznamuje s ředitelkou banky, půvabnou inženýrkou Jiřinou Sukovou, rozvedenou emancipovanou ženou se sedmiletým synem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Phillo 

všechny recenze uživatele

Formálny film s veľkou dávkou nudy a neoriginality, ktorý sa až priveľmi snaží byť niečím diametrálne odlišným. Avšak stokrát omielaný príbeh nezachráni ani vynikajúci Dušek v hlavnej úlohe, ktorému už nikto nesekunduje. Absolútnym vrcholom trápnosti je Marek Vašut, ktorý kde sa zjaví tam sa zjaví (a že sa teda zjavuje dosť často) stále hrá to isté a to „bohatého gentlemana, ktorému niekto lezie do kapusty“. 30% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Mikuláš? Ano, já totiž mám dvě jména. Mikuláš Bedřich, protože tatínek byl Mikuláš, něco jako byl Mikuláš Aleš a maminka, ta měla strašně ráda Smetanu, tak jsem taky Bedřich. Cyklus životních a profesních eskapád smolařského houslového virtuosa Mikuláše Myslivečka by patrně nebyl tak zábavný, nebýt Jaroslava Duška a jeho vybroušené slovní ekvilibristiky. Jenže hláška stíhá hlášku a nakonec se z toho vyklubala solidní komedie, která neurazí a tu a tam srdečně pobaví. Navíc naprosto dokonalá vsuvka v podobě sžíravé parodie tzv. uměleckého snobismu a jako vždy typově přesný Marek Vašut v roli egoistického hňupa. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Milá, lidská, civilní inscenace s příjemnými herci, bezva slovními vtípky a toto všechno je jako ze života - zvlášť scéna v bance ;-) Slyšel jsem říkat, že Jaroslav Dušek hraje pořád stejně, ale mě to jaksi...ani nevadí. A Alena Antalová příjemně potěší. Je příjemná na pohled :-) -TO VYZNÁNÍ VČERA...TO JSTE MYSLEL VÁŽNĚ? -ANO. SBOHEM. ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Pro mě dosud skrytá záležitost, o to však milejší překvapení..Dušek je úžasný, zbožňuji jeho mluvený projev a tady ve spolupráci s okouzlující Antalovou odtáhli prakticky celý děj..přijde mi to maličko jako variace na bajku ve které chuďas ke štěstí přijde..neméně dobré jsou i epizodní role celé plejády významných českých herců, např. Vašut, Vlach, Holubová, Přeučil, Somr a několik dalších..opravdu milý a lidský příběh.. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Trochu klišózní, ještě tolik neokoukaný Dušek se snažil, ale občas skřípal, až to bolelo. Ostatní herci byli mimořádně slabí, nevýrazní a jejich výkony byly přinejmenším amatérské. Až na jednu vyjímku: výtečná a krásná Alena Antalová to stačila odtáhnout sama, přestože taky nic nezahrála. Jasný důkaz toho, že milý úsměv a něžná krása láme i ty nejotrlejší:-))) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama