Reklama

Reklama

Slovácko sa nesúdí

(seriál)
Československo, (1975–1984), 7 h 9 min (Minutáž: 31–43 min)

Režie:

Petr Tuček

Předloha:

Zdeněk Galuška (kniha)

Hrají:

Jozef Kroner, Oldřich Velen, Stanislav Hájek, Ilja Prachař, Oldřich Vykypěl, Jiří Lábus, Vlasta Peterková, Pavla Severinová, Josef Somr, Zdeněk Kryzánek (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Museli by ste hľadať poriadne dlho a prejsť nejednu dedinu, či mestečko, aby ste našli takých, ktorí by sa im aspoň trochu mohli rovnať. Pagáč a Klásek sú jednoducho príliš svojrázni muži na to, aby ste ich stretli iba tak. Týchto dvoch už sotva môže niečo prekvapiť. Azda len strata zmyslu pre humor, ktorým vyriešia každý problém. Bez akéhokoľvek zaváhania... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (178)

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Som Záhorák a Moravské Slovácko je ako múj druhý domov. Oblast kde sa natáčal tento seriál je mi velmi dobré známá. Jura Klásek a Matúš Pagáč tu zažívajú samé dobrodružstvá a dokonalo nás bavjá. Tak neváhajte a podívajte sa na tento podla mňa kultový seriál, kerý má stále tú neopakovatelnú atmosféru. Fírnajs kurník. ()

Trescha 

všechny recenze uživatele

Toš Pražáci to nepochopjá. No,ale je fakt že než ten jejich zpívavý dialekt "viď helď,koukej" to raději kulku do palice..Ale nee každý nech mlůví jak mu huba narůstla no né? Já sa u tejto "telenovele" z mojého rodného kraja dycky bavim...Aj dyž je fakt že nekerým Pražským hercom tá naša spisovná moravština doslova krůtila pyščiskama:-D ()

Reklama

herrbierer 

všechny recenze uživatele

Co díl, to skvost. Inteligentní příběhy v kombinaci se slováckou náturou aneb konečně někdo neukazuje moraváky prvoplánově jako blbé vidláky. Herecké výkony jsou všechny skvělé, ale s přehledem tomu vévodí Jozef Kroner. Divoká slovácká hudba a vůbec folklór jako řemen. A to ani nejsem Moravák, nýbrž Čech jako poleno. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Zdenek Galuška, Petr Tuček, Jaroslav Dietl .. Kultovní slovácká záležitost, která zaručeně pobaví. Výtečně obsazená hlavní dvojice je bezesporu zárukou kvality. Navíc se v epizodních rolích vystřídá slušná plejáda československých herců, byť ne přímo zapadajících. A příběhy .. velice povedené. Mám k venkovu blízko, tady je to sice v jiné době než znám, ale své přetrvávající kouzlo to má. Díky střídmé stopáži se jedná o seriál, který si kdykoliv dám s chutí znovu. 70% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Musím se přidat k davům, který tento geniální seriál chválí. Dlouho jsem čekal, až dostanu možnost Slovácko sa nesúdí vidět, ale když opravdu přišla, byl jsem v šoku. Vcelku jednoduché dílo dokáže diváka okouzlit nejen díky krátké stopáži, která mu více než svědčí ale také díky úsměvnému folklornímu humoru a hlavním představitelům. 80% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (14)

  • Stařeček Pagáč (Jozef Kroner) říká nad rozpitým demižonem slivovice, že mu ho dala jeho žena ke zlaté svatbě, což je 50. výročí sňatku. Později při scéně na hřbitově je vidět, že se stařenka Pagáčová, která nedávno zemřela, dožila 59 let. Svatbu by tak mohli mít nejpozději v jejích 9 letech. (cundak)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama