Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V první epizodě se nejen seznámíme s řezníkem Rudolfem Vandasem, třetím tohoto jména, jeho dcerou Šárkou nebo čalounickým učněm Vaňkem, který Šárce přináší dárek – křeslo. Postupně se na obraze objeví i Rudolfova manželka, pomocnice v obchodě a celá řada hvězd populární hudby. S nimiž se trochu nerudný řezník často pohádá. Naštěstí se ale díky vlivu své dcery a „kouzelného“ křesla Rudolf naučí opustit alespoň na chvíli šedou realitu a začít doopravdy snít. V tomto dílu se z něj například stane zámecký pán, který na svém sídle přivítá nejen Waldemara Matušku, Helenu Vondráčkovou, Martu Kubišovou, ale například i Václava Neckáře a zazní v něm i písnička o Beatles a Lady Jane z repertoáru Rolling Stones. Některé písně museli zpěváci odzpívat na koni, a byť se jednalo o playback (písničky byly natáčeny ve studiu Na Petynce), i tak se jednalo o netradiční místo pro zpěv. V rámci dílu dokonce dojde i na šermířský souboj nápadníka Vaňka s Václavem Neckářem o Šárčinu ruku, ale vše naštěstí skončí všeobecným smírem. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Toho tvýho pana Nelsona bych nechal rozbourat dve půlky telete a hned by ho přešli roupy vohánět se šavličkou!" Nabrúsený mäsiar Vostřel má v v práci permanentné konflikty s nespokojnými zákazníčkami, nezodpovednými dodávateľmi aj vyberavými mudrujúcimi populármi. Preto mu padne k duhu magické kreslo, ktoré ako dar od nápadníka Hrzána obdrží dcéra Janžurová a v ktorom často a rád uniká z reality do snových vízií zámockého pána. Príbeh aj herecké výkony celkom fajn, ale oné vízie spočívajú v návštevách dobových hviezd populárnej hudby (väčšinou českých, jedného nemeckého a hlasu Dušana Grúňa bez osobnej účasti) a tak minimálne tretinu času tvoria nie píliš nápadité videoklipy v štýle "chvíľa pre pesničku", ako napríklad Matuška a Vondráčková cválajú na koňoch a spievajú Tisíc mil. V svojej dobe asi objavné, dnes už trošku nuda. Zatiaľ dobré, uvidíme v ďalších častiach. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seznámení s řeznickým mistrem Rudolfem Vandasem a jeho rodinou. Scénárista Jaroslav Dietl přišel s arzenálem, který se nemohl minout účinkem – s postavami, jejichž bezprostřednost je odrazem tehdejší doby. Kombinace fádní všednodennosti s nereálným prostředím snových představ je spoluutvářena v rámci jednoho z největších fenoménů šedesátých let: za účasti populárních osobností tehdejší popmusic. Písničky: Tisíc mil (Waldemar Matuška a Helena Vondráčková), Chrám svatého Víta (Václav Neckář), Mít tak půvab (Pavlína Filipovská), George, Ringo, John a Paul (Vlasta Bláhová), Lady Jane (Václav Neckář), Bílý stůl (Marta Kubišová), Pihovatá dívka (Pavel Novák), Dobrou noc (Waldemar Matuška), Sag mir wie (Udo Jürgens) a Nobody Knows (Udo Jürgens). ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom že i když máte chování řezníka můžete se změnit...😉 Helena Vondráčková a Waldemar Matuška - Tisíc mil Václav Neckář - Chrám svatého Víta Pavlína Filipovská - Mít tak půvab Slovenská Písnička "Pár minůt" netuším kdo to je Vlasta Bláhová - George, Ringo, John a Paul Václav Neckář - Lady Jane Orchestrálka ???Krautanger Marta Kubišová - Bílý stůl Waldemar Matuška: Dobrou noc Udo Jürgens - Sag mir wie - Pavel Novák - Pihovatá dívka Udo Jürgens Nobody Knows ()

Galerie (46)

Zajímavosti (1)

  • V prvním dílu se objevila i poměrně známá tvář pop music z tehdy kapitalistického západu. Dvě písničky si v něm totiž zazpíval rakouský zpěvák Udo Jürgens, který rok předtím zvítězil v hudební soutěži Velká cena Eurovize (dnešní Eurovision Song Contest) a který pro stejnou soutěž napsal v roce 1968 píseň „Tausend Fenster“, jíž tam pod vlajkou Rakouska zazpíval Karel Gott. (sator)

Reklama

Reklama