Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí epizodě se vše točí kolem Šárky a zejména jejích názorů na módu a úzkoprsé úsudky učitelů, rodičů a vůbec dospělých. Mladá slečna sní o světě módy a módních přehlídek a oblečení se pro ni stává téměř alfou a omegou bytí. V reálném světě se tak dostává do konfliktu s učitelkou, která po ní vyžaduje střízlivější styl oblékání. I kvůli tomu si zve Šárčiny rodiče do školy. Dívka se snaží zabránit nejhoršímu, takže nenápadně ovlivňuje otce Rudolfa, aby ho dostala na svou stranu, což pokračuje sérií jeho reálných i snových konfliktů s učitelským sborem. Jako vždy vše dobře dopadne, čemuž opět napomáhá celá řada zpěváků a zpěvaček, nově například včetně Judity Čeřovské, Karla Štědrého nebo Pavla Nováka, ale také vysněný přílet návrháře Christiana Diora do Prahy. Z dodnes známých písniček v této části zazněla třeba „Pojď se mnou, lásko má“ nebo „Podívej, kvete růže“. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

mikulem

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V této epizodě zazní podle mě nejlepší píseň celého seriálu (lepší než Modlitba pro Martu) Denně čekám Marty Kubišové. Je to převzatá píseň, v originále jde o Anyone Who Had A Heart a zpěvačku Dionne Warwick, autorem hudby je Burt Bacharach. V originále je to pomalá soulová skladba. Verze pro Martu je rychlá a má neskutečnou energii, hned s prvními tóny mi naskočí husí kůže. I český text mi připadá lepší než ten původní. Den se zpátky nevrací. Běžně tenhle žánr neposlouchám a tento komentář je pro mě způsob, jak se vypořádat s emocemi, které ve mně ta skladba vyvolává, už od chvíle, kdy jsem ji slyšel poprvé. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak by to vypadalo, kdyby se ve škole dbalo především na promyšlené módní kreace. A na pravdomluvnost. Nádherná karikatura Zdeňka Nejedlého v podání Darka Vostřela! Písničky: Muž a žena (Judita Čeřovská), Pojď se mnou, lásko má (Waldemar Matuška), Bi-bom (Karel Štědrý), Líbej mě, lásko má (Jaromír Mayer a Eva Pilarová), Bráním se dojetí (Václav Neckář), Denně čekám (Marta Kubišová), Jarní víra (Laďka Kozderková), Hádej, hádej (Pavel Novák), Růže kvetou dál (Helena Vondráčková) a dva hity od německé popové a beatové skupiny Joy & The Hit Kids. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Ke mně chodí do krámu nakupovat celé ministerstvo školství!" Rieši sa otázka vhodnosti fintenia sa do školy. Z niektorých populárov sa stanú učitelia, z niektorých žiaci, vzdelávací ústav sa nadmieru liberalizuje, až musí pán otec prehodnotiť už prehodnotený názor. Zahraničie tentoraz reprezentujú dnes už zabudnutí Germáni v botanickej záhrade. Najlepší z celej epizódy je jednoznačne Vostřel, či už ako starý ale jarý riaditeľ vzdelávacieho ústavu alebo fúzatý módny guru z Paríža. Hodne vtipné. "Já nenavrhuju, já zpívám."  ()

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O tom že kdyby se chtělo, mohli by děti do školy chodit rády..a že kdybychom s nimi mluvili na rovinu jako s rovnými, všem by se nám to vyplatilo... V tomto díle si zahrála německá pop-beatová kapela Joy & The Hit Kids z Mannheimu, která existovala od roku 1966 do roku 1969. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Tato epizoda byla natáčena na žižkovském gymnáziu Karla Sladkovského. (Dzonysek)
  • V tomto díle si zahrála německá pop-beatová kapela Joy & The Hit Kids z Mannheimu, která existovala od roku 1966 do roku 1969. (sator)

Reklama

Reklama