Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá televizní komedie Miroslava Plzáka o komplikovaných manželských vztazích. V hotelu, kde tráví dovolenou, se po letech setkávají dva kamarádi z vojny – Ivan (S. Fišer) a Jirka (J. Kodet). Zatímco Jirka s manželkou Zuzanou (J. Švandová) se stále špičkují a hádají, Ivan žije se ženou Helenkou (Z. Hadrbolcová) v naprostém klidu a pohodě. A tak Ivan navrhne Jirkovi a jeho ženě, aby s nimi strávili několik dní v jejich bytě, a poučili se, jak žít jako klidný a vyrovnaný pár, jenže... (Česká televize)

(více)

Recenze (15)

roswelll 

všechny recenze uživatele

Velice povedená komedie o tom, jak zdánlivě nestabilní manželství pomůže vyřešit problém v rodině, kde je všechno v naprostém pořádku. Pod scénářem je podepsán pan Miroslav Plzák, což samo o sobě nabízí film se zápletkou, legrací, ale nakonec šťastným koncem. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Napsal Miroslav Plzák. To mluví samozřejmě za vše. Nic proti tomu nemám. Jistě čerpal ze svých bohatých zkušeností. Je to taková malá a milá pohodička s výrazným hereckými osobnostmi. Pointa je předvídatelná hned od samého začátku, což mě malinko zamrzelo. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Každý by se měl držet svého řemesla. Stejně tak i Miroslav Plzák, který byl výborným psychiatrem, ale jako scénárista stál za starou belu. Tahle fraška o manželských vztazích je tak špatná a nevtipná, že jsem musel přivírat oči. Ani herecké obsazení to nevytrhlo, právě naopak, velice slabé. Závěrečná scéna, kdy dceruška seznámí rodiče se svým přítelem Bedříškem je vyloženě na odstřel a vrchol demence. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Klasická konverzační komedie o vztazích z pera pana Plzáka. Díky jménu autora scénáře jsem tušil, kam se děj posune. Až na pointu a klidného Kodeta spíše nezáživná sonda do soužití rodičů dospívajících dětí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Neškodná malá televizní komedie o mladším a starším manželském páru, kteří se setkají na dovolené a později u staršího páru doma a řeší nejen "vykradený" byt, ale hlavně své vztahy. Zatímco starší pár se snaží divočejšímu mladšímu ukázat domácí a vztahovou pohodu, mladší pár si v druhé části filmu užívá situace, kdy u staršího páru vyplavou na povrch emoce za x prožitých let. Místy je to docela vtipné, místy však neuvěřitelné a nepropracované. Herecké obsazení příjemné, dekorace tradičně televizní. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Celkem v pohodě koukatelná záležitost, která se ovšem posledních 15 minut nepěkně táhne a závěrečná pointa je z ranku těch debilních, takže tři hvězdy jsou až až. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Skvelý dabingový, filmový a televízny herec Stanislav Fišer, ktorého talent bol českými režisérmi hriešne málo využívaný, aj v tejto krátkej televíznej komédii preukázal prednosti svojho herectva a jednoznačne svojich kolegov predčil o peknú dľžku. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Děj je hodně předvídatelný, chování postav a dialogy nepůsobí moc realisticky a závěrečná pointa je doslova dementní. Nicméně většinu času se člověk nenudí a párkrát se i zasměje, takže na ty tři hvězdy to nakonec stačilo. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tady uplne nevim, co si o tom presne myslet. Asi chapu proc to Plzak napsal, asi chapu jak to chtel Vorlicek natocit, i herci byli vybrani Ti  spolehlivi. Jen je to cele nejake takove...zbytecne??? ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie podle námětu M. Plzáka o nesnadném soužití v manželských vztazích. Na dovolené se v hotelu potkají dva kamarádi z vojny se svými manželkami. Oba manželské páry se shodou náhod jmenují Křížkovi a tvoří je navenek klidný a usedlý pár S. Fišer se Z. Hadrbolcovou a rozhádaná a nevraživá dvojice J. Kodet a J. Švandová. Po domluvě se všichni rozhodnou, že odjedou z hotelu o den dříve a zbytek dovolené stráví společně u Fišera s Hadrbolcovou, kteří chtějí svým kamarádům dát lekci správného manželského chování. Po příjezdu do jejich bytu však dojde k překvapení, neboť v bytě je velký nepořádek a majitelé se domnívají, že byli vykradeni. Dochází k diametrálnímu obratu v chování všech postav, zejména pan Fišer se velmi rozhněvá, častuje svou ženu nepěknými slovy a z klidného muže s básnickými sklony se za zdmi svého bytu stává neurotický despota. Dříve rozhádaní Kodet se Švandovou musejí uklidňovat původně ideální manželský pár a také se snaží zjistit, co vůbec bylo v bytě odcizeno. Vyvrcholení krátké Vorlíčkovy komedie spočívá ve zjištění, že za nepřítomnosti rodičů v bytě pořádala jejich dcera Veronika (M. Hudečková) se svým nepříliš reprezentativním přítelem Bedřichem (M. Kocourek) menší dýchánky a byla nemile překvapena jejich dřívějším příjezdem. Tuto třičtvrtěhodinovou veselohru hodnotím spíše podprůměrně, herecké výkony mě příliš nezaujaly a scénář se zdá býti slabší a také dosti předvídatelný. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ustavičné hádání, křik, tak to má být komedie? Asi mám jiný názor. Ale zase musím uznat, že jsem se přece jen místy bavil. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jenže...se to nepovedlo. Například Cesta do Rokycan je vynikající televizní komedie, která samozřejmě stojí a padá na Ivě Janžurové a Vladimíru Menšíkovi. Ale tohle dílko se ani panu Plzákovi úplně nepovedlo. Ani ty výkony nebyly extra skvělé, ale určitě to bylo dáno faktem, že nebylo pořádně co hrát. Neustálé špičkování přestalo být po chvíli zábavné a jedinou zábavnou věcí, kterou jsem shledal byl závěrečný přítel Martiny Hudečkové. Zajímavých pár věcí ale na této inscenaci najdeme. Například déšť v hotelu je zvláštní. Vypadá to spíše, jako by sněžilo nebo spíš tvůrci házeli z okna perly. Ovšem když Kodet chodil po pokoji, tak déšť ustal a když zase všichni stáli, tak najednou lilo jako z konve. A zábradlí v paneláku se třáslo jako sulc, což také nesvědčilo o dobré práci kulisáků. Dialogy, navíc ve strašně stereotypním studiovém hotelu a bytě, byly strašné. ()

framil odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná krávovina, která byla trapná i v době vzniku. Bohužel v té době toho bylo hodně.. Komančové hlídali vše, takže vznikaly takovéhle věci ani ryba ani rak..Dnes už naštěstí (snad) nikdo nehlídá, a takovýhle televizní vycpávky vznikají pořád. Škoda, obsazení bylo velmi dobré. ()

Reklama

Reklama