Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Konec 2. světové války se blíží a armáda pomalu, ale jistě, zatlačuje nacisty do Berlína. Hitlerova vojska se však zdaleka nemíní vzdát, a tak na spojence čeká ještě pořádný kus práce. Komplikace závěru války pociťuje také kapitán Carter, který dostane za úkol dobýt strategicky důležitou přehradu od nacistů a zabezpečit ji až do příjezdu spojeneckých sil. Hlavní problém je v tom, že pro misi byla přidělena takzvaná B brigáda, sanitární oddíl, jehož členové zatím sledovali válku pouze zpovzdálí. Šest černochů a jeden bílý kapitán se tak pouštějí do dobrodružství, které má předurčený tragický konec. I když kdo ví, co se vlastně v na první pohled neschopných jedincích vlastně skrývá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Já to tušil ! Já tušil, že když je v názvu něco černého, a je to natočené v roce 1970, bude to něco zásadního, plno černoty, kterou si Američané snaží prosadit v té době a ukázat, jak Martin Luther King dokázal v týhle zemi zázraky s právy američanů, jakožto černochů, a tak to vlastně taky dopadlo. Jestli si pamatujete první díl MASHe, určitě si vzpomenete na černocha, který lehne a řekne zhruba tohle: Nazdar chlapy, dobrou v roce 1970. A tak nějak mi přišel tenhle film. Černá brigáda, podívejte se, uvidíte. Ale věřím, že si to radši rozmyslíte a pustíte si nějaký opravdový válečný film, čímž nechci černochům křivdit, to v žádném případě, ale to prosazování v té době bylo děsně okaté, Amíci jakožto republikánský stát měl opravdu co dohánět. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Řiť video jede a nic je nezastaví. Co na tom, že okopírují jakou si vyblitou vhsku plesknou jí na disk s podtitulem válečné velkofilmy a šup do trafiky. Co se filmu týče potěší celkem zábavná složka totální nekompetentnosti tohoto snímku a přijatelná délka. Nakonec to z odřenýma ušima na ty pobavený 3* ještě dá.50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

No tak jeden z válečných(i když se jedná taky dost o komedii nebo spíše sebeparodii:-)) která vydala řitka a mě se celkem líbila. Ale ten obraz a dabing PANEBOŽE. Obraz jako kdyby vazli 1000x ohranou kazetu a ještě jí milionkrát ze zábavy přetočili sem a tam. A o dabigu ani nemluvím. Dokonce jsem na netu našel i lepší verzi než tato. Ale jako film mi to nepřišlo tak špatný. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Ultra levná televizní záležitost, osobně jsem to dost čekal, zvlášť když hlavní roli vyfasoval Stephen Boyd, jenž je klasickým příkladem, že kvalitní herec, nerovná se dobrá kariéra. Prostě jeden běloch a banda debilních negrů (kteří nestačí ani na kopání hajzlů) se motají po lese, aby cca deset minut před koncem doklopýtali k jakési přehradě, tam zastřelí asi tři nácky a je konec. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z řady zbytečných, ničím zajímavých a zábavu nepřinášejících válečných filmů, tentokrát překvapivě z americké a ne italské produkce. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, založen na rasových předsudcích bílých velitelů vůči černým vojákům. Je pravdou, že jejich morálka nebyla vždy s vojenskými předpisy v souladu, neboť byli používáni na tu nejšpinavější práci v armádě a posíláni na nejnebezpečnější nebo beznadějné mise za 2.světové války. Někteří velitelé si to uvědomovali, až když jim černý kamarád zachránil život, anebo když se dozvěděli, že má "černý" vyšší vzdělání než on sám. Nicméně přes krátký film (trvá 70 min.) se nedá mluvit o nudě. Spíše o nepozornosti réžie, neboť film má několik drobných chyb, ale dá se to vydržet. Jako jediná známá hvězda zde hraje velitele-poručíka Stephen BOYD. (Většinou známý z westernů). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nie je to Blackspoitation, hoci teda cernoty tu je hodne. A zniklo to rok po vrazde Martina Luthera Krala, to pozeram, asi len tazko nahoda, ze jo . 44 % ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavý, leč průměrný snímek o skupince černošských vojáků, kteří mají dobýt vodní přehradu obsazenou nacisty. Ve snímku se kloubí válečná tématika s rasovou problematikou, což není na škodu a film tím dokonce i přes jednoduchý děj a nějaký ten nepříliš zdařilý herecký výkon dosahuje slušné úrovně. U mě za tři hvězdy. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Scénář mírně podprůměrný, režie průměrná a herci to samé. Minimum válečných scén, ale 70 minut velmi rychle uteče a film nenudí, takže za slabé 3*. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Televizní "tucet špinavců" na "barevnější" způsob. Bohužel, obsah je stejně tristní jako obraz na vydaném dvd. I těch 70 minut stopáže Vám bude připadat jako dvojnásobek. A nějaké válčení v tomhle "válečném filmu" opravdu nečekejte. Tady se "válčí" iba orálně... ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

Příšerná kvalita měl jsem pocit že se dívím na VHS a to tak na třetí kopii, no a samotnej příběh? tak to je velká síla naprosto o ničem, hrozné dialogy a o herectví se nedá ani mluvit, nechápu proč se takové snímky vůlbec točí, jediné plus tohoto filmu je že trvá 70min to je hodně pozitivní, ()

Reklama

Reklama