Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambrož je mnich, který velkou část svého života prožil v klášteře a proto ho zaskočí, když ho opat vyšle do světa obstarat peníze na opravu kláštera. Světa neznalý a hodně naivní Ambrož hned narazí na prvního podvodníka doktora Melmotha, který má pojízdný kostel a nebohého mnicha okrade o těch pár dolarů, co dostal od kláštera na cestu. Když tento nebohý muž konečně dorazí do velkoměsta, ujme se ho prostitutka, která se snaží Ambrože zasvětit do umění sexu. Zoufalý Ambrož odolává před těmito svody studenými sprchami a to ještě netuší, jaké nástrahy mu toto město přichystá. (MVanis)

(více)

Recenze (10)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Uznávám něco jako Boha, občas s ním vedu i nějaký ten hovor, ale rozhodně nemám rád církevní manažery (nic proti obyčejným farářům). A taky nemám rád lidi, kteří si ze sebe neumí dělat legraci. Pokud však tohle někdo považuje za útok na křesťanství, tak by asi neměl chlastat tolik svěcené vody. Pro mne je tohle celkem pohodová zábava, ve které církev ukazuje svou hamižnou tvář a mnich Ambrož prvoligově koulí očima. ()

Reklama

tteasy 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která současně poukazuje na to, že lidé jsou sice hříšní, ale neznamená to, že jsou k vůli tomu hned špatní. A že jsou také lidé, kteří sice působí, že vše co konají, je pro dobrou věc, ale při tom, jejich veškeré skutky vedou k vlastnímu prospěchářství. Za jakým účelem tedy jednáme tak, jak jednáme. Věříme v Boha? :) Jako komedii bych tento film hodnotil na 3*, ale za obsahovou stránku (která je ze života), dávám 5*. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podobný koncept jako u italské Zbloudilé ovečky, jen je zde navíc ještě rýpání do všech těch televizních a pouličních kazatelů, vlastně "kazatelů", kterým nejde o ničí spásu, ale zfanatizované davy, které budou platit a posílat peníze. Začátek v tom klášteře byl ještě docela vtipný, ale jak se mnich dostane do města, tak jenom jeho koulení velkýma modrýma... bulvama... nestačí. Příběh se dostane do stereotypní a klišé fáze, kdy si jen odškrtáváme, až se mnich setká se zloději, násilníky, prostitutkou, lháři... (Divné je, že nepotká skutečně věřícího člověka, mne teď napadá.) A z toho mají plynout ty vtipné situace, ale neplynou. ()

Primavera 

všechny recenze uživatele

"Synak, žiješ stále v celibáte?" "Áno, otče, včera som bol v celibáte až trikrát." "Trikrát je dosť. Štvrtý krát to už neskúšaj." Takto nejako znel rozhovor mnícha a jeho nadriadeného v kláštore. Výborná paródia na všetko, čo súvisí s náboženstvom a hlavne ľuďmi, ktorí sa nehanbia priživovať na viere, ťahať z dôverčivých ľudí peniaze, klamať a tak nakoniec zistíte, že ešte aj tá pouličná šľapka má lepší charakter. :-) Zaujímavý film, škoda len, že miestami dej stagnoval a nudil. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama