Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kermit je venkovský žabák, který se chystá dobýt Hollywood. Cestou posbírá pestrou partu kamarádů s nimiž překonává různé nástrahy. Brousí si na něj zuby i jeden padouch, který ho chce použít jako maskota do své restaurace. (Hans.)

Recenze (16)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já je prostě mám rád. Asi jak jsem naladěný na tu americkou produkci. Ale oni jsou Muppeti prostě zábavní a v tomhle filmu to dokazují. Navíc zde mají i plejádu skvělých herců své doby. Když člověk vidí Orsona Wellese, jak se změnil v tučného chlapíka, říká si, že ono to cvičení asi smysl má. No, film rozhodně dobrý, parádní jízda a skvělé jednotlivé scénky. Jako celek to až taková jedinečnost není, ten scénář má přece jen klasickou kostru. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[2,5*]     "Stay away from women - that's my motto." "But I can't." "Neither can I. That's my trouble."     Taká trochu úchylná somarinka (bábkový road movie!), ktorú akýsi vtipálkovia zaradili do zoznamu 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. Príbeh je poslabší, ale o neho až tak nejde, film je skôr zaujímavý svojím humorom, pričom vtipných momentov sa v ňom nájde pomerne dosť   ("That's toughest, meanest, filthiest pest hole on the face of the Earth!" "Well, why not complain to the owner?" "I am the owner.").   Za zmienku stoja aj celkom podarené cameo roly a aj pomerne dobrá hudba (2 nominácie na Oscara). Môžem s kľudným svedomím vyhlásiť, že žiadnu podobnú vtákovinu som ešte nevidel, a tak pridávam pol hviezdičky za originalitu.     "Miss Tracey. Prepare the štandard "rich and famous" contact for Kermit the Frog and company." ()

Reklama

Lokitre 

všechny recenze uživatele

Vtipy jsou tu sice o kapánek slabší než v seriálu, ale má skvělé a návykové písničky. Jmenovitě například "Can you picture that" nebo "Rainbow connection". Aby jste tenhle snímek pochopili, musíte vidět pár dílů seriálu. Jinak by mohle dojít k možným nedorozuměním a film by se vám pak nelíbil. A to by byla obrovská škoda. Kdo se na to chcete podívat, nejdřív se koukněte na seriál. Fakt je to lepší. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

No myslím, že dosť podhodnotený film. Pre tých, ktorí vyrastali s Muppetami a ktorí videli väčšinu, ak nie všetky diely, toto musí byť skvelá oddychovka, ktorá krásne ukáže charaktery jednotlivých muppetov. A okrem toho tento film bol robený na štýl road movie, čo ja mám vcelku rád, takže som sa na tom naozaj skvele zabavil a vrelo odporúčam. Podotýkam ale, že ľudí, ktorí nevideli seriál, to môže dosť nudiť. Veľké pozitívum filmu je, že tam účinkovali aj viaceré známe osobnosti šoubiznisu, ktoré vystupovali aj v seriáli. 75 % ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Taková maňásková road-movie, v níž se zvířata vydávají za svým hollywoodským snem. Začátek je rozhodně nabitý, ale ve druhé polovině už film trochu ztrácí dech... přece jenom Kermit (bylo mu tehdy už 24 let a má vlastní hvězdu na hollywoodském chodníku slávy!) a spol. nejsou na celovečeráky zvyklí. Ostatně i proto je příběh prokládán tolika písničkami, které jsou však na takovýhle film docela poctivé. :) Kdo to všechno kazí, je slečna Piggy, hlavně ten její hlas (za nímž byste rozhodně nehledali Franka Oze) je k nevystání. Podobně odporný je tady i Mel Brooks v roli úchylného vynálezce. Na druhé straně se ovšem pohybuje celá řada sympatických postaviček s medvědem Fozziem nebo psem Rowlfem v čele. Hodnotit v samostatné "muppet" kategorii, dám jistě 4. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (10)

  • První film s Muppety, který se odehrává v reálném světě. (HellFire)
  • Film je alegorií na hvězdný vzestup loutkaře Jima Hensona, tvůrce Muppetů. (HellFire)
  • Jedná se o poslední film, ve kterém se objevil známý břichomluvec Edgar Bergen se svou loutkou, Charliem McCarthym. Bergen zemřel krátce po natočení své scény v roce 1978. Jim Henson prohlásil, že pro něj byl velkou inspirací na jeho cestě loutkařskou kariérou. (HellFire)

Reklama

Reklama