Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Wally je drzý, hlučný a slepý. Dave je naopak tichý, má uhlazené vystupování a je hluchý. Přímo před jejich očima dojde k vraždě. Wally a Dave jsou jedinými svědky. Přestože Wally nic neviděl a Dave nic neslyšel, je o ně náhle velký zájem. Oběma se podaří převézt nejen zločince, ale také celou policii New Yorku. Možná nemají rozum, ale rozhodně to nejsou žádní hlupáci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor a Gene Wilder jsou v této komedii skvělí. Kvůli nim se vyplatí film vidět. Vždycky mě pobaví scéna se zmrzlinami. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mně zanechal dva jasně definované pocity. Gene Wilder mi připomněl dobu, kdy jsem na něj koukal v Žhavých sedlech a užíval si ten film klidně i na po páté. No a pak mi připomněl Laurela a Hardyho. Jen s tím rozdílem, že tu jsou úplně jiní herci, kde jeden hraje slepého a druhý hluchého. Moc fajnová groteska se solidně sprostým českým dabingem ze staré školy, což kvituji. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Vaty je v tomhle filmu tolik, že na poctivé komediální gagy ani nezbylo moc místa. Spíše se tu řetězí scény na pokraji trapnosti. Typická mainstreamová hollywoodská produkce 80. let... (Jediným výrazně povedeným prvkem je metaforický název, ke kterému by se ovšem slušelo natočit docela jiný film...) Podobné filmy: Blázni ve vězení, Critical Condition ()

tron 

všechny recenze uživatele

Komediálna snímka Kanaďana Arthura Hillera ťaží z drastického rozdielu buddy movie príbehu: jeden je slepý a druhý hluchý, na to sa robia spoľahlivé nekorektné vtipy a funguje to aj vo filme, kde si tieto kontrastné úlohy rozdelili hlavne v 80. rokoch populárni herci Richard Pryor a Gene Wilder. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Kterak slepý a hluchý přelstili gangstery. :-) Původní scénář se zdál genu Wilderovi trapný a jeho agent mu ho nabízel tak dlouho, dokud ho nevyrazil. Nic netušící nový agent mu nabídl tentýž scénář a když se mu dostal do ruky potřetí, Wilder souhlasil pod podmínkou, že ho může celý přepsat. Protože nechtěl filmem urazit neslyšící, šel se poradit do jakéhosi centra pro sluchově postižené, co si může a nemůže dovolit, jak je takovému hluchému, když mu někdo řekne "Sedíte si snad na uších?" atd. Ujala se ho jistá slečna Webbová a s její pomocí si to ujasnil natolik, že (dle mého názoru) napsal a natočil nejzábavnější komedii z těch, kde hrál s R. Pryorem. třeba scéna s fotografováním do policejních záznamů... no to se musí vidět. A mimochodem, tu slečnu Webbovou si nakonec vzal za manželku. :-) 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad s hluchým a slepým, kteří se přimotají k vraždě je výborný, možná se z některých situací dalo dostat ještě víc, ale i tak film oplývá spostou skvělejch scének vycházejících hlavně ze slepoty nebo z hluchoty nebo z obojího dohromady, jenže s postupem času je to pořád to stejný, ale naštěstí to neni tak dlouhý aby to dokázalo opravdu omrzet. V celým filmu samozřejmě totálně dominují hlavní hrdinové Richard Pryor a Gene Wilder, Oba dva jsou naprosto skvělý, ale u mě přece jenom vyhrává Wilder, ten fakt neměl chybu. Dalšími herci o kterých je dobré se zmínit je Kevin Spacey a Joan Severance, Spacey mě trošku zklamal, ale na to jak je to starý, tak se ani nemůžu divit, v tý době Spacey teprve začínal. Celkově vzato to je dobrá komedie, ale zase tolik jsem se nebavil abych mohl dát 5* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Wally a Dave sú obvinení z vraždy muža, ktorý bol zastrelený v ich blízkosti. No nielen, že ho oni nezabili, ale ani len o tomto zložine netušili. Wally je totiž slepý a Dave je úplne hluchý. Napriek tomu ich zatknú a zatvoria do cely predbežného zadržania. Členovia zločineckej skupiny, ktorí to majú na svedomí, za nich však zložia kauciu, aby ich mohli na slobode odstrániť a tým pádom sa zbaviť možných svedkov. Všetko sa to však začne poriadne komplikovať a zamotávať. Snímok "Nevidím zlo, nepočujem zlo" je typická americká komédia z konca osemdesiatych rokov minulého storočia. Nenáročná, bláznivá, jednoduchá, vtipná. Richard Pryor a Gene Wilder, ktorí stvárnili hlavné úlohy, si to evidentne dobre užívali. Takže ak sa divák naladí na ich vlnu, tak si to užije tiež. *** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Slabší místa tam sice byla, ale neotrávila mě - bral jsem je jako takové nádechy mezi k popukání vtipnými scénami. Kromě fotografování na policejní stanici jsem se mohl zbláznit třeba když Gene Wilder "v tichosti" pronikal do skleníku, to se opravdu musí vidět. V neposlední řadě se mi líbilo, že si film nedělal legraci z nevidomých ani z neslyšících, ale že zároveň ani nebyl přespříliš opatrný - zkrátka znal správnou míru. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Pořád si zde přemítám, mám dát 5 hvězdiček, mám dát 4 hvězdičky? Prostě sám nevím, je to parádní komedie, nechám si to rozležet v hlavě a ohodnotím, až přijdu odpoledne z práce... Takže rozmyšleno, a dospěl jsem k závěru plného hodnocení, protože si myslím, že to za to stálo. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Umím si představit, jak by tohle dopadlo kdyby tenhle příběh vznikl ve Francii a v ideálním případě by hlavní role hráli Depardieu s Richardem. To by byla teprve pecka. Takhle jsem dostal příjemnou taškařici žánru buddy movie, kde se Pryor s Wilderem snaží dokázat svou nevinu. 55% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

"Nevidím zlo, neslyším zlo." Ideální heslo pro kteréhokoli z našich korytářů do příštích voleb. Takového bych snad i volil, protože by aspoň nekecal. Jinak u filmu jsem se pobavil ještě líp než při svornosti tří sociálních mušketýrů v duchu hesla "jeden na všechny, všichni na jednoho" ohledně problematiky tajných schůzek s prezidentem, což je pro Arthura Hillera poklona až k zemi, protože takovou prču jen tak něco nepřekoná. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Z Richarda Pryora a Genea Wildera sa v osemdesiatych rokoch stalo podivné duo. Tu im našťastie sekunduje slizký Kevin Spacey a ceckatá Joan Severance. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Dave Lyons (Gene Wilder) a Wally Kerew (Richard Pryor) se stanou podezřelými z vraždy, kterou nemohli spáchat, protože jeden je hluchý a druhý slepý, ale kapitán Braddock (Alan North) si myslí něco jiného... Sexy herečka Joan Severance (Eve) ve filmu neukáže pouze své krásné nožky v punčochách. Kevin Spacey (Kirgo) nedostal tolik prostoru, aby něco předvedl. Kirsten Childs hrála Wallyho sestru Adele a je to její jediná role. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Celkem dobře hodnocená komedie ačkoliv podle názvu bych to tipoval spíš na horor/thriller či něco takovýho. Rozhodně bych pod tím na první dobrou nehledal komedii. Já ale se zdejším vysokým hodnocením až tak souhlasit nemůžu. Slepej černoch a hluchej běloch a na tom jsou postavený veškerý fóry. Párkrát jsem se sice zasmál(nebudu tvrdit, že né) ale vyloženě můj styl humoru to není. Samotnej příběh mě nikterak nebavil. Za mě to jsou 2hvězdy ale určitě film ani diváky kterým se tenhle humor líbí neodsuzuju. Chápu, každej má jinej vkus a né každýmu je možný se trefit do chuti(vkusu). ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Richard Pryor a Gene Wilder se stávají svědky vraždy. Jeden ji neviděl, druhý ji neslyšel. Ale společně mají ambice na to, aby případ vyřešili, i když jim jdou po krku zločinci, policie a vlastně jdou po krku tak trochu i jeden druhému. Přesto je to snímek o krásném přátelství a spolupráci. Jeden bez druhého není nic, společně jsou však silnou dvojkou. Oba hlavní protagonisté jsou neskutečně vtipní tahouni a těžko si tento snímek představit bez nich. Výborná komedie. [KVIFF 2018] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Potenciál vďaka dvom výborným komikom a námetu bol veľký, lenže z prevedenia mám pocit, že režisér bol hluchý a kameraman slepý. Film si len tak mimochodom plynie, hlášky a komické situácie stále neprichádzajú a celé sa to doplazí do tuctového predvídateľného konca. To by nám ale nemalo vadiť, ak by sme sa mali čomu počas filmu smiať. Problémy v komunikácii hlavných postáv mi už po pol hodine začali poriadne liezť na nervy a tajne som dúfal, že film zachráni aspoň milostná scéna so ženou s najkrajšími nohami, aké kedy Dave videl. Lenže ten blbec dal prednosť spravodlivosti, ktorá sa nakoniec neukáže ako slepá. Takže ďalší z kultových filmov mojej predpubertálnej mladosti, ktorý stratil všetko svoje kúzlo. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Na tuto komedii jsem se podíval náhle, zcela neplánovaně, na doporučení jednoho kolegy z práce. Chvíli jsme se dívali i společně a měl jsem skvěle naladěno, dvojice polohluchého a slepého vhozena do různých prekérních situací mě v první půlce víckrát úspěšně rozesmála. Přestože bych Wilderovo a zvláště Pryorovo herectví neviděl v rámci žánru jako cosi mistrovského, i s místy jednotvárným rejstříkem dokázali pánové nejednu scénu zdarně utáhnout a často se mi tohle líbilo i víc, než jiná komedie s Richardem Pryorem Brewsterovy milióny, kterou jsem viděl minulý měsíc... také díky více slušně ztvárněným vedlejším postavám (zvláště mladému Kevinovi Spaceymu se ten padouch náramně povedl). Asi polovinu filmu jsem inklinoval k 4 hvězdičkám, jenže skutečně vtipných situací postupně už začlo ubývat, stále více nastupovala typická zábava ze soudobé americké tvorby založena mj. na spoustě bláznivé akce včetně honiček a bouraček... a také mi moc nesedla častá smršť nahromazených vulgarismů (viděno v originálu). Na jedno zhlédnutí to jde, ale po skončení mám dojem, že potenciál nápadité dvojice byl až na pár scén využit trochu průměrně a prvoplánovaně. Příště před hluchým se slepým raději zase upřednostním ty dva, z nichž jeden nemluví, druhý nechodí, ale také se nám hezky doplňují. :-) [60%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Něco to má, a spousta tomu chybí. Třeba míň profláklá zápletka, uvěřitelnější příhody dvojice indisponovaných, nebo hezčí nahá "padouška". Pavel Soukup namluvil Gene Wildera skvěle. ()

Reklama

Reklama