Reklama

Reklama

Svět tajemných sil

(seriál)
  • Velká Británie The World of Strange Powers (více)
všechny plakáty

Epizody(13)

Obsahy(1)

Arthur C. Clarke luští záhady paranormálních jevů. (oficiální text distributora)

Recenze (56)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně jeden z nejúspěšnějších záhodologických seriálů, zaměřený na paranormální a parapsychologické jevy, od skutečného záhadologa, světoznámého spisovatele, vizionáře, autora světoznámého bestselleru "2001 Vesmírná Odyssea". Pořad byl v naší televizi odvysílán dá se říct jako jeden z prvních svého druhu, v době kdy se takovéto pořady na našich obrazovkách do té doby objevovali jen velmi zřídka nebo přesněji až na nějaké vyloženě vědecko-odborné vůbec. To vše daleko před podobně zaměřeným "Věřte nevěřte" později na Primě. Naposledy to tady u nás běželo snad někdy před deseti lety a už tenkrát to ve mě zanechalo velké a nesmazatelné stopy, a to jsem to k mé smůle bohužel jako puberťák ještě tak dobře nevnímal, alespoň tak jak bych si tedy přál:-) Samozřejmě že jako nejlepší a nejzajímavější se mi tenkrát jevili epizody jako Stigmata: Kristovy rány, duchové v domě ve kterém straší, ale to nebylo zdaleka všechno a těch doposud málo známých a místy stále nevysvětlitelných fenoménu tam bylo zdaleka víc. Tenkrát mi to moje hlava skutečně nebrala, a myslím si že se to vymykalo i kdejakému zdravému rozumu, později mě to však chytlo natolik že jsem se o takovéto věci začal zajímat blíže (četl jsem různé knížky, mimochodem i stejnojmenou, sháněl různé články atd.) Zajímám se o to dodnes a podobné pořady či dokumenty, nevynechám z nabídky televízních programů takřka nikdy. Co se týče uměleckého zpracování, námětu i scénáře a nakonec i samotného perfektního průvodce tak po této stránce je tento pořad téměř bezchybný.. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kdosi jednou řekl, že počet pravděpodobnosti nejenže shody okolností umožňuje, ale přímo je přivolává." Svět tajemných sil byl ve svý době neskutečnej fenomén. Každej ho sledoval, netrpělivě čekal na novej díl a neustále ho rozebíral s přáteli. Já jsem ten vědeckej pohled na záhady vyloženě zbožňoval. Líbilo se mi to hledání objektivity i respektování argumentů oponentů. Taky jsem tady poprvé pochopil, že to, co se říká v televizi a píše v médiích nemusí být vždycky pravda. Za to musím panu Clarkovi poděkovat a ohodnotit jeho dílo s notnou dávkou nostalgický subjektivity. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Důkazem o kvalitě tohoto paranormální jevy řešícího dokumentu je mráz, který vám přebruslí po zádech již při úvodní znělce. Při vzpomínce na kostelní foto mnicha s obličejem podobným masce z Vřískotu jsem na tom podobně jako Mi Nü-Chai.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento seriál si pamatuju už z dětství. Těšívala jsem se na každý díl, milovala jsem ty záhadné příběhy kterými nás A.C. Clarke provázel ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jóó, tohle mě kdysi ohromně bavilo a mrazilo mě z toho... Dnes už nejsem dítě, nad většinou záhad se ošklíbám či pobaveně pochechtávám, ale čas od času něco přece jen zarazí a připomene, že jsou různé divné, nevšední věci mezi nebem a zemí. Fajn bylo, jak se tenhle dokumentární seriál snažil věcem také přijít na kloub, místo aby pouze sypal z rukávu "zaručeně věrohodná" svědectví nadpřirozených událostí. 80% ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

V dětství určitě strach nahánějící křišťálová lebka, dnes absolutní a věčný respekt k autorovi série knih Vesmírná odysea. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Ten seriál přitahoval k obrazovce jako magnet a stále patří k těm, na které se nezapomíná. Nejen pro fascinující témata, předkládaná k posouzení způsobem, který divákům ponechával dostatek prostoru pro vlastní názor, ale také díky výtečnému českému znění, které některými hlasy prohlubovalo přítomnou magii až na hranici fascinace. Navíc jeden z mála, který dokonce i logické vysvětlení záhadných jevů podával způsobem, který nenabourával auru tajemství, ze kterého běhal mráz po zádech. Nenechal jsem si ujít jediný díl a dodnes patří k pořadům, které bych opravdu rád viděl znovu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

"A. C. Clarke v súčasnosti žije na SRÍ LANKE." :-) Kultová veta, ktorá vždy uvádzala túto polhodinovú sobotňajšiu seansu vedy a mystérie. Najviac mi utkvela v pamäti príhoda s kňazom, ktorý raz pred svojou farou našiel "bezodnú jamu", ktorá sa samovoľne zväčšovala a napokon zničohonič zmizla. Hoci sa túto záhadu nikdy nepodarilo objasniť, dodnes ma desí viac než náš HDP. :-) (24.10.2006) ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Jako malé děcko mě tento seriál v TV pravidelně dostával, z nostalgie jsem si ho teď sehnal v originále - je docela zajímavý, ale příjde mi dost odfláknutý, umím si představit daleko lepší příklady paranormálních jevů, než jsou ty, které se objevily v seriálu, chyběla mi například taky samovznícení, levitace, ufo, bermudský trojúhelník apod. Navíc jak mám rád pana Clarka, přišlo mi, že v tomto seriálu hrál jen roli průvodce a jakéhosi "popouzeče" pro tým, který svou práci neodvedl úplně nejlíp. Z nostalgie si to zaslouží tak 7/10 - ale moc rád bych viděl podobnou záležitost, poctivěji odvedenou ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Vynikajíci dokument mého oblíbeného spisovatele Arthura.C.Clarka o záhadných jevech, ale chce to zachovat chladnou hlavu, všemu se nedá věřit. Rozhodně bych si přál, aby to vyšlo na dvd. ()

Stanley 

všechny recenze uživatele

Seriál pojednává o zdokumentovaných záhadných jevech, nevysvětlitelných událostech a zaznamenaných zázracích, vybraných z archivu spisovatele a vynálezce A. C. Clarka, sběratele záhad. Jednotlivé díly seriálu jsou zpravidla zaměřeny každý trochu jiným směrem a Clarke, který pořadem provází, k nim obvykle dodává své poznatky a názory, přižemž vždy zůstává prostor na samotném divákovi, aby si mohl vytvořit názor vlastní na zmíněné fantastické jevy, které se skutečně staly a které se často vymykají racionálním vysvětlením. Nejednou se stáváme svědky nevyvratitelných důkazů o tom, že žijeme ve světě plném záhad, o němž ještě mnohé nevíme a nechápeme. Zároveň však seriál není zaměřen čistě jednostranně, zabývá se i odhalováním kdejakých podvodů vydávajících se za paranormální jevy, takže Clarke se nesnaží jen oslňovat diváky s jeho nasbíranými záhadami a věšet jim tím bulíky na nos, ale jde mu zejména o objasňování nejasných a tajemných skutečností. Nicméně přesto každý po zhlédnutí třeba jen jediné části tohoto výjimečného a velmi poutavého seriálu musí dát za pravdu tvrzení sv. Augustina, že: "Zázraky se nedějí v rozporu s přírodou, nýbrž v rozporu s tím, co o ní víme." ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si ze tento serial bezel hodne davno (alespon co jsem zaznamenal) na Ceske televizi a vim ze me vzdy hodne bavil a vzdy jsem se tesil na dalsi dil. Objasnovani zahad a jejich vysvetlovani je hlavni myslenkou tohoto skveleho serialu, kterym provazi Artur C. Clarke. ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Po mašinkách druhý nejlepším mysteriózní večerníček. Pan Clarke se snaží přijít na kloub neobjasněným záhadám (pamatuji si ducha v kostele u varhan, zachyceného na fotografii, to byl myslím jeden z mála případů, které racionální cestou nedokázal Arthur vysvětlit, i když oceňuji jeho teorii o uklízečce) Pokud si dobře pamatuji, za pomoci křišťálové lebky potom v posledním díle vykouzlil létající talíř a zmizel navždy ve vesmíru ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na uloz.to a vlastně i YouTube se ze 13-ti dílů dochovalo jenom 5 a titulky neexistují, ale co se dá dělat. Každopádně těch 5 dílů je totiž skvělých a já jsem rád, že jsem se jejich prostřednictvím seznámil i s posledním seriálem Arthura C. Clarka, autora knih Vesmírná odysea a vynálezce telekomunikační družice, který po svém bohatém vědeckém a spisovatelském životě odešel na odpočinek na Srí Lanku a luští tam záhady našeho i jiných světů... Svět tajemných sil je v podstatě úplně stejný jako (Další) Záhady světa, něco se řeší a Arthur se k tomu vyjadřuje... A zase to má perfektní hudbu (hlavně tu úvodní) a samozřejmě i perfektní témata, která ze všech tří seriálů stojí za největší pozornost. Z toho několika mála epizod (skoro polovina) se mi asi nejvíc líbil díl, kdy se řešila aféra fotek s vílami, do které se svého času zapletl i sir Arthur Conan Doyle a za zmínku stojí i skvělý díl Žili jsme už kdysi, který se zabývá minulými životy. Pro milovníky všeho tajemného a nadpřirozeného (i když to proutkaření bych do toho tolik nepočítal), prostě další perfektní materiál, který doporučuji všemi deseti. No a mě nezbývá nic jiného, než ACC za jeho natočení a mám prosbičku na Primu ZOOM, aby to konečně koupili a já to mohl dokoukat. Díky za všechno. 100%. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý dokumentární cyklus o nevšedních jevech, nadpřirozených silách a zvláštních schopnostech. Některé příběhy působily věrohodně, ale jiné mi přišly smyšlené a vyumělkované za účelem vyvolávat falešné senzace. Z doby, kdy tento seriál u nás běžel poprvé v TV mi nejvíc utkvěl v paměti díl "Žili jsme už kdysi?", konkrétně případ s reinkarnací malé holčičky ze Srí Lanky, která si dopodrobna pamatovala svůj předchozí život v jiné rodině ve městě. Celkově hodnotím průměrem. 55% ()

Reklama

Reklama