Reklama

Reklama

Svět podle Daliborka

  • angličtina The White World According to Daliborek (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svět podle Daliborka je filmový portrét autentického českého neonacisty z Prostějova, kterého štáb Víta Klusáka sledoval po dobu dvou let (2015 - 2016). Dalibor K. (37) pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je radikální neonacista. Blíží se mu čtyřicítka, ale doposud neprožil plnohodnotný vztah se ženou, bydlí totiž stále se svojí matkou Věrou (63). Nesnáší svoji práci, cikány, Židy, uprchlíky, homosexuály, Merkelovou, pavouky a zubaře. Nesnáší svůj život, ale neví, co změnit. Natáčení obrazů ze života nácka s uměleckými ambicemi započalo ve chvíli, kdy se Daliborova matka seznámila přes Facebook se Slovákem Vladimírem (47), který s oblibou říká, že by "z cikánů udělal asfalt". Tragikomický vhled do světa "obyčejných slušných Čechů", kterým se stýská po Adolfu Hitlerovi. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

 (hodnocení, recenze)

Toto je dno českých dokumentů. Klusák by se měl zastřelit.

Peytl

Peytl (hodnocení, recenze)

Komunistickej póvl, tedy klasická prolhaná píča, to je Víťa Hnusák. Tohle mu snad nemůže sežrat ani zfetovaná klinika v čele s pseudoknírkem Stropnickým.

 (hodnocení, recenze)

Proboha, co všichni šílíte? Předkusákovi jde výhradně o prachy, nějaký neonacismus ho absolutně nezajímá. Celý "dokument" vede způsobem, aby se o něm co nejvíce žvanilo, to je vše. Samotný Daliborek důsledně spolupracuje za dohodnutý hononář, včetně zinscenovaného podvodu, internetového profilu a dalších detailů. Prostě fake od A až do Z. Divím se, že židovská obec nedá Předkusáka k soudu za zneužívání holé kosti k vlastnímu obohacení.

na příspěvěk reagoval MajsterJoe

Puppy

Puppy (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Profiltrované tendenční informace jsou všude, včetně Respektu a podobně. Čtu prakticky všechno a vybírám si dle vlastního uvážení. Přijde mi, že to co tam tvrdí mu poradil buď právník kvůli tomu možnému obvinění nebo, ještě hůře, si to možná i myslí :-)

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak parlamentní listy, to je žumpa ne , tam se lejou veškeré sračky od těch Ruských přátel 

na příspěvěk reagoval Puppy

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Odborník na extrémismus Martin Bastl jasně řekl že nácci jsou dávno v agónii a naopak roste radikální levice proto mě připadá tenhle rádoby dokument o asociálním retroskinovi úplně mimo mísu, vždyť takoví holohlavci v maskáčích s těžkýma botama a bombrech už ani neexistují (až na pár zastýdlých pamětníků kteří si nevšimli že už není rok 1995 kdy bylo Bohemia Hamerskins na vrcholu) dnešní pravičáci nosí dlouhé vlasy, barevné číra, trička s Guevarou, hrají hiphop a přitom se hlásí k pravici, proto je policie bezradná a neví kam je přiřadit a co s nima.

herrWorm

herrWorm (hodnocení, recenze)

konvicce

při přepravě vojenské techniky jsem si nikdy nevšiml ozbrojeného doprovodu. Jeli jsme normálně dalším vlakem což byl klasickej rychlík. Z jaké jsi planety, trotle?

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

That feeling, when you realize, you have mutual friend witch slušnočech

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Dadel

A Dalibor tam je jako Poslední mohykán. Já myslel, že víc profilů na FB mají akorát nikým nevolení akademičtí pracovníci, o nichž to vím, ale že to má takhle i white trash je pro mě novinka. Aspoň ale došlo ke spojení dvou světů, když Krupičková má s Tebou společného FB frienda. :) 

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Dadel

Přečti si víc článků já jsem se tím zabýval chtěli v množině případných cílů byl i civilní vlak a jestli si myslíš že vojenskou techniku, jako jsou zbraně apod. nedoprovází ozbrojený doprovod, tak nevím  z jaký jsi planety :D

na příspěvěk reagoval herrWorm

Miller

Miller (hodnocení, recenze)

konvicce

souhlas. Naprostá většina levičáků jsou socialistické lůzy. A jeden příklad debilty za všechny: stěžování si na níčení životního prostředí, ale přijet autem a pak  pálit věci :-D

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

jak někdo může mít sám sebe v přátelích, to neni fyzicky možné a to nemluvím o tom, jak moc je to ubohé  

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

PiLgRiM

Naprosto s tebou souhlasím, ale debilita levicových extrémistů(viz např. poslední akce v Hamburgu) a antify, kteří se pohybují na hraně extrémismu, terorismu, nejsou bohužel něco, po čem je politická poptávka a proto bijme nácka do hlavy!

na příspěvěk reagoval Miller

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Dadel

Má jich, myslím, víc než dva. Hlavně píše komukoliv, kdo se jakkoliv vyjádřil o tom filmu, nahazuje různě xenofobní fotky z dezinformačních webů/skupin na sociálních sítích apod.

na příspěvěk reagoval Dadel

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama