Reklama

Reklama

Svět podle Daliborka

  • angličtina The White World According to Daliborek (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Svět podle Daliborka je filmový portrét autentického českého neonacisty z Prostějova, kterého štáb Víta Klusáka sledoval po dobu dvou let (2015 - 2016). Dalibor K. (37) pracuje jako lakýrník, točí amatérské horory, skládá naštvané písně, maluje a je radikální neonacista. Blíží se mu čtyřicítka, ale doposud neprožil plnohodnotný vztah se ženou, bydlí totiž stále se svojí matkou Věrou (63). Nesnáší svoji práci, cikány, Židy, uprchlíky, homosexuály, Merkelovou, pavouky a zubaře. Nesnáší svůj život, ale neví, co změnit. Natáčení obrazů ze života nácka s uměleckými ambicemi započalo ve chvíli, kdy se Daliborova matka seznámila přes Facebook se Slovákem Vladimírem (47), který s oblibou říká, že by "z cikánů udělal asfalt". Tragikomický vhled do světa "obyčejných slušných Čechů", kterým se stýská po Adolfu Hitlerovi. (Bontonfilm)

(více)

Diskuze

karlvonarbei

karlvonarbei (hodnocení, recenze)

Predkozka

1. mluvte slušně! 2. v demokracii si může každý říkat co chce, ačkoliv Vám se obsah nebude líbit 3. dejte si tam pravou fotku jako avatara, takhle jste anonym!

karlvonarbei

karlvonarbei (hodnocení, recenze)

Otakar Vávra dneška, pan Klusák, dělá ostudu svému nadprůměrnému otci svojí neschopností být kreativní, ačkoliv se druhým latentně vysmívá a považuje je za burany, sám je jeden z nich, i kdyby mu do konce století české ministerstvo kultury přiřklo veškeré granty! Opravdu částečná manipulace a jen strohé zachycení podstaty myšlení Daliborka dělá z tohoto pseudodokumentu zcela zbytečný a hlavně smrtelně nudný spektákl, protože jak známo, tam kde nic není, ani smrt nebere. Intelektuálnější režisér by byl samozřejmě schopen natočit ihned mnohem poutavější film na podobné téma, ovšem v opačném gardu, v Čechách je vlastně podobný projekt určen zase jen lidem podobně mdlého ducha, neboť jakoukoli hloubku a katarzi nakonec zde opravdu nenajdete..

ChickenPate

ChickenPate (hodnocení, recenze)

Daliborek je rozumem mdlý člověk bez přátel z rodiny, ve které by málokdo chtěl žít. Bohužel takových rodiny jsou tisíce, jen se projděte supermarketem v den, kdy začíná platit akční leták, nebo jděte do vaší místní hospody Na Růžku. Prostě nevím jestli je něco průlomového na tom, natočit dokument o buranovi. Nedodíval jsem se ani dokonce kvůli tomu, jak mi bylo trapně.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Predkozka

Predkozka (hodnocení, recenze)

nevým jestly jsi to dokoulal do konce, ael  v závěru se ukáže že Daliborek je žid, takže ho nehejtuj

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Extrakritik

Extrakritik (hodnocení, recenze)

Nějak mě to nechytlo.Prostě to neni ani film,ale an dokument.Ale je pravda,že tady chodí plno podobnejch lidí,kteří popíraj koncentrační tábory.Neonacistou může bejt pouze hloupej nebo zlej zakomplexovanej člověk.Každopádně genetický odpad.

ChuckyMucky

ChuckyMucky (hodnocení, recenze)

Pro pár špinavých zlaťáků, pro falešnou slávu ... postavil spratek Klusák paní jenž přežila Osvětim, tváří v tvář vypatlanému dementovi ...

Ta paní si to opravdu nezasloužila! Ten zasran jí hanebně zneužil !

na příspěvěk reagoval BrunoAnthony, Caminzind

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Lacike

podle Pitomia ne, ten totiž tvrdí, že když je někdo jiné pleti nežli bílé/růžové, tak je fyzicky nemožné býti rasistou natož pak narcistou 

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Hmm vidím, že někteří tu objevili Ameriku :-) Jako, že tohle není žádnej dokument, ale zahraná maškaráda mi bylo jasný hned a nepotřebuji k tomu číst parlamentní listy nebo vést diskuzi s režisérem aby mi to bylo jasné. Odjebat to nedokážu, protože 90 minut jsem se obstojně bavil a některý ty hlody jsou geniální, ale za ten konec se mi otevírá kudla v kapse. Už dlouho mě takhle nic nenasralo a vést debatu s režisérem, tak mu na to řeknu něco co si fakt za rámeček nedá.

na příspěvěk reagoval Dadel

Příspěvek byl smazán administrátorem.

MajsterJoe

MajsterJoe (hodnocení, recenze)

Jistě že mu jde o prachy. Ale ať tohle nenazývá dokumentem.  Tohle prostě posral.

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Reklama

Reklama