Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý by sa hodil do televíznej sekcie pravdivý príbeh. Ak by nebol podľa originálneho scenára. Tuctový triler, ktorý rozpráva o krutom osude dvoch mladých dám, ktoré prekvapia svojou naivitou a tak ani neviete, či ich vám má byť vôbec ľúto. Je to natočené ale celkom svižne, takže sa nenudíte a budete aspoň prekvapení zo záveru, ktorý je tým jediným, čo sa v tomto filme nedá nazvať tuctové. ()

AndreyCSFD 

všechny recenze uživatele

Působivé drama (nejen) pro náctileté o tom, jak se životní priority múžou změnit během sekundy, že dělat si kamarády na dovolené může být hodně nebezpečné a že nic není silnější než pravé dívčí přátelství. Dvě hezké a chytré dívky si chtějí trochu vyhodit z kopýtka, a tak se vypraví na dovolenou do Thajska, kde se seznámí s fešným Skipem. Na to, že celé Thajsko i seznámení se Skipem byly dvě obrovské chyby přijdou až při odletu na letišti, kde je čapnou místní úřady s taškami naditými drogami. No a vzhledem k tomu, že tamější přístup ke drogám je přísnější než pan Douda z Drop-inu, tak jsou děvčata odsouzena na 33 let v thajském vězení. A právě zde se film přelomí z rozpustilého snímku o dvou holkách do dramatu. Z nablýskané výpravy, díky níž můžeme achat nad krásami Thajska se přeneseme do nevzhledných interiérů věznice a hezké holky se změní v zašmudlané vězeňkyně. Úkolem číslo jedna je, co nejdříve se dostat na svobodu, při čemž jim pomáhá právník v podání Billa Pullmana a snaží se i ony samy. Snímek vyniká již zmíněnou výpravou (především v první polovině), zdařilým a přesným soundtrackem a především hereckým výkonem Claire Danes, která má úžasnou schopnost výrazově vyjádřit přesně co Alice cítí a tuto emoci přenést i na diváka. Film nemá ambice zobrazovat fyzické útrapy hlavních hrdinek, to ale díky chytré Kaplanově režii není vůbec potřeba, film působí i přesto dostatečně silně. Vrcholem snímku je ovšem závěr, který je obsahově v ostrém kontrastu s kompletním pojetím filmu. ()

Reklama

Garson 

všechny recenze uživatele

Film Téměř bez šance je odstrašujícím příkladem pro všechny "pákistánské Terezy" které by si chtěly vydělat peníze způsobem jako je pašování drog.Sice ve filmu dvěma dívkám skoro neznámý kluk naplnil batoh drogami a oni si ničeho nevšimly,ale bylo to tak zamotané,že jedna před druhou vždy něco tajila.Thajské vězení ještě ukázali filmaři v docela dobrém světle,ale ve skutečnosti je to mnohem horší.Na tomto filmu mě nejvíc uchvátila scéna kdy jedna z holek poklekla před krále a všechnu vinu vzala na sebe a svou odvahou zajistila své kamarádce milost a svobodu i když ona sama ve vězení dál zůstala.Říkám si,byl by někdo schopen se dnes pro své blízké nebo kamarády takhle obětovat,v cizí zemi,daleko od své vlasti? ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Ano i američani mají své reprezentanty v pašování v Thajských vězeních a taky si o nich točí filmy. Potěšily mě záběry z Bangkoku, naopak mě nepotěšilo drobné a větší překrucování. Co se mi ale nejvíc líbilo, bylo to bezelstné zděšení: "My jsme američanky, okamžitě nás pusťte!" Je jen dobře, že existují místa, kde nejsou američani páni světa a nevěřím tomu, že každý thajský policajt je zkorumpovaný. Konec se mi ve výsledku líbíl, jelikož pointou není bezduché obviňování thajského režimu a poměrů, ale i sebekritika a jakési "zamyšlení se nad sebou." ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru nedoceněný film Téměř bez šance na mě zapůsobil svou skvěle zpracovanou atmosférou i poctivě vykreslenými charaktery postav. Jonathan Kaplan opět dokázal, že umí. Hlavní protagonistky, především Claire Danes, také odvádějí poctivou práci. Vynikající je soundtrack k filmu, který obsahuje hned dva hudební poklady mého srdce: Delerium feat. Sarah McLachlan - Silence a Sarah Brightman - Deliver Me. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Nejedná se o skutečný příběh, ale snímek je založen na skutečných životních zkušenostech pašeráků drog v Thajsku. (Dlee)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)
  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama