Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší kamarádky Alice Maranová a Darlene Davisová chtějí oslavit ukončení střední školy výletem na Havaj. Na poslední chvíli se rozhodnou pro Thajsko, rodičům o tom ale neřeknou. V Thajsku se ubytují v laciném hotýlku. Chtějí si užít, a proto navštíví luxusní hotelový bazén, kde předstírají, že v hotelu bydlí. Před prozrazením je zachrání počítačový expert Nick Parks. Obě dívky o něj začnou jevit zájem. Parks je obě pozve na výlet do Hongkongu a zaplatí jim letenky. Na letišti je zastaví celníci, kteří najdou v jejich batohu šest kilogramů heroinu. Alice a Darlene jsou zatčeny a odsouzeny na třicet tři let vězení… Spoluvězenkyně jim poradí, aby se spojily s americkým právníkem Hankem Greenem, který žije v Thajsku. Greene, který má rád peníze, se rozhodne je při odvolání obhajovat a žádá Darlenina otce o patnáct tisíc dolarů. Ten chce, aby obhajoval jen Darlene, Greene ale odmítne. Se svou thajskou ženou Yon zjistí, že se policie nesnažila zjistit, kdo letenky zakoupil. Při odvolacím řízení Greene sice předloží výmluvné důkazy, ale u soudu prohraje. Alice se pokusí z vězení utéct, ale útěk se nezdaří. Yon mezitím vypátrá, že do letadla nastoupilo dalších několik žen, kterým byly letenky placeny stejnou kreditní kartou jako Alici a Darlene. To znamená, že letadlem letěly další kurýrky, což ve spisu není. Grenne s Yon zjistí, že Nick Parks na převoz heroinu vyhledával naivní mladé dívky. Dozví se také, že o tom, že Alice s Darlene vezou heroin, informoval celníky anonym. Obětoval je, aby mohly ostatní kurýrky projít. Darlene se mezitím ve vězení rozkmotří s Alicí, když zjistí, že i ona si s Parksem něco začala. Jejich přátelství visí na vlásku… (TV Prima)

(více)

Recenze (137)

kingik 

všechny recenze uživatele

Když si dvě mladé dívky zajedou do exotického Thajska, a pak jsou následně obviněny z pašování drog, za což padají v zemi přísné tresty, je zaděláno na dobrý divácký zážitek. Mladé dívky samy ani omylem netušily, že by se mohly se svojí rodnou americkou půdou opětovně shledat až za dlouhých 33 let strávených v tom nejtvrdším vězení na světě. Jenže ještě zbývá dodat, abyste nečekali do posledního detailu reálně vyobrazené syrové drama, ale jak jinak, po hollywoodsku upravený slzopudný produkt. Nevím, co přesně se mohlo stát, že film vyznívá tak málo autenticky, i přes náznaky beznaděje v osudech nebohých dívek, a vehementně se tlačí do plačtivého vyznění. Současně se najdou situace, které diváka vydusí, ale je jich o hodně méně, než bych v nelidských podmínkách vězení čekal. Do filmu se tím pádem nejde ponořit naplno, možná jsou na vině i slabší výkony dvou hereček v hlavních rolích, anebo režisérovi stačilo jen prostředí, v jakém se film bude odehrávat. Jeho nehostinnost z poloviny zajistí to, co je potřeba, a režisér už ten zbytek tam nějak nafláká. Naflákal to poměrně nevěrohodně, ale zase vznikla určitá představa, jaké asi jsou poměry v tamních hrozných věznicích, a proč se této šílené zemi z turistického hlediska raději vyhnout. Zamotat se do problémů se tady dá na každém kroku, ale těžší je z nich vyváznout. Jak to s dvěma kamarádkami nakonec dopadne, to už neprozradím. Je dobré se na film podívat, i když jeho pravděpodobnost je hodně diskutabilní. Průměrný režisér Jonathan Kaplan nebyla ta nejsprávnější volba pro tak silně vypadající drama. Byl to současně také jeho poslední film pro kina poté, co producentům došla trpělivost, když jeho filmy nebyly kritikou dobře přijaty. Nehrotil bych to tak. Svoji kvalitu film rozhodně má, ale jen nesplnil svá očekávání. To se stává. 60% ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Námět nic originálního, ale potenciálně zajímavé téma, scénář rozehrává docela napínavou podívanou. Bohužel tomu ale chybí trochu více nasazení, opravdovosti a hloubky. Režisér měl asi trochu více zatlačit na pilu. Thajské vězení asi musí být opravdové peklo, ale v tomto filmu se o tom pouze mluví, vidět to opravdu není, život ve věznici se ukazuje ne až zas tak zlý, chvílemi dokonce pohodový... také rodiče, kteří se dozvědí, že jejich dvacetiletá dcera skončila na 33 let v thajském žaláři by asi vypadali a jednali jinak...Příjemné překvapení je závěr, který se vyloupne trochu jinak, než by se dalo u mainstreamové holywoodské produkce čekat. Celkově je to taková trochu promarněná příležitost, nicméně vidět se to určitě dá. Za mě lepší 3. ()

Reklama

jokino 

všechny recenze uživatele

Film s dobrým hereckým obsadením, a síce nie zložitým, ale zato zaujímavým príbehom dvoch amerických kamarátiek, ktoré práve zmaturovali a na letné prázdniny sa vydali okúsiť aj trochu zo sveta.. Snímok sa príbehom sústreďuje do Thajska. Žial, len velmi málo na jeho krásu a kultúru, ale hl.na jeho väzenie, kde po istom krátkom čase skončia vďaka svojej dôverčivosti aj práve tieto dve dievčatá. A začína sa boj o holý život oboch dievčat za pašovanie drog! Film mi velmi pripomenul "jeho", o 10 rokov staršieho "brata" - Bangkok Hilton. V ňom ide o rovnaký príbeh, akurát len s jednou hl.hrdinkou a príbehom s rozsiahlejším dejom. Na túto tému, som videl aj pár reálnych dokumentov, natočených v Thajsku o ich väzniciach a poviem len - žiadna sláva! Tresty za pašovanie drog sú tam jedni z najtvrdších vôbec, naozaj extrémne vysoké a takmer bez šance sa odvolať, a dostať sa na slobodu! Myslím, že snímok môže byť kludne výstrahou pre všetkých.. ()

JB2203 

všechny recenze uživatele

Silný film bez zbytečného násilí a s přijatelnou mírou závěrečného sentimentu. Žádný laciný formalismus, režie přesně zacílená na příběh. Jediné, co mi zde trochu vadilo, byly až příliš chladné reakce obou hrdinek na situaci, ve které se náhle ocitly. Asi bych zde čekal o něco více zoufalství, vzteku či beznaděje. V každém případě: velice příjemné překvapení. ()

RabbitX 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto dokonalý film, zajímavý a úpodle mě i pravdivý příběh. jak děj se stává napínavějším až do konce vše začne koupáním se v bazénu v cizím hotelu tam je potká mladý muž a už to začíná na letišti najdou u nich drogy. Dobrej je i popis toho soudu jak tam vyskládaj ty plechovky s těma drogama a přitom do toho jejich báglu by se tak vešlo maximálně 2 plechovky drog. Nejen naprosto skvělý film, ale i poutavá a vynikající hudba k tomuto filmu která přesně vystihuje tu a tuhle scénu takovéhle filmy by měly natáčet opravdu klidně nonstop. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • V Thajsku bol tento film zakázaný. (m.a.t.o.)
  • Úlohu Darlene si pôvodne mala zahrať Jennifer Love Hewitt. Kvôli pracovnej vyťaženosti ju však musela nahradiť Kate Beckinsale. (m.a.t.o.)
  • Přestože se děj snímku odehrává v Thajsku, natáčení většiny scén probíhalo na Filipínách. (Dlee)

Reklama

Reklama