Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kang Seung-wan, bývalý juniorský mistr v golfu, se protlouká životem, jak to jen jde. Otec z něj chtěl mít profesionálního sportovce, ale on se vzepřel. V poslední době se mu ovšem všechno hroutí pod rukama. Nemá rodinu ani ženu, u které by našel podporu a vstřícnost. Místo toho si půjčil velkou částku peněz, kterou není schopen splácet. Musí se postarat o svou sestru a neteř a navíc pomalu krachuje jeho firma. Když se jednoho večera vrací opuštěnou cestou domů ve svém autě, v tunelu se proti němu vyřítí luxusní vůz, jehož řidič očividně touží po smrti. Kang se naštěstí střetnutí vyhne, ale když se ráno probudí, leží na lavičce v parku a netuší, jak se tam dostal. Na ulici ho poznávají zcela neznámí lidé a vůbec nic není tak, jak to bylo ještě předešlého dne. (EMIA)

(více)

Recenze (10)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Komédie so zámenou osobností (dokonca aj vlastnej v akomsi pararelnom časopriestore) boli vždy studňou zaujímavých a veľakrát aj vydarených gagov. Aj napriek mierne naťahovanému koncu nie je Reversal of Fortune žiadnou výnimkou. Navyše má niečo, čo mňa osobne nikdy neomrzí, ba naopak, dokáže ma vždy príjemne okúzliť - romantiku na juhokórejský spôsob. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Moc povedený film s přiměřenou dávkou sci-fi a romantiky. Ji-won Ha byla maximálně roztomilá, Seung-woo Kim o něco méně. A i když scénář není žádná extra třída, byl pojat moc hezky. Golfová atmosféra nepřehnaná a celkem příjemná, takže jsem spokojená. Jsou to 4* v žebříčku oddechových komedií. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Který chlap by si nepřál, aby se jeho život vmžiku od základu změnil a on se stal zničehonic místo obyčejného poskoka opěvovanou sportovní celebritou, pelešil se v posteli s krásnou manželkou uprostřed honosného baráku, vozil si zadek v luxusní limuzíně, čelil bleskům fotoaparátů a atakům atraktivní milenky... Ano, záměna osobností z krapet jiného soudku, než jak ji obvykle známe... Komedie tohoto typu by nemohla fungovat bez vhodného ústředního představitele. Buďme v klidu - Kim Seung-woo se cítí v kůži roztržitého dobráka Seung-wana evidentně jako ryba ve vodě a po většinu snímku podává nadprůměrný komediální výkon. A co by to bylo za korejskou komedii bez romantické linky? I tady se nemáme čeho bát - nejedné citlivce při pár dojemných scénách slzička ukápne... Komediální pohodovka, jež pobaví a pohladí... ale které přeci jen v uhnízdění mezi absolutní jihokorejskou špičkou něco málo chybí. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Neni to vyloženě špatný, ale já na tom, narozdíl od ostatních, neviděl nic extra, ba naopak mi přišlo, že příběh je jednak absolutně nepromyšlenej a za druhý hodně uspěchanej, kdy prakticky ty nejdůležitější okamžiky nikdy řádně nedokončí a to i když je to vcelku dlouhý, mimoto konec je hodně nudně podanej a celý to následně vyzní do prázdna. No, aspoň, že tady hraje rozkošná Ha Ji-won, která mě nutí nedat ještě nižší hodnocení ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerná romantická komédia. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorému vôbec nič nevychádza, má problémy vrátiť peniaze, ktoré si požičal od nebezpečných ľudí, jeho firma pomaly krachuje, s otcom sa nestretáva, chýba mu aj žena, ktorú by mohol milovať a to jediné, čo mu skutočne šlo, hrať golf, zanechal už pred rokmi. Ale raz počas cesty autom uvidí svojho dvojníka a havaruje, lenže sa ocitne v inej realite, kde je považovaný za špičkového golfového hráča, ktorý má prakticky všetko a tak dostane možnosť žiť život, ktorý nikdy nemal a konečne môže zmeniť všetky chyby svojej minulosti. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak som skôr sklamaný. Tieto zápletky so zámenou osobností mám rád, vždy ponúkajú slušný potenciál obzvlášť v komediálnom žánri, no tentoraz to až tak dobre nevyšlo. Úvodná dvadsaťminútovka síce zoznámi s hlavným hrdinom a všetkými jeho problémami, ale celé to išlo úplne mimo mňa, hlavná postava si ma vôbec nezískala a nevedel som sa do toho dostať, ale keď sa už dej začne venovať tomu hlavnému, našťastie sa to vylepší, ale aj tak k ideálu to má stále dosť ďaleko. Je tu viacero zaujímavých prvkov, romantická línia, vzťah s otcom, športová kariéra a pár ďalších, ale svoj potenciál využili len málo. Výraznejšie ma zaujal prakticky len ten vzťah s manželkou a v pár scénach aj línia s otcom, ten zvyšok ani moc nie a tak mi celá táto časť prišla len ako taká mierne nadpriemerná zábava. Ale záverečná dvadsaťminútovka ide s kvalitou opäť hore a konečne si ma to získalo tak, ako som aj chcel a táto časť je už o triedu lepšia, než väčšina filmu. Čo sa týka oboch hlavných žánrov, tak síce komédia moc nefunguje, tých lepších scén je minimum, ale aspoň tá romantika je obstojná. Herecké obsadenie je iba priemerné, Kim Seung-Woo sa do hlavnej úlohy vôbec nehodil, charizma mu nechýba, lenže nie pre komediálnu a ani romantickú úlohu, takže si ma ani nedokázal získať, ale našťastie obsadenie zachraňuje jeho filmová polovička, tradične výborná Ha Ji-Won a aj tých pár vedľajších postáv je dobre zvolených. Réžia a technická stránka mi prídu len mierne nadpriemerné, nemám s nimi problém, ale dalo sa z toho získať aj viac. Takže potenciál zostal nenaplnený, ale aspoň na to jedno pozretie je Reversal of fortune celkom obstojná filmová zábava. 59% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Sice jsem zatím neměl tu čest vidět My Sassy Girl, ale viděl jsem americkou verzi a tenhle film mi ji připomíná. Navíc je hlavně komediálně laděný. Ke konci jsem měl chvíli strach, že se vše překlopí do, řekněme, fantaskní linie, ale nestalo se tak. Určitě šlo o pozitivní zážitek. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletka o druhej zivotnej sance je sama o sebe zaujimava. Problemom tohto filmu je hlavny hrdina, ktory je totalne nesympaticky hystericky hlupak, ktory si za svoj mizerny zivot moze len sam svojou systematickou neschoopnostou. Zrazu dostane druhu sancu v alternativnej linii a napriek jeho pokracujucej neschopnosti sa mu vsetko dari. Asi najviac ma stvalo, ze mu dost dlho trvalo kym vobec pochopil, ze doslo k nejakej zmene. Proste film, ktory som vdaka otrasnej hlavnej postave takmer nedopozeral. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která neurazí a rozhodně nenudí. Jistě, spousta věcí by se dala vyšperkovat, včetně zmateného začátku, ale tady nejsme v Americe, ale v Koreji a tenhle film má všechno, co je na korejské kinematografii okouzlující, včetně tedy samozřejmě jako vždy okouzlující Ha Ji-won.. ^_^ ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

V klidu si plynoucí komedie - sice průměrná ve všech rysech, ale zato jede po celou stopáž stejným vyrovnaným tempem. Důležité je, že si herci v hlavních rolích dobře rozumí (jak Seung-woo Kim, tak Ji-won Ha) a vzájemně jim to šlape. Najdete jistě kvalitnější komedie, romance i sportovní dramata (a to nejen v Asii), ale proč to nezkusit vše smíchat dohromady právě s Reversal of Fortune? 60 % ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrná komedie, u které jsem se několikát zasmál, protože některé bláznivé vtipy mi připomenuly filmy se S. Chowem. Ha Ji-won tu byla herecky marná, ale i tak je to jedna z nejkrásnějších jihokorejských hereček. 55 % ()

Reklama

Reklama