Reklama

Reklama

Ďábelská svůdkyně

  • USA The Last Seduction
Trailer

Obsahy(1)

Když Clay Gregory přinesl domů milion dolarů, jež utržil za riskantní obchod s drogami, rozhodla se jeho krásná žena Bridget, že to je ten správný okamžik a příležitost, kterou ji osud již podruhé nenabídne a tak se i s uvedenou okrouhlou hotovostí snaží navždy zmizet z Clayova života. Na radu svého cynického právního poradce Griffitha se pokusí schovat v nudném provinčním městečku Benton, které je ale pro ni a její plány příliš těsné. Zvlášť když povedený Clay vysílá po její stopě zručného pátrače, soukromého detektiva Harlana. Bridget nutně potřebuje spojence a umí ho získat a tak jí nedá příliš práce sbalit snaživého naivu Mikea Swalea, který tenhle zapadákov rovněž nepokládá za svou konečnou stanici. Opojený milováním se žádoucí Bridget se Mike rychle stane bezmocným nástrojem v jejím ďábelsky důmyslném a chladnokrevném plánu. Neboť v té nebezpečné hře dva hráči přebývají. V banku je smrt, vězení a ,ilion dolarů - a Bridget rozdává karty karty, aby o svoji výhru nepřišla.

Chladný thriller v moderní parafrázi stylu "film noir" přináší temné poselství o přetvářce, zradě a zoufalství. Na festivalu detektivních filmů v Cognacu získal cenu kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (69)

emma53 

všechny recenze uživatele

Ani muchlovačky, ani Bill Pullman, ani Peter, ani sexy Linda nezachránili rozvleklost a občasnou úsměvnost nereálnosti tohoto počinu. Nevím, ale já si pod názvem Ďábelská svůdkyně představuji něco, u čeho se neusíná. Škoda, velká škoda, potenciál by tam byl, ale tohle už tady bylo milionkrát, takže pánové, příště prosím trochu víc života. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mrzí mě, že ti zákon háže klacky pod nohy, když chceš krást a prodávat drogy." Ďábelská svůdkyně Bridget je úžasná. Celou dobu jsem měl ohromnou chuť ulovit ji, svázat ji a mučit ji ve sklepě. Škoda, že nemám sklep. Proto mi nezbývá, než se bavit tím, jak chlapům nekompromisně kontroluje velikost přirození. V těch chvílích mě to docela bavilo, ale jinak je mi za mužský pokolení celkem stydno za to, jak snadno se s některými z nás dá manipulovat. Se mnou ne. Já jsem hrozně odolnej a ochotnej to zkusit. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Linda Fiorentino je fakt božská mrcha a díky ní člověk nakonec přežije i ten kolovrátkový jazzový soundtrack. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) Škoda, že je to v některých aspektech tak strašně zastaralé, protože pane bože! Všichni tři ústřední aktéři jsou famózní (zvlášť u Billa Pullmana si už nějakou dobu říkám, že je škoda, že víc nehrával v kvalitních filmech) a příběh k tomu má taky nakročeno, nicméně některé momenty, na které se očividně spoléhá jako na šokující nebo překvapivé, tomu podtrhávají nohy, nebo spíš řekněme zanechávají nepříjemnou pachuť a znemožňují filmu být nadčasový. Andělská mrcha. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu s dost nedůvěryhodnou scénkou ohledně předání peněž mě moc nenažhavil, ale po útěku hlavní hrdinky to začalo být docela zajímavé. To, jak manipulovala s muži...no na druhou stranu, Linda Fiorentino je pro mě všechno, jenom ne femme fatale, takže jsem se musel všem těm hlupákům docela smát. A přestože jsem málem zlomil hůl i nad ní, když po zpackaném telefonátu zůstávala hloupě dál na místě, překvapila mě nakonec opravdovou prohnaností a dobrým plánem. Jen škoda trochu useknutého závěru. I za občasný docela fungující humor lepší 3*. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Iˈm trying to figure out whether youˈre a total fucking bitch or not.“ - „I am a total fucking bitch..“ Téma Red Rock West (cizinec čeřící vody v cizím městě) je posunuto do roviny, kdy je oním cizincem žena, co ve svém antagonismu používá pánské údy jako šňůrky svých loutek. Pullman je zábavný, Berg tragický a fatální fena Fiorentino se stará, aby nikdo nevyhasnul, dokud nenaplní své cíle. Škoda jen, že se kolovrátkový jazzový soundtrack zrcadlí v tom nepříliš svižném tempu a konec je přitažen za vlasy stejně jako paní Kroyová.. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Co na Johnu Dahlovi obdivuju, je verva, s jakou se pouští do dalších a dalších variací na klasické schémata filmu noir, a to přesto, že se mu ještě nikdy nepodařilo vytěžit ze své posedlosti něco lepšího než žánrové průměrky bez chuti a humoru. A John to zkouší dál - jenže cenu za vytrvalost filmová historie nemá... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když chlap domů dotáhne z riskantního drogového obchodu milion dolarů, může počítat i s variantou, že jeho vypočítavá drahá polovička zmizí z jeho života. Samozřejmě i s hotovostí, protože je zvyklá rozdávat karty. Zásnubní prsten tady nic neznamená, hodnotu manželství si navíc chladnokrevná a přemýšlivá Linda Fiorentino dokáže vyhodnotit i díky manželovu výbušnému temperamentu, kdy nějaká ta facka… Tomu zbyde jen svatební fotografie a plán, jak získat peníze zpět. Drahá žena si mezitím vybere obyčejný zapadákov, kde se načas může schovat, a ještě sbalit naivního troubu, který se stane součástí zase jejího plánu. Výsledkem je cynická hra v noirovém balení s několika solidními scénami. Opírá se o neokoukaný příběh i docela slušné zvraty, jen to místy chtělo přidat na tempu a vlít tomu víc života. Obzvlášť když mám na place Fiorentino, která je v tričku i bez něj zatraceně sexy, a určitě by zvládla ještě větší erotické dusno. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nevierohodnost a tupotu scenara prebija hlavne realizacia niektorych scen. Neraz som cakal, kedy vyskoci do obrazu Frank Drebin alebo Topper Harley. Obcas je to fakt uplne wtf a nezachrani to ani sexy Linda Fiorentino. Myslel som, ze Dahl bol po vybornom Red Rock West vo forme, ale evidentne mal iba stastie. 4/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pořád se od toho dalo čekat víc. Příběh osudové, zkažené ženy, která fascinuje téměř každého muže možná skýtal větší možnosti, ale John Dahl s tím zametl trošku nedbale. Nicméně jednou se na to podívat dalo, ale nic extra jsem ve filmu neobjevil. Mimochodem na místě Lindy Fiorentino bych si dovedl představit i jinou herečku. Jiný režisér by asi k filmu zvolil jiný styl a vyrazil by z něj větší erotické dusno. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Najlepší Dahlov film je Red Rock West s Cageom a Hopperom, ale aj táto po ňom nasledujúca ďalšia variácia na neo-noir stojí za pozornosť. je to kus poctivej žánrovej remeselnosti, naozaj krásna, zvodná a diabolská femme fatale/bitch fiorentino a správne natvrdlý berg s unudeným a apatickým pullmanom v rôznych slovných prestrelkách a pekne napísaných dialógoch. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu nedocenený a v televízii takmer opomínaný triler, ktorý nie je až tak komerčne ladený, ako by sa mohlo zdať na prvý pohľad. V podstate sa jedná o akýsi neo-noir, kde je ale ženská predstaviteľka nie iba zvodný prívesok, ktorý hýbe dejom, ale aj celkom slušne psychologicky vykreslenou postavou. Reaguje na mužské chovanie a jej reakcie sú celkom pochopiteľné. Všetko ale treba brať s mierou a či je aj skutočne víťazkou rafinovanej hry, je veľmi subjektívne. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak tento počin k priemeru zachránila len krásna Linda s jej super zahranou chladnou vypočítavosťou. Jej hereckí kolegovia boli bohužiaľ dosť toporní a príbeh miestami rozťahaný ako dážďovka na chodníku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Teda řeknu vám, že snad ještě nikdy v životě (a snad ani ve filmu) jsem neviděl arogantnější, nafoukanější, hnusnější, no prostě nesnesitelnější svini, než tuhle Bridget. Takový čůze rozpoltit šišku kalačem by byl záslužnej čin hodnej metálu. Takže uznávám, že od tý hérečky Fiorentinový to byl vlastně parádní hereckej výkon, i když u toho skřípu zubama. Zápletka je ale dost překombinovaná až krkolomná, herci film hází spíš do komedie než thrilleru (hlavně Pullman) a i když finále je docela dobrý, předchází mu strašná spousta vaty, která nemá moc tempo ani šťávu. Jako zástupce typický béčkový kriminálky z devadesátek vcelku uspokojivej biják, ale na druhou stranu po Red Rock West dost neuspokojivej diváckej zážitek. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama